Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές υποστηρίζουν οι γιατροί της χώρας

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, προειδοποιούν οι γιατροί όλη της χώρας.
http://www.attacktv.gr/Pages 

Υπό διωγμό πολύτεκνοι, ανάπηροι, νεφροπαθείς και εποχικά εργαζόμενοι

Έρχεται… ψαλίδι
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης δείχνει ότι το 2014 θα γίνει επανέλεγχος των δικαιούχων με στόχο να εξοικονομηθούν 94 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή, το 2013 δεν θα γίνει καμία παρέμβαση, αλλά το 2014 θα υπάρξει de facto μείωση των αναπηρικών επιδομάτων ή «εξορθολογισμός» τους, όπως την αποκαλεί κατ’ ευφημισμόν το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να εξοικονομηθούν 826 εκατ. ευρώ από περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ μέχρι το 2016 το ποσό αυτό να ανέλθει στα 852 εκατ. ευρώ. Οι βασικές αλλαγές θα αφορούν σε οκτώ κατηγορίες επιδομάτων, ενώ όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα θα έχουν απώλειες στα εισοδήματά τους και από άλλα μέτρα.
Πάνω από το μισό ποσό που επιδιώκεται να εξοικονομηθεί θα προκύψει από το «ψαλίδισμα» των οικογενειακών επιδομάτων.

Συμμαχία για καλύτερη Όραση – Δωρεάν Οφθαλμολογικές εξετάσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Όρασης ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Grand Optical συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων όρασης . Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις από τις 8 έως της 13 Οκτωβρίου και τα Grand Optical δωρεάν λέπτυνση φακών. Μην περιμένετε να μειωθεί η όραση σας για να επισκεφθείτε τον γιατρό, κλείστε ραντεβού για δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι τηλεφωνώντας στο 210-6157228 ή στο Ιατρικό Ψυχικού τηλεφωνώντας στο 210-6974044, ενώ οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό τηλεφωνώντας στο 2310-400464. Επίσης πληροφορίες παρέχουν όλα τα καταστήματα της Grand Optical.