Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΔΡΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα πλαίσια των δράσεων με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ΕΕΑΣΚΠ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών, , σας παρακαλεί να βοηθήσετε στη συγκέντρωση σχολικών ειδών, που θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου Πατρών.

 Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών από την ΕΕΑΣΚΠ, θα γίνει στο γραφείο του Σωματείου που βρίσκεται επί της Πλατείας Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου  [Βρίσκεται πίσω από το κατάστημα sprinder (Νέου Δρόμου) και δίπλα στη Δημοτική Ιματιοθήκη και του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Πατρών], την Τετάρτη 11/9/2013, από τις 11π.μ έως τις 2μ.μ. και την Πέμπτη 12/9/2013, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.                                                         Τηλ. επικοινωνίας: 2610422655 και 6937234419

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ & ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αξιότιμοι φίλοι - ες,
Ο Δήμος Πατρέων δραστηριοποιείται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της εταιρίας σας, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2013 - 2014.
Προβαίνουμε στην κινητοποίηση των πολιτών εθελοντών καθώς και των εταιριών προκειμένου να σταθούμε και πάλι, δίπλα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.
Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία για να βοηθήσουμε τα παιδιά των απόρων οικογενειών της πόλης μας, ζητάμε και φέτος τη βοήθειά σας για το δύσκολο έργο μας, συγκεντρώνοντας σχολικά.
Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της Αντιδημαρχίας. Επιθυμητό χρονικό διάστημα συγκέντρωσης είναι έως και 16/9.
Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Για κάποιους όμως είναι απελπιστική. Περίπου χίλιες τριακόσιες (1.300) οικογένειες που ζουν στο Δήμο Πατρέων, στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη επιβίωσης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε άμεσα τη θετική ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση,
 Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη
Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού,
Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών   



Ψάξε, Μάθε, Διεκδίκησε! Έχεις Δικαίωμα!

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Χρήσιμες πληροφορίες

Μια διαδικτυακή πύλη σταματά τον αποκλεισμό των ΑΜΕΑ

Πορεία ΑμεΑ προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»

Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας (ΕΛΛΑΝΑ)

1ο Πανελλήνιο συνέδριο για την Πολλαπλή Σκλήρυνση το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 18-20 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους ερευνητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις εργασίες τους σε επίπεδο βασικής και κλινικής έρευνας. Στο πρόγραμμα επίσης θα περιλαμβάνεται και εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Βασική Θεματολογία Συνεδρίου

•Επιδημιολογία πολλαπλής σκλήρυνσης
•Παθολογία πολλαπλής σκλήρυνσης και συναφών απομυελινωτικών παθήσεων ΚΝΣ
•Ανοσολογία πολλαπλής σκλήρυνσης
•Πειραματικά μοντέλα πολλαπλής σκλήρυνσης
•Διαγνωστικά διλήμματα στην πολλαπλή σκλήρυνση
•Θεραπευτικές Προσεγγίσεις:
Ανοσοτροποποίηση, ανοσοκαταστολή και νευροπροστασία στην πολλαπλή σκλήρυνση
•Συμπτωματικές θεραπείες πολλαπλής σκλήρυνσης

Η ΕΛΛΑΝΑ η οποία είναι επιστημονικός φορέας που ιδρύθηκε από κλινικούς νευρολόγους και επιστήμονες βασικών επιστημών από τα επτά Πανεπιστήμια και τρία ερευνητικά ινστιτούτα της Πατρίδας μας, στόχο έχει την προώθηση της εκπαίδευσης και έρευνας σε θέματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της Νευροανοσολογίας.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην έρευνα για την ανοσοπαθογένεια και θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης. Αυτές τις εξελίξεις φιλοδοξεί να αναδείξει το συνέδριο, ταυτόχρονα με την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας για τις προσπάθειες που γίνονται στη Χώρα μας τόσο στην έρευνα όσο και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών μας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΝΑ.
Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Π. Παπαθανασόπουλος

ΑΠΟ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Αξιότιμοι φίλοι - ες,

Ο Δήμος Πατρέων δραστηριοποιείται με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της εταιρίας σας, για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών εν όψει της νέας σχολικής περιόδου 2013 - 2014.

Προβαίνουμε στην κινητοποίηση των πολιτών εθελοντών καθώς και των εταιριών προκειμένου να σταθούμε και πάλι, δίπλα στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία για να βοηθήσουμε τα παιδιά των απόρων οικογενειών της πόλης μας, ζητάμε και φέτος τη βοήθειά σας για το δύσκολο έργο μας, συγκεντρώνοντας σχολικά.

Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της Αντιδημαρχίας. Επιθυμητό χρονικό διάστημα συγκέντρωσης είναι έως και 16/9.

Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους. Για κάποιους όμως είναι απελπιστική. Περίπου χίλιες τριακόσιες (1.300) οικογένειες που ζουν στο Δήμο Πατρέων, στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη επιβίωσης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε άμεσα τη θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Μαρία Ανδρικοπούλου Ρούβαλη

Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού,

Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών

Η Πάτρα δίνει πάλι το Παρών σε μια μεγάλη αγκαλιά ελπίδας!


Katerina Karageorgopoulou's photo.

Στη μεγαλύτερη δοκιμασία, η Πάτρα, ξαναδίνει το Παρών.
Ένα δυναμικό παρών για όσους έχουν ανάγκη
Για τρόφιμα και φάρμακα
Για κουβέρτες και ρουχισμό
Για σχολικά είδη και παιχνίδια
Η Πάτρα δίνει πάλι το Παρών σε μια μεγάλη αγκαλιά ελπίδας!
To Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Γεωργίου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, μαζεύουμε τρόφιμα, είδη ρουχισμού, κουβέρτες, παιχνίδια και σχολικά είδη που θα δοθούν στην Τράπεζα τροφίμων, την Δημοτική Ιματιοθήκη και τα συσσίτια του Δήμου Πατρέων
To Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Πλατεία Γεωργίου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα
Η Πάτρα μας χρειάζεται όλους.
Δώσε το παρών!

Την προσπάθεια στηρίζουν ο Δήμος Πατρέων, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και το Επιμελητήριο Αχαΐας
Saturday, September 21 at 10:00am

ΗΜΕΡΙΔΑ-Εργαλεία για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

16 Σεπτεμβρίου 2013, Ξενοδοχείο Stanley, αίθουσα ΑΩΟΣ 16:00-19:00, Αθήνα
SEMINAR - CONFERENCE
16 September 2013, Hotel Stanley, conference room ΑΩΟΣ 16:00 - 19:00, Athens, Greece

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
 ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΕΑΣΚΠ  ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

-          Το γραφείο του Σωματείου θα λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-9.00μ.μ. και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 11.00π.μ.-2.00μ.μ., στην έδρα του Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ       Τηλ. – Faχ : 2610422655 
 e-mail: eenosims@yahoo.gr
           Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.com/

- Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίου και Περιχώρων στη διεύθυνση: Μαβίλη 12, Τηλ. : 2641024198
Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ.: 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.: 6974349109.
Τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ  στο Αγρίνιο, συμμετέχουν στα προγράμματα : ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοκοινωνική Στήριξη  και ΔΩΡΕΑΝ Φυσικοθεραπείες και θεραπευτική πισίνα.

-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Πύργου και Περιχώρων . Υπεύθυνη συντονισμού μελών : Σία Δημακοπούλου Τηλ.: 6973307237        
Παρακαλούμε τα μέλη των περιοχών του Ν. Αιτ/νίας και Ν. Ηλείας να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους υπεύθυνες συντονισμού μελών της ΕΕΑΣΚΠ.
Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει ανάλογο γραφείο στην πόλη του Αιγίου.
-          Θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι  ΑμΣΚΠ,  που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου μαζί με ειδικούς θεραπευτές.

-          Η ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο, υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).

-           Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

-          Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους, όταν θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από την υπηρεσία του Υπουργείου.

-          Η ΕΕΑΣΚΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο δημιούργησε ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τα μέλη της και τους Α΄ βαθμού συγγενείς τους. Παρακαλείστε να ενημερώσετε και τους φίλους και συγγενείς σας, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να ενημερώνουν το Τμήμα  Αιμοδοσίας  κάθε φορά, ότι είναι για το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

-           Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους αν τους περισσεύουν διάφορα φάρμακα, να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών. Επίσης αν έχετε σχολικά,  είδη ένδυσης και υπόδησης , καινούργια ή σε καλή κατάσταση, παρακαλούμε να τα προσκομίσετε στο γραφείο μας για την ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων μελών μας  και της Δημοτικής Ιματιοθήκης του Δήμου Πατρέων.

-           Παρακαλούνται τα μέλη να  δηλώσουν συμμετοχή  στις ομάδες που οργανώνονται  και για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνονται στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419, καθώς και να μας ενημερώσουν για πιθανή αλλαγή στοιχείων τους, και αν  έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail , παρακαλούμε  να μας στείλουν με Μήνυμα το e-mail τους.

-          Παρακαλούνται τα μέλη πάσχοντες της ΕΕΑΣΚΠ, να μας ενημερώσουν αν χρειάζονται κάτι και να μας  γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους. Είμαστε κοντά τους και μπορούμε να τους βοηθήσουμε !

  Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, η ΕΕΑΣΚΠ θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στήριξη .

ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ
ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν!
Βιώνουμε τη νόσο της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε
και να  ενημερώσουμε σωστά και έγκυρα.

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ  ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, 
ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !

Είμαστε εθελοντές και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με ελπίδα.

Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους, που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας,
ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.

Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στο Σωματείο μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ !


 Μην ξεχνάτε : όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Χαρά !

 Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα της ΕΕΑΣΚΠ στο Facebook : Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας καθώς και από την Ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://eenosims.blogspot.gr/

 ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σε ΟΛΟΥΣ

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια.

Από 9-16 Σεπτεμβρίου η υποβολή μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

Πληγή για τα ΑμΕΑ και τους συνοδούς τους η διαδικασία προμήθειας αναπηρικού αυτοκινήτου



Σε “Γολγοθά” έχει εξελιχθεί για πολλά ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους η αλλαγή του τρόπου έκδοσης πιστοποιητικού αναπηρίας για την προμήθεια αναπηρικού αυτοκινήτου, τους τελευταίους μήνες.

Απογραφή για 4 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Απογραφή για περίπου 4 εκατομμύρια έμμεσα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης από πρόσωπα που είτε εργάζονται χωρίς να πληρώνουν εισφορές και χρηασιμοποιούν το βιβλιάριο συγγενικού προσώπου για να έχουν παροχές Υγείας είτε εμφανίζονται με ψευδή στοιχεία ως συγγενείς του άμεσα ασφαλισμένου.

10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
www.koinwniaenergwnpolitwn.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 2013-WORLD HAPPINES...

Η Ελλάδα στην 70η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ευτυχίας σύμφωνα με την "Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013" (World Happiness Report 2013), την οποία συνέταξε ο οργανισμός βιώσιμης ανάπτυξης SDSN (Sustainable Development Solutions Network) για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, ενόψει της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ σε δύο εβδομάδες.Η έκθεση αποτελεί προϊόν συνεργασίας ψυχολόγων, οικονομολόγων,κοινωνιολόγων,στατιστικών αναλυτών και άλλων επιστημόνων.

Συνεχίζουν την εργασία σε Δημόσιο και επιχειρήσεις άτομα με αναπηρία!


Συνεχίζουν την εργασία σε Δημόσιο και επιχειρήσεις άτομα με αναπηρία!
www.newsitamea.gr

Eργασίες δόμησης χωρίς έγκριση από την Πολεοδομία για ΑμεΑ και όχι μόνο

Όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που τρέχουν. Τί ισχύει για ΑμεΑ

Η ταλαιπωρία των ΑμεΑ και ένα ανέκδοτο!

Μέσω διαδικτύου ο έλεγχος πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ από τις δημόσιες υπηρεσίες

Μέσω διαδικτύου θα γίνεται ο έλεγχος πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ από τις δημόσιες υπηρεσίες που δέχονται γνωματεύσεις αναπηρίας των υγειονομικών επιτροπών.

Χωρίς γιατρούς για 3 ημέρες



Τριήμερη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, με απόφαση που ελήφθη στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η απεργία γίνεται για την προώθηση των στόχων του 8ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, το συντονισμό και τη συμπόρευση με την απεργία της ΟΛΜΕ και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Έναρξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Ιατρικής Φροντίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ανισότητες υγείας κατά φύλο και οι 10 επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Η κυβέρνηση εξετάζει πιο «διευρυμένα» κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013 και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα.

Λήγει η προθεσμία για τον κοινωνικό τουρισμό

Αύριο, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014».

Οι δικαιούχοι της παροχής μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής (www.oaed.gr) μέχρι την ως άνω ημερομηνία και ώρα 12η μεσημβρινή.

Έκκληση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε άτομα με αναπηρία

Σύνταξη στα 50 για 700.000 Γονείς

Σύνταξη στα 50 για 700.000 Γονείς - Προϋποθέσεις | Κοινωνικη Πολιτικη Κοινωνικη Θεωρια
socialpolicy.gr


Σύνταξη από τα 50 τους χρόνια, μπορούν να κατοχυρώσουν όσοι γονείς είναι ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών), και έχουν παιδιά είτε ανήλικα, είτε ενήλικα.