Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμεΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Η Ελπίδα», διοργάνωσε την Ετήσια γιορτή του το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 στο κοσμικό κέντρο a m a r o στο Αγρίνιο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για το κοινωνικό τους έργο προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Μεταξύ αυτών ήταν και η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου Ήταν μια βραδιά Αγάπης και Αλληλεγγύης και συνάμα κεφιού με τραγούδια από εξαίσιους καλλιτέχνες και πολύ χορό! Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Μαδιά, του Συλλόγου «Η Ελπίδα», για την τιμητική πρόσκληση και βράβευση. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά στη ζωή τους!  
δείτε φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο

Οι κύριοι στόχοι των ερευνών υγείας

πηγή http://andounis.blogspot.gr/
Ο κύριος στόχος των ερευνών υγείας του πληθυσμού είναι να παρέχουν μία περιγραφή της κατάστασης υγείας του. Ο σκοπός είναι να αποκτηθούν πληροφορίες για τις εμπειρίες υγείας, για την ποσότητα χρήσης των υγειονομικών υπηρεσιών, και για τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα φροντίζουν για το επίπεδο υγείας τους υιοθετώντας έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή βασιζόμενοι σε προληπτικές ή άλλες υπηρεσίες υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι των ερευνών υγείας μπορούν να συνοψισθούν ως εξής:
- περιγραφική απεικόνιση της κατάστασης υγείας, των προβλημάτων υγείας και των συνεπειών του κακού επιπέδου υγείας,
- περιγραφική απεικόνιση της αναπηρίας και της συμμετοχής των ανάπηρων ατόμων,
- περιγραφή των προσδιοριστικών παραγόντων της υγείας και του τρόπου ζωής,
- χρήση των υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας και ανισότητες στην υγεία καθώς και
- τάσεις που διαφαίνονται σε όλα τα παραπάνω.

Οι «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» βραβεύτηκαν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής του αναπηρικού κινήματος της Αιτωλοακαρνανίας, που οργάνωσε ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα». Συνειδητά η παραλαβή της τιμητικής διάκρισης έγινε ομαδικά από αντιπροσωπεία της Ένωσης, που αποτελούνταν από τις κυρίες Διαμαντοπούλου και Κολοβού (ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου), Κολυπέρα (ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ), Καραγιώργου (ΕΕΑΣΚΠ), Σπηλιωτακάρα (ΜΕΡΙΜΝΑ) και τον κύριο Αργύρη (ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ). Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των «Πυλώνων» μίλησαν η κ. Λαμπρινή Κολοβού και η κ. Λιολιώ Κολυπέρα, επισημαίνοντας την επιτυχία του εγχειρήματος της σύζευξης πολλών φορέων, αλλά και τη σημασία της αναγνώρισης από έναν εξέχοντα φορέα του αναπηρικού κινήματος, που βιώνει την τραγική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα αδύναμα μέλη του κοινωνικού συνόλου. http://www.pylons.eu/

Υπέρ της πρόσληψης 400 γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας το ΠΑΣΟΚ

-Υπέρ της πρόσληψης 400 γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας -
Η επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 400 γιατρών, οι οποίοι θα ασχοληθούν αποκλειστικά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη, Χρ. Πρωτόπαπα και Σ. Κεδίκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, τα κενά στο ΙΚΑ και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, να καλύπτονται κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι θα φέρουν τροπολογία προς ψήφιση, με την οποία, μέχρι να ενταχθούν οι γιατροί στο σύστημα και να ομαλοποιηθεί οριστικά η κατάσταση, για τις περιπτώσεις που έχουμε λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και σημειώνεται καθυστέρηση στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ασφαλισμένου, θα χορηγείται κανονικά η σύνταξή του έως ότου κριθεί.

Επιπλέον, θα ζητηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα πλαίσια της κινητικότητας του προσωπικού, τα κενά στο ΙΚΑ και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, να καλύπτονται κατά προτεραιότητα.

Τέλος ζητήθηκε να επικαιροποιηθεί και να διευρυνθεί ο κατάλογος για τις χρόνιες ασθένειες που δεν χρειάζεται επανεξέταση. http://news.disabled.gr/

Ολες οι συναλλαγες μέσω TAXISNET και ICISnet το πρωτο εξάμηνο 2013

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην ολοκλήρωση των μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη,αλλά και στην υλοποίηση των νέων έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Βελτιώσεις στην κοινωνική προστασία των ανασφάλιστων

Στην βελτίωση του πλαισίου που αφορά στην κοινωνική προστασία των ευρισκόμενων σε ένδεια ανασφάλιστων πολιτών προχωρά το υπουργείο...Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο κατάρτισης νέων όρων υπαγωγής στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, με άρση των αδικιών που αποκλείουν σήμερα πολλούς εν δυνάμει δικαιούχους.
http://www.newsitamea.gr/ 

Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης θα προτείνει το ΥΠΕΚΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη θέρμανση με καυσόξυλα και ξυλόσομπες, λέγοντας ότι αυτή η φθηνή λύση στη θέρμανση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.
Συναγερμό για το πρόβλημα των αιωρούμενων σωματιδίων στα αστικά κέντρα σήμανε την Πέμπτη και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Οι γιατροί προτείνουν μεταξύ άλλων να δοθούν κίνητρα για την επιστροφή στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

http://tvxs.gr/news/ellada/epektasi-toy-epidomatos-thermansis-tha-proteinei-ypeka 

Μειώσεις τιμών σε 1.150 φάρμακα

Μειώσεις τιμών σε 1.150 φάρμακα περιλαμβάνει το νέο διορθωτικό δελτίο τιμών που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.
http://tvxs.gr/news/ellada 

Νέο έτος με νέα δεδομένα για ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις

Ριζικά αλλάζουν από σήμερα τα δεδομένα στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις. Με την είσοδο του νέου έτους, αυξάνονται τα ανώτατα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη και από τα 60 στα 62 έτη το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης. Επιπλέον έρχονται πιο σκληρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και περικοπές στα επιδόματα.http://tvxs.gr/news/

Πυλώνες Αλληλεγγύης - Solidarity Pylons

Η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο και ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση, το αίτημα και τις δηλώσεις της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ.


https://www.facebook.com/solidaritypylons