Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ. εκτός αργιών και Σ/Κ, στην έδρα του :  Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν.Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ    
   Τηλ.– Faχ : 2610422655                                        e-mail: eenosims@yahoo.gr 
 Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Αγρινίουκαι Περιχώρων  κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 10.00π.μ.έως τις 12μ.β στη διεύθυνση: Μαβίλη 12, Τηλ. : 2641024198 
Υπεύθυνες Γραφείου Ενημέρωσης : Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Τηλ.: 6984713332 και Μαρία Κορακά Τηλ.: 6974349109

Τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ  στο Αγρίνιο, συμμετέχουν στα προγράμματα : ΔΩΡΕΑΝ Ψυχοκοινωνική Στήριξη  και ΔΩΡΕΑΝ Φυσικοθεραπείες και θεραπευτική πισίνα.

-Λειτουργεί γραφείο συντονισμού και ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ Πύργου και Περιχώρων Υπεύθυνη συντονισμού μελών : Σία Δημακοπούλου Τηλ.:6973307237     

Παρακαλούμε τα μέλη των περιοχών του Ν. Αιτ/νίας και Ν. Ηλείας να έρθουν σε επαφή με τις κατά τόπους υπεύθυνες συντονισμού μελών της ΕΕΑΣΚΠ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ 

Η ΕΕΑΣΚΠ θα συμμετέχει μαζί με άλλους φορείς στο Συλλαλητήριο για Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών και Δικαιωμάτων , που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου στις 8.00μ.μ., στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Όλοι μαζί οι φορείς, εργαζόμενοι, ιατροί και χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας, είμαστε πιο Δυνατοί και Μπορούμε Περισσότερα !


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΕΑΣΚΠ

-Λειτουργεί ΔΩΡΕΑΝ , η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης ΑμΣΚΠ, υπό την διεύθυνση του Ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών.

-Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές,ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρίασε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη .

-Λειτουργείη ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στοσπίτι  με υπεύθυνη την Αντιπρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά , με ομάδα ειδικών Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτριών, σε μέλη που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων.

-Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων. Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών για το έτος 2013,  θα  ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. Υπεύθυνη προγράμματος : η Ταμίας της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή.

-   Το περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ»της Ομοσπονδίας μας, όπου υπάρχει και σελίδα του Σωματείου μας με τα δικά μας νέα, στέλνεται ΔΩΡΕΑΝ σε μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που το ζήτησαν,επίσης δίνεται και στο γραφείο του Σωματείου στις ώρες λειτουργίας του, καθώς στέλνεται και ηλεκτρονικά,  σε όσους έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail.

- Λειτουργεί η Δημοτική Ιματιοθήκη, σε χώρο, δίπλα στο γραφείο του Σωματείου μας. Η Δημοτική Ιματιοθήκη  λειτουργεί σε σύγχρονα πρότυπα και προσφέρει δωρεάν ρουχισμό-υποδήματα σε άπορες οικογένειες της πόλης. Σας παρακαλούμε , να φέρετε τις προσφορές σας στο γραφείο μας,για να συνδράμουμε κι εμείς με τη σειρά μας, για τη βοήθεια των συμπολιτών μας.

 -   Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους, αν τους περισσεύουν φάρμακα (όπως ιντερφερόνες και άλλα), να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών.

-    Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα,καθώς  και για όλες τις πληροφορίες νααπευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419 


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


"ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ"

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών είναι αφιερωμένη στην τελευταία αρχή που διέπει την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών, δηλ. «το δικαίωμα  συμμετοχής στο σχεδιασμό πολιτικών υγείας». Οι διοργανωτές ” Active Citizenship Network (ACN) αποφάσισαν η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών να έχει δύο θέματα


Στις 18 Απριλίου γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών. Οργανώσεις ασθενών και πολιτών από όλες τις χώρες της Ευρώπης συμμετέχουν με εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις. και προσυπογράφουν την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών. Η 18η Απριλίου τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, καθώς και του Επιτρόπου Υγείας.

Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011, στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων. Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών των μελών του Σωματείου, για το έτος 2013, θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.
Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Παίρνεις βιταμίνες; Απόφυγε να κάνεις τα πιο συνηθιαμένα λάθη και αύξησε την αποτελεσματικότητά τους.

1 Μην παίρνεις βιταμίνες με άδειο στομάχι

Οι βιταμίνες Α, Ε, D και Κ χρειάζονται λιπαρά για να απορροφηθούν.
Παίρνε τις βιταμίνες σου με το κύριο γεύμα. «Αυτό μεγιστοποιεί την πιθανότητα να υπάρχουν οι παράγοντες που χρειάζονται για την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων» σημειώνει η Δανιέλα Πισιμίση, διαιτολόγος- αθλητική διατροφολόγος, Bsc, MSc


2 Μη λαμβάνεις ξεχωριστά συμπληρώματα

Οι βιταμίνες δε λειτουργούν απομονωμένες. Η βιταμίνη Β6, για παράδειγμα, είναι άχρηστη για τον οργανισμό μέχρι να μετατραπεί σε άλλη μορφή από ένα ένζυμο που εξαρτάται από τον ψευδάργυρο. Εάν έχεις έλλειψη σε ψευδάργυρο και παίρνεις βιταμίνη Β6 , δε θα δεις μεγάλη διαφορά.

Στρατηγική Ξεκίνα με μία πολυβιταμίνη. Αυτό σου παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία εκεί που πρέπει, έτσι ώστε όταν προσθέσεις ένα ξεχωριστό συμπλήρωμα, να είναι αποτελεσματικό.

https://www.facebook.com/1151GiatroiStoSpiti

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στις 20 Απριλίου 2013 και ώρα 10.00π.μ.-3.00μ.μ.

με ΘΕΜΑ : ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ - σήμερα και αύριο
Στο Ξενοδοχείο : «ΕΛΠΙΔΑ» στις Σέρρες


ΕΚΠΟΜΠΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
Εγκεφαλικά κύτταρα,σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση,εγκεφαλική παράλυση και άλλες παθήσεις της μυελίνης

Πανελλήνιες 2013 ειδικές περιπτώσεις υπαγωγή υποψηφίων

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εναν οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τις Πανελλήνιες 2013 και την υπαγωγή των υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις .

Εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού απο τον ΟΑΕΔ το 2013 απο τον ΟΑΕΔ τα εισιτήρια της εργατικής εστίας

Επείγον σχέδιο για το πρόγραμμα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για το 2013 ο ΟΑΕΔ μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.Τα εισιτηρια κοινωνικού τουρισμού που θα χορηγηθούν θα αφορά το παλίο προγραμμα της εργατικής εστίας που είχε καταργηθεί απο το 2012 .

"Πολυτέλεια» οι εξετάσεις και τα φάρμακα λόγω της κρίσης"

Πονοκέφαλο προκαλεί στους ασφαλισμένους η πιθανότητα να αυξηθεί η συμμετοχή τους στις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι αρμόδιοι σκέφτονται να μπει πλαφόν στις διαγνωστικές στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ και να αλλάξουν τις συμμετοχές για να μειώσουν τα έξοδα. Οι ασφαλισμένοι όμως πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από την τσέπη τους.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται για το αυξημένο αφορολόγητο λόγω αναπηρίας
Μόνιμη δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές - Ειδική στήριξη στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού
Αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ για τους ανθρώπους που οφείλουν χρηματικά ποσά.

Ασφάλιση 200000 ανέργων με εισιτηριο υγείας τις επόμενες ημέρες η έναρξη του προγράμματος

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την ασφάλιση των 200000 ανέργων το οποίο χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ .Απο το πρόγραμμα για την ασφάλιση των ανέργων ο αναμενόμενος αριθμός ωφελουμένων είναι περίπου 200000 πολίτες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χαμηλά εισοδήματα, οπου δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας κυρίως πρόληψης, για τα έτη 2013 και 2014

Η ασφάλιση των ανέργων θα γίνεται με το εισιτήριο υγείας, μία κάρτα με την οποία ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες θα μπορούν να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΕΣΥ για δύο χρόνια .


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

"Σύμμαχοι Υγείας» για ανασφάλιστους και άπορους"


Οικονομία στο φαγητό, τη ΔΕΗ και την θέρμανση αναγκάζεται να κάνει ένας στους τέσσερις χρονίως πάσχοντες ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τα φάρμακα του.
Επιπλέον πέντε στους δέκα Έλληνες ανησυχούν πολύ για το ένα θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων που χρειάζονται στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η οικονομική ανασφάλεια έχει μετατραπεί σε νούμερο «ένα» ασθένεια στη χώρα μας.

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης όμως είναι και τα παιδιά: Το 7,6% των γονέων που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη απάντησαν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν πλέον ασφάλιση με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Τα παραπάνω ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health V – διενεργήθηκε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν το δυναμικό της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στη δημιουργία του εθελοντικού προγράμματος ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας «Σύμμαχοι Υγείας».

Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!


Τις έντονες αντιδράσεις πολλών κοινωνικών ομάδων έχει προκαλέσει η ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα διάπλατα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν φακελάκι και νόμιμα πια.
Τι λένε οι γιατροί και τι θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση του Αντώνη Ρουπακιώτη που δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα σε δημοσίους υπαλλήλους και ειδικά στους γιατρούς μια διαδικασία γνώριμη για αρκετούς στο επάγγελμα, να λαμβάνουν οικονομικά δώρα και μάλιστα με το νόμο.

Παρά τις αντιδράσεις όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να υπερασπίζεται την περιβόητη ρύθμιση με το φακελάκι, έστω κι αν υπάρχουν πιέσεις να αποσυρθεί άμεσα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως δια της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είναι ξεκάθαροι: «αποσύρετε τη διάταξη. Δε θέλουμε χρήματα από τους ασθενείς».

«Αποφύγετε τα νοσοκομεία σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία»


Για υπερτιμολογήσεις προειδοποιεί τους επίδοξους τουρίστες εφημερίδα του Βελγίου
Οι ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα λιτότητας υπερτιμολογούν πλέον τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν σε τουρίστες, αναφέρει σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Αποφύγετε τα νοσοκομεία σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα», η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «Le Soir».
Το άρθρο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας δεν προστατεύει πλέον από έναν «αλμυρό» λογαριασμό στο εξωτερικό. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μια ολοένα αυξανόμενη άνοδο των νοσηλίων σε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Τα νοσοκομεία στην Ισπανία και στην Ελλάδα αρνούνται στο εξής την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας που επιτρέπει στους Βέλγους ασθενείς να απολαμβάνουν δημόσια υγειονομική περίθαλψη όπως οι ασφαλισμένοι της χώρας την οποία επισκέπτονται, υπογραμμίζει η «Soir».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας


σας προσκαλεί στην Έκθεση Χειροποίητων Ειδών
(λαμπάδες, δωράκια, γλυκά)
που προσέφεραν με πολύ αγάπη μέλη και φίλοι του Συλλόγου
για να διατεθούν προς ενίσχυση του έργου και των σκοπών του.
Σας περιμένουμε λοιπόν στον Έσπερο
(Κορίνθου και Πλατεία Γεωργίου)
την Παρασκευή 26 Απριλίου (10:00 π.μ. με 10:00 μ.μ.) και
το Σάββατο 27 Απριλίου (10:00 π.μ. με 4:00 μ.μ.)

Έκθεση Χειροποίητων Ειδών (λαμπάδες, δωράκια, γλυκά)
April 26 at 10:00am
Έσπερος, Κορίνθου και Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

Υπό διάλυση τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα!

Επείγουσα επιστολή προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας στέλνει η ΕΣΑμεΑ, την ώρα που προετοιμάζεται η κατάληψη των χώρων του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Άρτας από υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως καταγγέλλει ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Άρτας. Την ίδια χρονική στιγμή με σχετικό έγγραφό του το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Βοιωτίας στέλνει κραυγή αγωνίας για τη διάλυση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Θήβας, το οποίο δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες που παρείχε βάσει του αρχικού σκοπού ίδρυσής του. Λίγες μέρες νωρίτερα η ΕΣΑμεΑ είχε καταγγείλει τη διάλυση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατά τη θέσπιση των διατάξεων του ν.4025/2011 τοποθετήθηκε και εξέφρασε τους φόβους της για την επικείμενη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Υποστήριξης και την προετοιμασία «κακοποίησής» του. Δυστυχώς αυτοί οι φόβοι επιβεβαιώνονται από την ίδια την πραγματικότητα.

https://www.facebook.com/esamea.ncdp

Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Το ρομπότ που θα θεραπεύσει την αναπηρία

Το ΒΗmagazino επισκέφθηκε την Παγκόσμια Εκθεση Ρομποτικής Robots on Tour στη Ζυρίχη και εισχωρεί σε έναν κόσμο που μοιάζει επιστημονικής φαντασίας, μόνο λίγο πιο πραγματικός

Αμετάβλητα τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ


Παραμένουν σταθερά για το 2013 τα εισοδηματικά κριτήρια καταβολής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ εφέτος θα είναι περισσότεροι, καθώς η ανεργία και οι συνεχείς μειώσεις των μισθών αλλά και των συντάξεων εξαναγκάζουν πολλούς ασφαλισμένους που πληρούν τους μίνιμουμ όρους συνταξιοδότησης να εγκαταλείψουν την εργασία, λαμβάνοντας μειωμένη σύνταξη.

Οι δαπάνες περίθαλψης θα φορολογούνται ως εισόδημα


Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο κόλπο που σκαρφίστηκε το υπουργείο Οικονομικών για να διπλο-φορολογήσει τους τόκους καταθέσεων. Οι τόκοι φορολογούνται αρχικά από την τράπεζα και στη συνέχεια προστίθενται στα εισοδήματά μας, ούτως ώστε να φορολογηθούν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%. Με το ίδιο κόλπο θα φορολογηθούν τα ομόλογα, τα REPOS, τα μερίσματα εταιριών, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι αναπηρικές συντάξεις, τα κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, οι μετοχές κ.λπ.

Οι Επιστήμονες «Είδαν» Και Μέτρησαν Αντικειμενικά Τον Πόνο Στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο
Πρώτη φορά Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν με αντικειμενικό τρόπο πόσο πόνο νιώθει ένας άνθρωπος, όταν καίγεται το χέρι του, αναλύοντας το νευρωνικό «αποτύπωμα» του πόνου στον εγκέφαλο. Έως τώρα η εμπειρία του πόνου παρέμενε άκρως υποκειμενική, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να εκτιμηθεί αντικειμενικά η ένταση του πόνου που βιώνει κάποιος.

17 Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας


Επίδομα στα άτομα με αναπηρία μέχρι να εξεταστούν από τις επιτροπές
ΔΕΗ – μέτρα για τους ευάλωτους καταναλωτές-ηλικιωμένοι,άτομα με αναπηρία…
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς τους και τα μέτρα του Μνημονίου.

Τα νοσοκομεία θα στελεχώνει προσωπικό ασφαλείας.

«Όλοι μας μια αλυσίδα. Σύμπραξη Αλληλεγγύης και Πρόληψης»


Γύρω από αυτό το σύνθημα η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και η INTERAMERICAN με τη σύμπραξη φορέων της πόλης, διοργανώνουν από 15 έως 21 Απριλίου, την Εβδομάδα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης. Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής εντάσσονται δράσεις που σκοπό έχουν την συλλογική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας στην Πλατεία Γεωργίου του Α’ θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων και ρούχων, η διάθεση των οποίων στους έχοντες ανάγκη θα γίνει, ακολούθως, από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και της Μητρόπολης.