Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης
για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας
Δ.Ελλάδας(ΕΕΑΣΚΠ), έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6:00 μ. μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, 2610279856)

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και με ελεύθερη είσοδο, προς όλο το κοινό και περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας , στηρίζοντας το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ & Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου


http://www.palo.gr http://www.axortagos.gr http://www.mynews.gr   
http://patrasevents.gr   http://www.newsitamea.gr  
http://www.attacktv.gr  http://www.mynews.gr 

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ.  εκτός αργιών   και  Σ/Κ, στην έδρα του :
 Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ      
Τηλ. – Faχ : 2610422655                         
e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΕΑΣΚΠ

  -   Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ”  το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6:00 μ. μ. .
Για την εκδήλωση  η ΕΕΑΣΚΠ θα προσφέρει  ΔΩΡΕΑΝ Ταξί-ΑμεΑ για τα  μέλη ΑμΣΚΠ που έχουν πρόβλημα μετακίνησης.


-   Στο γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ, απασχολούνται στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, 2 Γραμματείς, 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί και 2 Νοσηλεύτριες. Αναμένονται  άλλοι 4 εργαζόμενοι ( 2 Ψυχολόγοι και 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί) και προγραμματίζονται επισκέψεις κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι  και συμβουλευτικές συνεδρίες εντός του γραφείου, υπέρ των μελών της ΕΕΑΣΚΠ.  

-  Λειτουργεί  η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γιώργου Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ. μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και ξεκινά παρόμοια ομάδα στήριξης μελών στο Αγρίνιο με την εποπτεία της Ψυχολόγου κ. Κορακά Μαρίας στο γραφείο της.


-  Η ΕΕΑΣΚΠ έχει συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ατομική συνεδρία, σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Επίσης υπάρχει εκπτωτική προσφορά από ειδική Παθολόγο, Διατροφολόγο-Λιπιδιολόγο για τα μέλη .

 -  Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ¨Η Ελπίδα¨:  Μαβίλη 12 στο Αγρίνιο Τηλ.: 2641024198.  Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας   και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.
Ετοιμάζεται παρόμοιο Γραφείο Ενημέρωσης στον Πύργο για το συντονισμό των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Ν. Ηλείας.                                                                                  

-    Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία δίνονται ήδη από το γραφείο μας στους νυν δικαιούχους του έτους 2012. Για τη νέα χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, από το μήνα Μάρτιο.

-   Το περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ» της Ομοσπονδίας μας, όπου υπάρχει και σελίδα του Σωματείου μας με τα δικά μας νέα, στέλνεται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, δίνεται και στο γραφείο του Σωματείου στις ώρες λειτουργίας του, καθώς στέλνεται και ηλεκτρονικά,  σε όσους έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο e-mail.

 -    Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους, αν τους περισσεύουν φάρμακα (όπως ιντερφερόνες και άλλα), να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε δίνοντάς τα σε  άλλους ΑμΣΚΠ , καθώς ενισχύουμε και το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πατρών.

-    Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419


Σας ευχόμαστε ολόψυχα   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
                             ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ !

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013


Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ”  το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6:00 μ. μ. .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ και επισήμων, θα γίνει βράβευση των εθελοντών της ΕΕΑΣΚΠ και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα πολύτιμης προσφοράς στη φίλη και χορηγό του Σωματείου την σπουδαία ζωγράφο, στιχουργό και ποιήτρια κ. Ευαγγελία Βούλτσου.
Θα ακολουθήσει επιστημονική ενημέρωση από τον Ψυχίατρο κ. Παναγιώτη Κακκαβά με θέμα «Διαχείριση άγχους στη ΣΚΠ» και η εκδήλωση θα κλείσει με το Μουσικό Σχήμα του Σωτήρη Τερλέση.
Θα γίνει  λαχειοφόρος αγορά για ένα έργο ζωγραφικής ,  προσφορά της δημιουργού ζωγράφου κ.  Ευαγγελίας Βούλτσου.
Στο συντονισμό θα είναι η δημοσιογράφος κ. Άντυ Μαγνησαλή.
Η εκδήλωση είναι ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής Εταιρίας TEVA S.A.

Ευχόμαστε ολόψυχα  Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά, Δύναμη και Δημιουργία !
Είθε το 2013 να είναι Χρονιά Αγάπης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΟΑΕΕ: Από 1/1/2013 το εξωιδρυματικό επίδομα συμπεριλαμβάνει τα δώρα και ανέρχεται σε 783,30 €

Ο ΟΑΕΕ ανακοίνωσε με εγκύκλιό του πως από 1/1/2013, το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας για όσους λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα του Ν. 1140/1981, επιμερίζεται σε δωδεκάμηνη βάση και προσαυξάνει το μηνιαίο ποσό του εξωιδρυματικού επιδόματος. http://www.disabled.gr/