Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Το προνοιακό επίδομα θα δοθεί την Πέμπτη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος της Πάτρας υποστηρίζει ότι τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων θα μπουν τελικά την Πέμπτη.
http://www.pelop.gr/ 

Νομικά δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές παθήσεις»

"Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές γνωστοποίησε στις 12 Φεβρουαρίου 2013 δυο γνωμοδοτήσεις. Η πρώτη έχει θέμα την "Κράτηση από τους δικαστικούς συμπαραστάτες της σύνταξης των ενοίκων που διαβιούν σε στεγαστικές δομές του Ν. 2716/1999 και κατοχή Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας από τους ενοίκους αυτούς", ενώ η δεύτερη παρέχει "Διευκρινήσεις σχετικά με νομικά δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές".

Οι γνωμοδοτήσεις, πέρα από την ελλιπή νομική τους βάση, κινούνται προς την κατεύθυνση του συμφέροντος του πάσχοντος προσώπου και της προστασίας της προσωπικότητάς του."
http://mentalhealth-law.blogspot.gr/2013/02/27161999.html

Σπάνιοι χωρίς Σύνορα !!!


Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Σύλλογο για τη Ψυχική Υγεία– ΣΟΨΥ Πάτρας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 17.30 – 21:00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12 & Ζαΐμη), με θέμα «ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ… Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ψυχική Υγεία - Διατροφή»

ΕΕΑΣΚΠ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση της ΕΕΑΣΚΠ  στην Ενημερωτική Εκδήλωση στο Αγρίνιο

Το Σωματείο Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την πόλη της Πάτρας, καλύπτει γεωγραφικά όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας .

Συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς καθώς και με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές και διοργανώνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΣΚΠ , λόγω της λειτουργίας του νέου Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της στην πόλη του Αγρινίου (Μαβίλη 12, Τηλ. 2641024198), διοργανώνει εκδήλωση  επιστημονικού χαρακτήρα, με θέμα : ¨Η ζωή με ΣΚΠ¨,  που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.30 μ. μ. , στο ξενοδοχείο Imperial και έχει τη χαρά  να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει Ομιλία και Χαιρετισμός από την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, Χαιρετισμός Επισήμων και θα συνεχίσει με Επιστημονική Ενημέρωση από τον Νευρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπίσσα με θέμα : «ΣΚΠ- Νεώτερα δεδομένα», την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Κολοβού με θέμα : «Φυσικοθεραπευτική στρατηγική στη ΣΚΠ και Υδροθεραπεία» και την Κοινωνική Λειτουργό- Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Προπτυχιακή στο Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Κορακά με θέμα : «Η ΣΚΠ σε μέλος της Οικογένειας και οι επιπτώσεις της».

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-συζήτηση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ


https://www.facebook.com/events/  
Στον τύπο:
http://www.attacktv.gr/  http://www.newsitamea.gr/ http://www.inews.gr/  http://www.agrinionews.gr/ http://www.thebest.gr  http://www.palo.gr  http://www.evrytanika.gr  
http://radiogamma.blogspot.gr/ 
http://www.axortagos.gr/  http://www.axeloostv.gr
http://ditikiellada.gr    http://www.cais.upatras.gr