Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00π.μ-9.00μ.μ.  εκτός Σ/Κ, στην έδρα του :  Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441,  ΠΑΤΡΑ      
Τηλ. – Faχ : 2610422655                       
e-mail: eenosims@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

- Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, στη διεύθυνση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ¨Η Ελπίδα¨:  Μαβίλη 12 στο Αγρίνιο. Τηλ.: 2641024198                                                                               Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ : η κ. Μαρία Κορακά , Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας και η κ. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.                                          
Στόχος και Σκοπός της ΕΕΑΣΚΠ, είναι να λειτουργήσουν σύντομα παρόμοια γραφεία ενημέρωσης και συντονισμού των ΑμΣΚΠ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν. Αχαΐας, Ν. Ηλείας, Ν. Αιτ/νίας), όπου δραστηριοποιείται η ΕΕΑΣΚΠ και είμαστε σε επαφή με μέλη για την ανάληψη υπευθυνότητας συντονισμού των γραφείων ενημέρωσης με το νέο έτος.                                                                                           

- Η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο και  ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους  Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

- Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012  και ώρα 10.00 π.μ. έως 8.00μ.μ.,προγραμματίζουμε Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα με την ευκαιρία των  εορτών των Χριστουγέννων.                                                                      Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα  στο Δ.Σ. του Σωματείου τις προσφορές σας (αντικείμενα, διάφορα εδέσματα κλπ) για τον εμπλουτισμό του  Bazaar και να ενημερώσετε τους φίλους σας να στηρίξουν τη δράση μας.

-  Η ΕΕΑΣΚΠ προχώρησε στην έκδοση Ημερολογίου 2013
 με θέμα : ΕΝΩΣΗ=ΔΥΝΑΜΗ
Σκοπός είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου και η ενδεικτική τιμή πώλησης είναι 4 ευρώ. Μπορείτε να το προμηθευτείτε επικοινωνώντας με το Σωματείο στο τηλ.: 2610422655 , ή στέλνοντας e-mail : eenosims@yahoo.gr και θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς με αντικαταβολή, ή να το παραλάβετε στο γραφείο του Σωματείου .
Επίσης, θα πωλούνται στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΕΑΣΚΠ.

-  Στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας , ξεκίνησαν εργασία οι  προσληφθέντες στην ΕΕΑΣΚΠ και υλοποιείται το οργανόγραμμα δράσεων του Σωματείου.

- Λειτουργεί ομάδα επισκέψεων κοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι , μελών  ΑμΣΚΠ που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων.

-  Λειτουργεί η ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, κάθε  Πέμπτη 4μ.μ.-5 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών.

- Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα (Σύνολο : 40 Άτομα) εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους από το μήνα Δεκέμβριο. 

-Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

-Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 και στο κινητό : 6937234419

Σας  ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα με Υγεία και Αγάπη !

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ !

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Δηλώσεις από τη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους Έλληνες Αθλητές και Αθλήτριες των Παραολυμπιακών αγώνων συνοδευόμενους από την ολομέλεια της ΕΠΕ και από το Δ.Σ. της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ. πηγη  Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας www.presidency.gr
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε. Μας συγκινήσατε και μας εμπνεύσατε. Σε μια εποχή που μας έχει ζώσει η καταχνιά, είστε μια νότα αισιοδοξίας. Το περίμενε ο ελληνικός λαός να βγείτε μπροστά και βγήκατε μπροστά. Δείξατε κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτή τη στιγμή.  Ότι με τη δύναμη της ψυχής μπορούμε να περάσουμε τα δύσκολα, ο ελληνικός λαός περνάει τα δύσκολα. Εσείς  με τη δύναμη της ψυχής ξεπεράσατε και πετύχατε αυτό που πολλοί δεν περίμεναν να πετύχετε. Σας συγχαίρω. Είστε το παράδειγμα της Ελλάδας. Χαίρομαι που είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ: (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και  Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες): Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε εκ μέρους όλης της αποστολής. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μας που μας καλέσατε σήμερα. Αυτές οι κουβέντες μας άγγιξαν μέσα στην ψυχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί παρακολουθώντας και την πορεία σας, είστε πάντα κοντά στις αδύναμες τάξεις του πληθυσμού μας. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμα μια φορά.
Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά πιστεύω ότι τα άτομα με αναπηρία και γενικότερα στον αθλητισμό, δεν είναι στόχος μας μόνο να παίρνουμε το μετάλλιο. Στόχος μας είναι να βγούμε όλα τα άτομα με αναπηρία από τα σπίτια μας.  Και νομίζω ότι με τις μικρές παροχές που παίρνουμε από το κράτος καταφέραμε στο Λονδίνο να κάνουμε κάτι το ακατόρθωτο. Με την προετοιμασία που ξεκινήσαμε, εσείς είστε και αθλητής από ότι γνωρίζω και καταλαβαίνετε από αθλητισμό, καταφέραμε μέσα σε δύο τρεις μήνες να κάνουμε υπέρβαση και οι αθλητές μας να πετύχουν να φέρουν δώδεκα μετάλλια και πάρα πολλές, σαράντα νομίζω, θέσεις μέχρι την όγδοη θέση, τη θέση που έχουμε στην κατηγορία των Παραολυμπιακών. Αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία για το στόχο μας που είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και εκτιμούμε μια μικρή συνδρομή της πολιτείας

Θέλω να ευχαριστήσω και τον υπουργό μας, τον κύριο Ιωαννίδη, ο οποίος μας συμπαραστέκεται και μας βοηθάει.  Αλλά δεν φτάνει η προσπάθεια του κυρίου Υπουργού. Πρέπει και από πιο ψηλά κλιμάκια, όλοι οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να ενδιαφερθούν λίγο. Δεν ζητάμε υπέρογκα ποσά, έχουμε συνείδηση που βρισκόμαστε. Θέλουμε τα στοιχειώδη για να συνεχίσουμε το έργο που κάνουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των παιδιών.-
http://www.eaom-amea.gr  
http://www.newsitamea.gr/

Επιδοτούμενη κατάρτιση και εργασία για ανέργους

Παρεμβάσεις για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (ΕΚΟ) από εξειδικευμένα Κέντρα Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (Οι άνεργοι, με ή χωρίς δικαίωμα τακτικού επιδόματος, λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ μικτά ανά ώρα ή 6 ευρώ μικτά εάν είναι άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), οροθετικοί ή άτομα απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση)
http://www.capital.gr/ 

«Ολοήµερη λειτουργία Φαρµακείων ΕΟΠΥΥ»

http://www.newsitamea.gr
Στο πλαίσιο της εφαρµογής της ολοήµερης λειτουργίας των Φαρµακείων ΕΟΠΥΥ  έως τις 19.00, ενηµερώνουµε τους ασφαλισµένους ότι τα φαρµακεία ΕΟΠΥΥ τη ∆ευτέρα   24 ∆εκεµβρίου 2012  και τη ∆ευτέρα 31 ∆εκεµβρίου θα λειτουργήσουν έως τις 3.30 µµ.
Τα Φαρµακεία ΕΟΠΥΥ που εφαρµόζουν την ολοήµερη λειτουργία,  έως 19.00, καταγράφονται ως ακολούθως:
- Φαρµακεία Αττικής: ∆ευτέρα, Τρίτη, Πέµπτη, Παρασκευή.
- Φαρµακείο Τούµπας Θεσσαλονίκης: ∆ευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή.
- Φαρµακείο Βόλου: ∆ευτέρα, Τρίτη, Πέµπτη
- Φαρµακείο Ιωαννίνων:  ∆ευτέρα, Τετάρτη
- Φαρµακείο Ηρακλείου: ∆ευτέρα, Πέµπτη
- Φαρµακείο Καβάλας: ∆ευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή
- Φαρµακείο Λαµίας: ∆ευτέρα, Πέµπτη
- Φαρµακείο Λάρισας: ∆ευτέρα, Πέµπτη
- Φαρµακείο Πατρών: ∆ευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέµπτη
- Φαρµακείο Τρίπολης: ∆ευτέρα, Πέµπτη
- Φαρµακείο Σερρών: ∆ευτέρα, Πέµπτη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr