Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας , ο Πολιτιστικός Τομέας και ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρών, παρέχει Δωρεάν εισιτήρια για κάποιες παραστάσεις Διοργάνωσης του Δήμου στα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που κατέχουν την κάρτα μέλους.
Για τις διοργανώσεις που δεν είναι άμεσα του Δήμου Πατρών προσφέρονται Δωρεάν  εισιτήρια στα μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ κατόπιν συνεννοήσεως .
Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για τη χορηγία τους και τους συγχαίρουμε για τη στήριξή τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών.
Ενημερωθείτε πιο αναλυτικά από τη Γ. Γραμματέα κα Άννα Μουλίνου και την Ταμία της ΕΕΑΣΚΠ κα Κωνσταντίνα Κουργιαλή .

Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται για Δωρεάν Ιαματικά λουτρά στα Σελιανίτικα Αιγίου, μπορεί να απευθύνεται , εκ μέρους της ΕΕΑΣΚΠ στην κα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ στα τηλέφωνα : 2691072189 οικία, 2691071220 λουτρά, κινητό : 6946073371.

Το γραφείο της ΕΕΑΣΚΠ θα παραμείνει κλειστό από 20 Ιουλίου και για όλον το μήνα Αύγουστο, αλλά για επείγοντα θέματα μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε και θα είμαστε δίπλα σας, όπως ΠΑΝΤΑ !

Μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα της ΕΕΑΣΚΠ στο Facebook : Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας καθώς και από την Ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση: http://eenosims.blogspot.gr/

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Μαργαρίτα Καραγιώργου

Περικοπές επιδομάτων

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΝΕΑ....ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΕΑ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΜΕΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ) ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΩΝ !
Διαβάστε τη λίστα με τα 88 επίμαχα επιδόματα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή όλων των επιδομάτων, εκτός από το ΕΚΑΣ και της ανεργίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά και κυρίως στα εισοδήματα άνω των 20 χιλιάδων ευρώ με στόχο να μην πληγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Μπαίνει ενοικιαστήριο σε τριάντα νοσοκομεία - Τέσσερα από την Αχαΐα "φωτογραφίζονται" ως υποψήφια

Από την Αχαΐα στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία: Το Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο με κάλυψη 51%, το Νοσοκομείο Αγίου με 56%, το Κέντρο Υγεία Καλαβρύτων με 47% και Νοσημάτων Θώρακος με 55%.
Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, θα ξεκινήσει μέσω των Κ.Ε.Π. η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και εκδρομικού προγράμματος για τους Ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι είχαν ήδη υποβάλλει αιτήσεις.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
Οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) όταν φθάνει το καλοκαίρι βιώνουν ιδιαίτερη ανησυχία για το πώς θα τους επηρεάσει η ζέστη και πως θα μεταφέρουν τα φάρμακά τους, που συνήθως είναι ενέσιμα, όταν θα φύγουν για τις διακοπές τους.
Η υπερβολική ζέστη, οι περίοδοι με καύσωνα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αποτελούν καταστάσεις που τρομάζουν όλους, αλλά ιδιαίτερα τα άτομα που νοσούν με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η σωστή ενημέρωση και η κατάλληλη προετοιμασία θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν σωστά αυτές τις καταστάσεις και να απολαύσουν τις διακοπές τους με ηρεμία και ασφάλεια.
• Συστήνεται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες
• Να προτιμούν το μπάνιο στη θάλασσα πρωινές και απογευματινές ώρες
• Η έκθεση στον ήλιο κάθε μέρα, χωρίς αντηλιακό, όχι βέβαια τις μεσημεριανές ώρες, για περίπου 15 λεπτά είναι απαραίτητη για όλους για τη σύνθεση της βιταμίνης D.
• Να αποφεύγουν να κολυμπούν σε πολύ παγωμένα ή πάρα πολύ ζεστά νερά, είτε είναι θάλασσα, είτε πισίνα ή λίμνη
• Να πίνουν πολλά υγρά, περίπου 3 λίτρα, αποφεύγοντας τα αναψυκτικά. Να προτιμούν φρέσκους χυμούς. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ούρησης, να πίνουν την ποσότητα αυτή κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ελαττώνεται το βράδυ, προ της κατάκλισης
• Σχετικά με τις ενέσεις που κάνουν οι πιο πολλοί, να βεβαιωθούν ότι έχουν όλα τα υλικά που χρειάζονται για τη μεταφορά του φαρμάκου τους και ότι θυμούνται τις οδηγίες που είχε δώσει ο νοσηλευτής τους. Σε αμφιβολία, να επικοινωνούν μαζί του.

Όταν η σκλήρυνση χτυπά τους 30αρηδες! Τα συμπτώματα και τα πιθανά αίτια...

Κυρίως νεαρά άτομα και περισσότερο γυναίκες χτυπά η Σκλήρυνση κατά Πλάκας η νόσος επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται και ασθένεια των νέων καθώς χτυπά κυρίως άτομα από 29 ετών έως και τα 32.  
Η σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣκΠ) είναι μια χρόνια, αυτοάνοση, φλεγμονώδης και νευροεκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), η οποία εκτιμάται ότι προσβάλλει έως 2,5 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Συνιστά την κύρια αιτία αναπηρίας σε άτομα νεαρής και μέσης ηλικίας στον αναπτυγμένο κόσμο.

Διαβάστε τα συμπτώματα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος , δηλαδή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού .Τα σχετικά νεύρα , χάνουν το προστατευτικό κάλυμμα τους , που λέγεται μυελίνη και βοηθά στην μετάδοση των ηλεκτρικών ώσεων κατά μήκος των νεύρων και συμβάλλει στην υγεία τους.
http://www.iatropedia.gr
Πως χτυπά η σκλήρυνση κατά πλάκας τους ενήλικες
Η Σκλήρυνση κατά πλάκας (Σ.Κ.Π) είναι ένα νόσημα που προκαλεί προβλήματα στην όραση, μουδιάσματα, μυϊκή αδυναμία και άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με το νευρικό σύστημα. Η Σ.Κ.Π οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που ο φυσιολογικός του ρόλος είναι να μας προστατεύει από τις λοιμώξεις, επιτίθεται και καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.