Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας συμμετέχει στον διαγωνισμό της eurocharity και χρειάζεται την υποστήριξή μας για να υλοποιήσει το σχέδιο της να αποκτήσει συμβουλευτικό σταθμό υποστήριξης για τους πάσχοντες. Ακολουθήστε το λίνκ και ψηφίστε τώρα τις ΜΚΟ που παρουσιάζουν ένα έργο σημαντικό, κατά τη γνώμη σας και δώστε νέα πνοή στο έργο τους μέσω της χρηματοδότησης που θα λάβουν για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Μόο δύο όμως από αυτές θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο.
Αντιγράψτε το κείμενο αυτό και διαδώστε το και στους φίλους σας προκειμένου να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές, με έμφαση στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή μας γιατί το έχουμε ανάγκη.
Στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, η μη κυβερνητική οργάνωση Φροντίζω καλείται για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ Η ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
Σκοπός του έργου είναι ο συντονισμός και η κινητοποίηση των νέων για την εδραίωση του παραδοσιακού επαγγέλματος έτσι ώστε να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Η κατάρτιση στα πλαίσια του άνω αναφερόμενου έργου θα έχει ως κύριο στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από την προηγούμενη γενιά σε ομάδες νέων/ δυνητικών επιχειρηματιών και θα περιλαμβάνει:

Θεραπεία για άτομα με κινητικά προβλήματα

Επαναστατικά νέα καθώς μαρτυρούν ότι ο νωτιαίος μυελός έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τη λειτουργία του ακόμη και χρόνια μετά την καταστροφή του.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/10/1313.html?spref=fb

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Η χορήγηση του ανωτέρω επιδόματος έγινε προκειμένου να υποβοηθηθεί η ένταξη των μακροχρόνιων ανέργων στην αγορά εργασίας, να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους, να προληφθεί η φτώχεια και ο κοινωνικό
ς αποκλεισμός και να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή. Δικαιούχοι απόληψης του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.
http://www.inews.gr/96/ti-ischyei-gia-to-epidoma-makrochronia-anergon-meso-oaed.htm
Θέματα αρμοδιότητας Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης : α) Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας, β) Πρόγραμμα Εναρμόνιση οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής και γ) Κέντρα Πρόληψης
http://www.nomotelia.gr/photos/File/kede121-12.pdf

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Το πρόγραμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» αφορά στην πρόληψη και παρέμβαση, προκειμένου στην αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης κατάστασης κρίσεως στην κοινότητα. Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης με τελικούς λήπτες αυτού, νοικοκυριά, τα οποία βρίσκ
ονται στα όρια της ένδειας. Αφορά την υποστήριξη οικογενειών που κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγες, μέσω της παροχής στοχευόμενων ενεργειών υποστήριξης (ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, προγράμματα χρηματοοικονομικής παιδείας, προγράμματα ανεύρεσης εργασίας, συνδρομή στην αποπληρωμή ενοικίου, επισιτιστική ενίσχυση και ενίσχυση σε ΔΕΚΟ).).
Η επιλογή των οικογενειών γίνεται βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων.
Ωφελούμενοι:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά Ελλήνων, κατά προσέγγιση νοικοκυριά αποτελούμενα από τέσσερα (4) μέλη κατά μέσο όρο. Η ύπαρξη ανήλικων τέκνων και η μεταβολή του εισοδήματος τα τελευταία δύο έτη είναι βασικές προϋπόθεσεις.
Σημεία παρέμβασης:
Η γεωγραφική έκταση του προγράμματος είναι η περιφέρεια της Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
http://www.praksis.gr/1004_1/Koinonikh-Katoikia
Από τον κατάλογο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα σημεία στα οποία μπορείτε να βρείτε δωρεάν φαγητό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν δωρεάν φαγητό στα εξής:
ΠΑΤΡΑ : Ι. Μ. Πατρών
Ίδρυμα «Πανσέμνη»

Πατρών.
Αγ. Ανδρέας, Πάτρα.
Αγία Τριάς, Πάτρα.
Παντοκράτωρ, Πάτρα.
Παναγίας Αλεξιώτισσα, Πάτρα.
Αγία Σοφία Πάτρα.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ :
Ι. Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου:
Αγ. Δημήτριος, Ναύπακτος, τηλ. 26340-28.244.
Αγ. Παρασκευής, Ναύπακτος, τηλ. 26340-27.301.
ΑΙΓΙΟ :
Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Εκκλησιαστικό Εστιατόριο «Το στέκι της αγάπης», Αίγιο, τηλ. 26910-25.063.
http://manouleskaipaidakia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

Κοινωνικά Φροντιστήρια, Σχολεία Αλληλεγγύης, Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, Δωρεάν μαθήματα μουσικών οργάνων κλπ.

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε πάνω από 745.000 απόρους

Μέλη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ με χαμηλά εισοδήματα (Σύνολο : 40 Άτομα) εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους δικαιούχους, όταν θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από την υπηρεσία του Υπουργείου.
http://www.attacktv.gr 

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας

Μέρες και Ώρες λειτουργίας
ΔΕΥΤΕΡΑ: 6-8 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ: 6-8 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10-12 μμ

Το Κοινωνικό Ιατρεία δέχεται ανασφάλιστους.

Βρίσκεται πίσω από το sprinder (Νέου Δρόμου) στις παλιές εργατικές κατοικίες στην Πλατεία.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 2610420763
 

Κοινωνικό Φαρμακείο Πάτρας

Μέρες και Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (18:00-20:00)
Σάββατο πρωί (10:00-12:00).
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 2610439650
Δωρεάν φάρμακα δικαιούνται ασθενείς που είναι άποροι ΚΑΙ ανασφάλιστοι. Σχε
τικά με την προμήθεια φαρμάκων, το κοινωνικό φαρμακείο θα μπορεί να δέχεται οποιαδήποτε προσφορά από πολίτες, κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες.

Από Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Πατρέων Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ

Ο Δήμος Πατρέων, ξεκίνησε στα τέλη του 2011, τη λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης, με στόχο την παροχή βοήθειας σε δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με στόχο να διανέμει είδη ένδυσης και υπόδησης, τρεις φορές το χρόνο σε 1.000 οικογένειες. Κατάφερε όμως, μέσα στο 20
12 και μέχρι αυτό τον μήνα, να βοηθήσει τέσσερις φορές και πάνω από 1.200 οικογένειες. Η Δημοτική Ιματιοθήκη δε, που λειτουργεί στις Εργατικές Κατοικίες του Νέου Δρόμου στην Πάτρα, είναι ήδη γεμάτη, όπως γεμάτες είναι και δύο αποθήκες σε άλλο σημείο της πόλης. Και όλο αυτό πέτυχε, από τις προσφορές ρούχων και παπουτσιών, από πολίτες, ιδιώτες και καταστηματάρχες και την προσφορά των εθελοντών του Δήμου, αλλά και των Εθελοντικών Οργανώσεων της πόλης. Επίσης πολλά είδη, έχουν προσφέρει και πολίτες, από Αθήνα και Αίγιο.
Kλείστε ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με όλους του γιατρούς ΕΟΠΥΥ αλλά και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων από τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.doctoranytime.gr/

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 20ΧΡΟΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και με ελεύθερη είσοδο, προς όλο το κοινό και περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας , στηρίζοντας το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ & Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ Μαργαρίτα Καραγιώργου

Εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

http://spastikoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην επετειακή εκδήλωση της 20χρονης λειτουργίας της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5.30-6.00 Προσέλευση-Καφές
6.00-7.00 Χαιρετισμοί-Ενημέρωση
Ευγενία Αρβανίτη - Επίτιμη Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Μαργαρίτα Καραγιώργου -Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
7.00-7.30 ΣΚΠ-Συμμόρφωση στη θεραπεία και Νεώτερα δεδομένα 
Νικόλαος Δημησιάνος,Νευρολόγος-Επιστημονικός Συνεργάτης Νευρολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών 
7.30-8.00 Περιβαλλοντικοί παράγοντες και ΣΚΠ
Παναγιώτης Καρανάσιος, Νευρολόγος-Επιμελητής Α΄, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Αγ. Ανδρέας
8.00-8.30 Ερωτήσεις-Συζήτηση
Συντονισμός: Άντυ Μαγνησαλή, Δημοσιογράφος
Θα ακολουθήσει Πρόγραμμα με το Μουσικό Σχήμα του Σωτήρη Τερλέση 
Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της Merck-Serono Hellas ΑΕ