Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση        
         Τετάρτη 29 Μαΐου 2013
Ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για μία νόσο που επισκέπτεται απρόσκλητα τις πύλες των ονείρων μας.                                    
Στην εκκίνηση των στόχων μας , των οραμάτων μας, των σχεδίων για τη ζωή μας ολόκληρη !
Άπειρα τα γιατί… και στο Σήμερα ο αγώνας επιβίωσης με επιπρόσθετες ευθύνες για την επίλυση αναγκών που προκύπτουν από την αδιαφορία και την αναλγησία κάποιων, ή τη ρυπαρή συμφωνία μεταξύ κάποιων άλλων…

Εορτασμός… Τι γιορτάζουμε; Τη μείωση των κοινωνικών παροχών; Το κυνικό κυνηγητό στην ατέλεια; Την αδιάφορη συμπεριφορά των ιθυνόντων; Τις άδικες ενοχές των πασχόντων; Τα στερεότυπα, το στίγμα, τη μη αποδοχή; Την καταρράκωση της αξιοπρέπειας; Την εξαθλίωση της ανθρώπινης υπόστασης;

Ήρθε η ώρα να ειπωθούν αλήθειες και να ξεκινήσουν από  αυτήν την Ημέρα. Αλήθειες ψυχής, αλήθειες βασανισμένων ανθρώπων , που με ελπίδα και δύναμη προχωρούν με χαμόγελο, αναζητώντας τα δώρα ζωής.   

Ενημέρωση; Ευαισθητοποίηση; Σε ποιον από όλους; Στην Πολιτεία; Στο Κράτος; Στην Κυβέρνηση; Στην κοινωνία; Ή ακόμα και σε εμάς τους ίδιους;

Μήπως κάποιοι έχουν κλειστεί στο μικρόκοσμό τους και αδιαφορούν για τους άλλους ; Μήπως τα έδρανα καλλιεργούν τη ματαιοδοξία κάποιων; Μήπως να αναλάβουν τις ηθικές ευθύνες τους;
Και αν όχι, τότε;
Θα επαναπαυτούμε στην αμέλεια, στην αδράνεια και στην ανευθυνότητα;  Ανάμεσά μας θα ξεκινήσει η λύση.                                                          
Ο καθένας από το μετερίζι του και όλοι μαζί αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη λάμψη που θα φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές μας.

Η World MS Day 2013, ας γίνει το έναυσμα της κατανόησης, της πραγματικής διάστασης του θέματος που ταλανίζει επί χρόνια τα “ηρωικά πρόσωπα” της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Τα συνθήματα συντηρούν και μεταγγίζουν την ελπίδα. Οι λύσεις των προβλημάτων, χρήζουν αγωνιστική προσπάθεια με ενότητα και αλληλεγγύη.

                                          «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Καλή μας Δύναμη και επιτυχία !

Μαργαρίτα Καραγιώργου            
Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ                                                                 
Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ


WORLD MS DAY 2013- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η ΣΚΠ δεν είναι μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια, ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή.
Τα ΑμΣΚΠ θα πρέπει να μεταγγίζονται συνεχώς με Δύναμη Ψυχής και να αντιμετωπίζουν τη νέα κατάσταση με ρεαλισμό και ευελιξία.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση αλλά και οι περικοπές στο χώρο της Υγείας αυξάνουν την ανησυχία των πασχόντων για το μέλλον τους και τις δυνατότητες αντιμετώπισης της πάθησής τους.
Με τον ψυχολογικό παράγοντα να είναι κρίσιμος στη διαχείριση της ΣΚΠ, η κατάσταση αυτή προσθέτει επιπλέον εμπόδια στους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, επιβαρύνοντάς τους ψυχολογικά, όταν η θετική στάση ζωής είναι το ζητούμενο.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε , όπου το κράτος πρόνοιας μειώνεται με συνεχείς περικοπές στις κοινωνικές παροχές, εμείς αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τη διατήρηση των ήδη κεκτημένων , αλλά και διεκδίκηση περαιτέρω δικαιωμάτων.

Η Καταπολέμηση των διακρίσεων οδηγεί στην κοινωνική ένταξη και τα Άτομα με ΣΚΠ (ΑμΣΚΠ), διεκδικούν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη ζωή.
Το ΟΡΑΜΑ μας είναι η θέσπιση Νομοθεσίας με σκοπό την επίτευξη κοινωνικής και επαγγελματικής συμμετοχής και η στήριξη νομοθετικών μέτρων για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την κατανόηση των αναγκών και δικαιωμάτων των ΑμΣΚΠ.
Διεκδικούμε μέτρα υποστήριξης με στόχο την ένταξη και παραμονή των ΑμΣΚΠ ως ενεργών και παραγωγικών μελών της κοινωνίας μας, με την υπογράμμιση και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων τους, καθώς και να βρεθεί ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού με υποστηρικτικές υπηρεσίες ποιοτικές και προσβάσιμες για αξιοπρεπή διαβίωση.
WORLD MS DAY 2013- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ        
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΜΕΑ η Φωνή Σου»