Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών

Οι συνταγματικές διατάξεις υποχρεώνουν την πολιτεία να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση και ανεμπόδιστη άσκηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας.
http://www.nomotelia.gr/photos/File/17376-12.pdf
See Translation

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Το υπουργείο Εργασίας για να ελέγξει τις παράνομες συντάξεις θα χρησιμοποιήσει νέο σύστημα με το όνομα Αριάδνη όπου θα χρειάζεται Συμβολαιογραφική πράξη για οποιαδήποτε οικογενειακή μεταβολή.
Με το νέο σύστημα Αριάδνη το οποίο θα ανακοινωθε
ί τις επόμενες ημέρες από το Υπουργείο εργασίας θα είναι υποχρεωτικό για κάθε οικογενειακή μεταβολή να υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη, την οποία θα πληρώνουν οι πολίτες και στη συνέχεια θα παίρνουν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη ανοσοσφαιρίνης

πηγή http://www.iatronet.gr
Τα δραματικά κενά των νοσοκομείων σε βασικό φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, αναδεικνύει η καταγγελία των ασθενών για έλλειψη ανοσοσφαιρίνης.

Με επιστολή που έστειλε την Τετάρτη, ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος διαμαρτύρεται εντονότατα, για άλλη μια φορά, για την έλλειψη ανοσοσφαιρίνης στα νοσοκομεία της χώρας.

ΑΠΟ ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2012, Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ: "Αντιστίγμα-Πάτρα", ο ΣΟΨΥ Πάτρας σας καλεί στις 20.00 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Ημερίδα με θέμα: “Κατάθλιψη, μια Παγκόσμια Κρίση”
Ομιλητές:
- Μανωλέσος Γιώργος: Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Ψυχιατρικής Π.Γ.Ν.Π.
- Κατριβάνου Αγγελίνα: Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Π.Γ.Ν.Π.
- Μέντης Εμμανουήλ : Κοινωνικός Λειτουργός Π.Γ.Ν.Π.
- Τριανταφύλλου Αγγέλα: Πρόεδρος, Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ.
Σας περιμένουμε όλους & όλες να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!!!

Τί είναι αφροδισιακό, αντιγηραντικό, ρίχνει την πίεση και βοηθά την καρδιά;

Το πιο αποτελεσματικό από όλα όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες των τελευταίων 50 ετών είναι το σκόρδο. Τροφή και φάρμακο που οι γιατροί της αρχαιότητας συνιστούσαν για τη θεραπεία 61 παθήσεων.
http://www.agrofasma.gr/index.php/arthra-enimerosi/diafora-arthra/item/568-afrodisiako-antigirantiko-rixnei-tin-piesi-kai-voeitha-tin-kardia.html

Δωρεάν Μαθήματα Αυτοάμυνας για γυναίκες.

Από : A.s. Leon Patras
Δωρεάν Μαθήματα Αυτοάμυνας για γυναίκες.
τηλ (2610) 32 72 33,
18:00-22:00 καθημερινά
Δωρεάν Μαθήματα Αυτοάμυνας για γυναίκες
Ενα πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτοάμυνας το οποίο απευθύνετε σε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Μια καινοτομία για τα δεδομένα της πόλης μας είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα τριών μηνών όπου θα μάθουν βασικές τεχνικές αυτοάμυνας. Aυτή η προσφορά δωρεάν εκμ
άθησης αποτελεί την ελάχιστη συμβολή μας στην κοινή προσπάθεια για προβολή του αθλήματος όσο και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας που πλήττεται από τη μεγάλη οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα θα διδάσκει ο προπονητής κ. Σταυρόπουλος Γεώργιος 5ο Dan EuropeanTaekwondoUnion, πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας Ταεκβοντό.
Πληροφορίες : στην Ασημάκη Φωτήλα 72 & Ηλείας, (πλ.Βουδ) στην περιοχή Ψηλαλώνια.
Σημείωση για τους συμμετέχοντες :
Ο κάθε αθλούμενος θα πρέπει να έχει πρόσφατη βεβαίωση ιατρού - καρδιολόγου την οποία και θα προσκομίσει την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στα τμήματα.

Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει από το επόμενο έτος να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, μέσω της κατάρτισης του Περιουσιολογίου, ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, καθώς επίσης και για όλες τις αποταμιεύσεις του, δηλαδή τις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.

Νόμπελ Ιατρικής 2012 για τα τεχνητά βλαστοκύτταρα

Πετυχαίνοντας να μετατρέψουν διαφοροποιημένα κύτταρα σε πολυδύναμα βλαστικά, πραγματοποίησαν μια επιστημονική επανάσταση: άλλαξαν τη θεώρησή μας για την ανάπτυξη των οργανισμών και έθεσαν τις βάσεις για την αναγεννητική ιατρική.
http://www.inews.gr/180/nobel-iatrikis-2012-gia-ta-technita-vlastokyttara.htm

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Απογραφή των διατροφικών επιδομάτων από τις περιφέρειες θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Οκτωβρίου Οι Περιφέρειες της χώρας θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία των δικαιούχων νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων νεφροπαθών, μεταμοσχευμένων καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών -ημεδαπών, αλλοδαπών και ομογενών- προκειμένου οι ασθενείς να λάβουν το διατροφικό επίδομα.