Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη ανοσοσφαιρίνης

πηγή http://www.iatronet.gr
Τα δραματικά κενά των νοσοκομείων σε βασικό φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, αναδεικνύει η καταγγελία των ασθενών για έλλειψη ανοσοσφαιρίνης.

Με επιστολή που έστειλε την Τετάρτη, ο Σύλλογος Μυασθενών Ελλάδος διαμαρτύρεται εντονότατα, για άλλη μια φορά, για την έλλειψη ανοσοσφαιρίνης στα νοσοκομεία της χώρας.

Με προηγούμενο έγγραφό τους, οι ασθενείς είχαν τονίσει τον περασμένο Ιούλιο '... την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία , που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, μεταξύ αυτών και ανοσοσφαιρινών, ακόμη και για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών...'!

Οι ανοσοσφαιρίνες είναι καθαρά νοσοκομειακό φάρμακο.

Η έλλειψή της και η αδυναμία χορήγησής της σε ασθενείς με myasthenia gravis, σε οξεία φάση ή σε ασθενείς των οποίων η κατάσταση δεν επιδέχεται άλλης θεραπείας, εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την ίδια τη ζωή των ασθενών.

'Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτή η ταλαιπωρία των μυασθενών', αναφέρουν στην επιστολή τους.

Είναι απαράδεκτο - σημειώνουν - τα οικονομικά προβλήματα της χώρας να καλούνται να τα επιλύσουν οι χρόνια πάσχοντες μυασθενείς, περικόπτοντας με κάθε τρόπο την φαρμακευτική δαπάνη για απολύτως απαραίτητα για την υγεία και την επιβίωσή τους φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου