Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Εντατική παραμένει η συνεργασία του Υπουργού Υγείας με αναπηρικούς φορείς και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους προκειμένου να ανακουφιστούν τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους και να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα αγαθά της Υγείας και της Περίθαλψης που όλοι δικαιούνται.
Με τις διεργασίες για τη σύνταξη της Χάρτας των Δικαιωμάτων των Ασθενών και των Χρονίως Πασχόντων να κορυφώνονται στο Υπουργείο Υγείας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνεχίζει τις θεσμικές συναντήσεις του και ανά κατηγορία αναπηρίας ή πάθησης για τα εξειδικευμένα προβλήματα.
Στις 23/4/2015 συνάντησε την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κα Βάσω Μαράκα και τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Μαμαλάκη.
Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε στην ΠΟΑμΣΚΠ ότι θα επανεξετάσει τα βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας που αφορούν στις τρίμηνες συνταγές, το μηδενικό ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα των συνοδών με τη βασική ασθένεια παθήσεων, το ποσοστό κάλυψης της μαγνητικής τομογραφίας (MRI),των ορθοπεδικών ειδών και αποκατάστασης, τις συνεδρίες αποκατάστασης (φυσιοθεραπείες) καθώς και τη συμμετοχή στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Για το λόγο αυτό ο κ. Κουρουμπλής προκάλεσε στις 14/5/2015 συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ όπου τον εκπροσώπησε ο Ειδικός Συνεργάτης του κ. Αυγουλάς και συμμετείχαν: η Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κα Βάσω Μαράκα και η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας κα Μόιρα Τζίτζικα, ο κ. Ι. Βαφειάδης  Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ, καθώς και επιτελείο που αποτελούσε τους προσωπικούς του συμβούλους , ήτοι η κα Χ. Κανή , ο κ. Φ. Ρηγάτος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ κ.ά.
meallamatia.blogspot.com|By Vaggelis Avgoulas

World MS Day 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ), ξεκινά για έβδομη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση- MS. Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.
Η φετινή είναι η Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και επικεντρώνεται ξανά στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ των ΑμΣΚΠ σε όλα τα επίπεδα ζωής. Τα Άτομα με ΠΣ έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πολιτείας. Αυτό περιλαμβάνει την ανεμπόδιστη , εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης , καθώς και την άρση των φραγμών σε όλες τις σφαίρες της ζωής.
Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.
Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν την ΠΣ. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η ΠΣ και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.
Σύνθημά μας : ¨ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ¨ , Ίσες ευκαιρίες στα ΑμΣΚΠ
Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη αλλά περισσότερο την ελληνική ώστε να αναλάβει δράση.

Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου
Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ