Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΕΑΣΚΠ ΕΤΟΥΣ 2013

Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει Εκδήλωση Ψυχαγωγικού Χαρακτήρα και διοργανώνει τον Ετήσιο Αποκριάτικο Χορό την ΤσικνοΠέμπτη 7 Μαρτίου 2013 και ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., στο κέντρο «ΑΚΤΑΙΟΝ» στην Παραλία Πατρών , με πλούσια λαχειοφόρο αγορά.

Τιμή πρόσκλησης 20 € (περιλαμβάνει φαγητό, ποτά και λαχνό λαχειοφόρου αγοράς) και θα διατίθεται και εντός του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε όλους, να διασκεδάσουμε μαζί με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό !

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.



Η υφυπουργός Υγείας υποστήριξε το ανήκουστο!

 Οι ασθενείς -έστω και όσοι νοσηλεύονται σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας- να πρέπει να πληρώνουν για το αίμα που θα χρειαστούν!
Λες και δεν έχουν γίνει αγώνες στη χώρα για να φύγουμε από την αιμοδοσία επί πληρωμή ή για να τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας στα προϊόντα του αίματος, ώστε οι πολυμεταγγιζόμενοι ή οι θαλασσαιμικοί να μην μολύνονται με άλλες ασθένειες στην προσπάθειά τους με την απαιτούμενη μετάγγιση, να κρατηθούν στη ζωή.

Με αφορμή τις δηλώσεις Σκοπούλη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, υπογράμμισε πως αυτές «θέτουν μέγα ερώτημα σε ποιόν έχουμε εμπιστευτεί τη Δημόσια Υγεία. Οι δηλώσεις της μας τρόμαξαν ως ιατρικό σώμα και δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία. Θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να αποτελούν προσωπικές αποφάσεις κανενός, αλλά πρέπει να είναι αντικείμενο διαλόγου με τους επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς της κάθε χώρας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού».
Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος -μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες- φέρεται να έκανε λόγο για ανάγκη «να τελειώνουμε με τον εσωτερικό συνδικαλισμό».
Το εθνικό αναπηρικό κίνημα απαιτεί την προστασία της αναπηρικής οικογένειας από τη συνεχή και εντεινόμενη οικονομική κρίση.
Το υπουργείο Παιδείας είναι αρμόδιο για το αν χρειάζεται πιστοποίηση αναπηρίας των παιδιών που φοιτούν στα ειδικά σχολεία

Μόλις τέσσερις γιατροί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων

Αδυναμία να πραγματοποιήσει εφημερίες, λόγω έλλειψης γιατρών, δηλώνει το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

Η μονάδα, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας παιδιά και ενηλίκους, διαθέτει σήμερα μόλις τέσσερις γιατρούς, για τρεις βάρδιες. Οι γιατροί καλούνται να κάνουν οκτώ ξενύχτια τον μήνα, κάτι που είναι παράνομο και μη ασφαλές.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η συντονίστρια διευθύντρια του Κέντρου κ. Πολυξένη Νέου, με σειρά επιστολών της προς τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου η μονάδα έχει την έδρα της.
Τα 80 εκατ. ΑμΕΑ που έχουν καταμετρηθεί στην ΕΕ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες, είπαν σήμερα η Γαλλίδα υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί και η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Τα ΑμΕΑ ακόμη έρχονται αντιμέτωπα με πλείστα εμπόδια καθημερινά στη ζωή τους.

Για να μπορούνε να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία μας και στην οικονομία μας, θα πρέπει να μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα δημόσια κτίρια, στις συγκοινωνίες και στις ψηφιακές υπηρεσίες», υπογράμμισε η επίτροπος.

«Η συμμετοχή στα κοινά κι η αυτονομία των ΑμΕΑ εδράζεται σε μία προϋπόθεση αρχής: την προσβασιμότητα όλης της κοινωνίας μας», επεσήμανε από την πλευρά της η Καρλοτί.

«Τα 80 εκατ. των ΑμΕΑ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά υπό το πρίσμα του κόστους για την κοινωνία μας, αλλά υπό όρους κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης», επέμεινε η Ρέντινγκ, υπενθυμίζοντας πως ένα σχέδιο δράσης για το διάστημα 2010-15 υπέρ των ΑμΕΑ και μία ευρωπαϊκή πράξη για την προσβασιμότητα βρίσκονται υπό προετοιμασία. «Η προσβασιμότητα προσφέρει νέες εμπορικές ευκαιρίες και (οι άνθρωποι με αναπηρία) μπορούν να έχουν έναν πραγματικό αντίκτυπο στην παροχή κινήτρων για την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Μολαταύτα, αγεφύρωτο εξακολουθεί να παραμένει το χάσμα ανάμεσα στους ευσεβείς πόθους και την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σταθμός του μετρό που εξυπηρετεί τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, στην καρδιά των Βρυξελλών, ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος εδώ και πολλές ημέρες για τους ανθρώπους με αναπηρία εξαιτίας εργασιών που προβλέπεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες.

Απολύτως εξευτελιστική για τους πολίτες με αναπηρίες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νεοσύστατα ΚΕΠΑ. Και σαν μη φτάνει όλο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει το παράβολο για να περάσουν από την επιτροπή και έχουν εγκριθεί, λήγει ο χρόνος χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα και αναγκάζονται να πληρώσουν νέο παράβολο για να περάσουν και πάλι από επιτροπή.

Και την ίδια ώρα που σοβεί όλη αυτή η αθλιότητα, τα κανάλια και ΜΜΕ που εξυπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα καταλήστευσης του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου, και που μόνο για την κοινωνική πολιτική δεν ενδιαφέρονται, συνεχίζουν να προβάλλουν μεγενθυμένες μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης. Αφήνουν έτσι στο απυρόβλητο την υποβάθμιση και τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους, δίνοντας μάλιστα εμμέσως το άλλοθι για αυτές τις πολιτικές επιλογές, αποσιωπώντας το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα, εξευτελίζονται και αντιμετωπίζονται ως αναξιοπρεπείς.

H κοινωνική πολιτική ως μέσο επίτευξης της ευημερίας

-Η κοινωνική πολιτική μπορεί να προσδιοριστεί σε σχέση με την επίτευξη της ευημερίας ως ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην προαγωγή της, καθώς επίσης και ως ο όρος που χρησιμοποιείται για να υποδηλώσουμε την ακαδημαϊκή μελέτη τέτοιων δράσεων.

Ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια

Μία νέα μητέρα η κυρία Σταματίνα Παπαγεωργίου νοσηλεύεται με οξεία λευχαιμία στο Αττικό Νοσοκομείο στην Β' Παθολογική κλινική και έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια και αίμα.
Αιμοδοσίες γίνονται καθημερινές 09.00 με 13.00.
Παρακαλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν.

http://omadahelp1.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

Παράταση ασφαλιστικής ικανότητας

Όπως έγινε γνωστό με το από 28.02.2013 Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, τα οποία έληξαν 28.02.2013, κρίθηκε απαραίτητη η παράταση ισχύος τους μέχρι 31.03.2013, μόνο για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς να απαιτείται θεώρηση από τις Υπηρεσίες Μητρώου, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΙΚΑ.

Διευκρινίζεται ότι, δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου και για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, για επίσκεψη σε γιατρούς και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι, προωθείται διάταξη για την χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με μειωμένες χρονικές προϋποθέσεις και θα σας δοθούν οδηγίες αμέσως μετά από σχετική ενημέρωσή μας από το αρμόδιο Υπουργείο.
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15864
ΘΕΜΑ: «Διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.), στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες».


http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15870
ΘΕΜΑ: «Αποδοχή από τις δημόσιες υπηρεσίες αντιγράφων εγγράφων που συνοδεύονται με υπεύθυνη δήλωση, όπως τα πρωτότυπα και διαδικασία απόδειξης γεγονότων ή στοιχείων».
http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15868
Αναστολή σύνταξης στον ΟΓΑ για το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ
Σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι δεν ανταποκριθούν στην συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ έως τις 29 Μαρτίου, ο ΟΓΑ θα προχωρήσει σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης από την 1η Μαΐου.
«Η πιστοποίηση αναπηρίας εκθέτει το ΙΚΑ και τιμωρεί τους ανάπηρους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος εξέφρασε τη δυσθυμία του επειδή η αναπηρία ως έννοια έχει «αμφισβητηθεί και διαπομπεύεται».

Πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί αρρωστήσαμε» Να μη γίνουν εξιλαστήρια θύματα τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους

«Ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε μαζί αρρωστήσαμε· καιρός είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σ” αυτούς που τις έχουν». Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κ. Γιάννης Θεοδωράκης εν όψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολλαπλής Σκλήρυνσης που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα. Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα «οι πάσχοντες με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας να μη γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των λαθών που τόσα χρόνια γίνονται στο θέμα της Υγείας».

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες και τα δ...See More

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL (ώρα έναρξης 9:30 π.μ.)
«Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΣΚΠ) μια συνηθισμένη… αλλά ακόμα άγνωστη ασθένεια»
Παρακολουθήστε ζωντανά το συνέδριο μέσω του internet στην εξής διεύθυνση: www.livemedia.gr/pollaplisklirinsi Δηλώσεις συμμετοχής στο 210 9600131.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

08:30-09:30 Προσέλευση, Εγγραφές - καφές
09:30-09:40 Έναρξη συνεδρίου, Εισαγωγή, Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΑμΣΚΠ
09:40-10:00 Χαιρετισμοί προσκεκλημένων από φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΚΕΣΥ κα.)
10:00-10:15 Ομιλία Maggie Alexander εκτελεστικής διευθύντριας της EMSP (European MS Platform) «η Αλλαγή προς το καλύτερο μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας και των σχέσεων»
10:15-10:30 Ομιλία εκπροσώπου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη ΣΚΠ (MSIF)
Πρώτη ενότητα: «Προχωρώντας προς τη Γνώση»
Προεδρείο συνεδρίου Βρυεννίου, Θεοδωράκης, Κούτσικου
10:30-10:45 «ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΠ-ΠΣ», Μαρία Αναγνωστούλη (Νευρολόγος)
10:45-10:55 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
10:55-11:05 «ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΚΠ-ΠΣ», Πηνελόπη Ρομποτή (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια)
11:05-11:10 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
11:10-11:20 «ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΠ-ΠΣ», Δημήτρης Γρηγοράκης (Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος)
11:20-11:25 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
11:25-11:35 «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΣΚΠ-ΠΣ», Θάνος Ασκητής (Νευρολόγος-Ψυχίατρος)
11:35-11:40 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
11:40-12:05 Διάλλειμα και αλλαγή προεδρείου συνεδρίασης
Δεύτερη ενότητα: «Βελτιώνοντας την Ποιότητα Ζωής»
Προεδρείο συνεδρίου Μαράκα, Μουλίνου, Σαρακατσάνου
12:05-12:15 «ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΠ-ΠΣ», Ζήκος Κέντρος (Ειδικός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης)
12:15-12:20 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
12:20-12:30 «ΟΜΑΔΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΠ-ΠΣ», Γεώργιος Μανωλέσος (Ψυχίατρος)
12:30-12:35 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
12:35-12:45 «ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ATOMA ΜΕ ΣΚΠ-ΠΣ», Ελευθέριος Καραδήμας (Ορθοπαιδικός Χειρουργός)
12:45-12:50 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
12:50-13:00 «ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΚΠ-ΠΣ», Νικόλαος Μακρής (Οφθαλμίατρος)
13:00-13:05 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
13:05-13:15 «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΚΠ-ΠΣ», Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης (Ουρολόγος)
13:15-13:20 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
13:20-13:30 «ΣΚΠ-ΠΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ», Χρύσα Χρυσοβιτσάνου (Ειδική Νοσηλεύτρια για τη ΣΚΠ)
13:30-13:35 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
13:35-13:45 «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΠ-ΠΣ», Παράσχος Πατρώνης (Λογοθεραπευτής)
13:45-13:50 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
13:50-15:00 Διάλλειμα για γεύμα και αλλαγή προεδρείου συνεδρίασης
Τρίτη ενότητα: «Σύγχρονοι Προβληματισμοί»
Προεδρείο συνεδρίου Καραγιώργου, Μαμαλάκη, Ταχτιντή
15:00-15:10 Ομιλία εκπροσώπου Νευρολογικής Εταιρείας
15:10-15:15 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
15:15-15:25 «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ», Πασχάλης Αποστολίδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος)
15:25-15:30 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
15:30-15:40 «ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ-ΠΣ», Νάντια Ζιαγκουβά (Κοινωνική Λειτουργός)
15:40-15:45 Ερωτήσεις-απαντήσεις στην παραπάνω ομιλία
15:45-15:55 «ΔΡΑΣΗ/ΕΡΓΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ», Βασίλης Τσιάρας Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
15:55-16:45 Παρουσίαση διαδικασίας televoting και παράλληλη συζήτηση των θεμάτων που θα τεθούν για την παραπάνω διαδικασία
16:45-17:00 Συμπεράσματα συνεδρίου και κλείσιμο συνεδρίου από την Γενική Γραμματέα της ΠΟΑμΣΚΠ Γεωργία Λαύκα

ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ...

Κόβουν επίδοµα τοκετού, γυαλιά, φυσικοθεραπείες ....

ΙΔΟΥ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ !

ΙΔΟΥ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ !