Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Γελάστε, είναι εντολή γιατρού!

Από τη ΓΓ Ισότητας των Φύλων



Σε λειτουργία 12 Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών-θυμάτων βίας

Κουτσουρεμένο το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ άτομα με αναπηρία

Ο ΕΟΠΥΥ πήρε πίσω την εγκύκλιο για την συνταγογράφηση

Υπόθεση όλων οι Καιάδες για τους ανθρώπους με αναπηρίες

Βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία και Πρόσβαση στις Παραλίες

ΠΑΤΡΑ: Σύναξη των Patrinistas στον μεγάλο Φίκο

Ήλις :1η κατασκήνωση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ για δεκαήμερη απόδραση

Συντάξεις ΙΚΑ Σεπτεμβρίου 2013

ΑΜΕΑ : γυναικολογία και ετήσιο έλεγχο

Πάτρα: Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά - επιτέλους- η λειτουργία του Ογκολογικού Ξενώνα

Ποιοι δικαιούνται επίδομα 75 ευρώ έως 360 ευρώ

Ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους από 30 έως 55 ετών

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση με δραστική και όχι με εμπορική ονομασία

ΗΠΑ: Πράσινο φως σε μελέτη για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας με βλαστοκύττα

Η μελέτη θα ερευνήσει τη δυνατότητα ύφεσης της σκλήρυνσης κατά πλάκας χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα που συλλέγονται από το μυελό των οστών του ασθενούς

Τα βότανα της ευτυχίας



Αν αληθεύει ότι η ευτυχία κρύβεται σε μικρές στιγμές της καθημερινότητας, οι βοτανολόγοι θα προσθέσουν ότι μπορεί να κρύβεται και σε μια κούπα ζεστού αρωματικού ροφήματος που χαρίζει διαύγεια, ζωτικότητα και διώχνει τη θλίψη.

Το νόημα της ευτυχίας δεν είναι για όλους το ίδιο. Ορισμένοι την ταυτίζουν με τον πλούτο, άλλοι με την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα ή τη φήμη… Για πολλούς αρκεί μια αγκαλιά, ένας καλός λόγος, ένα χαμόγελο και η αίσθηση ότι οι άνθρωποι γύρω τους είναι καλά, για να νιώσουν και οι ίδιοι ευτυχισμένοι. Είναι αλήθεια ότι η «συνταγή» της πολύτιμης ευτυχίας αλλάζει διαρκώς ανάλογα με την εποχή που ζούμε και τον τρόπο που ερμηνεύουμε τα πράγματα. Ωστόσο, κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι απαραίτητα συστατικά της «συνταγής» είναι η πνευματική διαύγεια, η ηρεμία και η καλή διάθεση.

Έτοιμη η απόφαση για τον Ιατρικό Τουρισμό

Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά- ρεκόρ για τον τουρισμό, εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για τον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

www.dikaiologitika.gr

Απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ



Απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ Την απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τον Σεπτέμβριο 2013, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

www.dikaiologitika.gr

Οι δέκα ασθένειες που θεωρήθηκαν μάστιγα για το ανθρώπινο είδος!

12 σκληρές οδηγίες για να αλλάξεις τον εαυτό σου



Δώδεκα τρόποι για να κατανοήσεις την ζωή που ζεις και την συμπεριφορά σου και με αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσεις μπροστά. Στον δικό σου καλύτερο τρόπο ζωής.

Το σώμα «μιλά», όταν πάσχει….



Σε πολλές παθολογικές καταστάσεις είτε η ίδια η πάθηση είτε η φαρμακευτική αγωγή, που δίνεται, έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στο σώμα των ασθενών....

Υποστελεχωμένα και δυσλειτουργικά τα ΚΕΠΑ



Υποστελεχωμένα και δυσλειτουργικά τα ΚΕΠΑ - Σε καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης οι αιτούντες αναπηρικής σύνταξης

Δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα Δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα

Απαλλαγή απο το ΕΕΤΑ για ΑμεΑ

Απαλλαγή απο το ΕΕΤΑ για ΑμεΑ Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά της πιστοποίηση αναπηρίας, για την φορολόγηση με μειωμένο συντελεστή ή για πάρουν απαλλαγή από το ΕΕΤΑ 2013 (χαράτσι) αλλά και ελαφρύνσεων η απαλλαγής από τις φορολογίες κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων δίνει με εγκύκλιο του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

www.dikaiologitika.gr

Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους από 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους από 2 Σεπτεμβρίου 2013
Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης είναι ένα νέο πρόγραμμα του υπ. Υγείας που παρέχει δικαίωμα ελεύθερης δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο healthvoucher.gr, για να έχουν δωρεάν περίθαλψη με το εισιτήριο υγείας και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης.

Μια λίστα με τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Ο Ακαδημαϊκός ιατρός Μάκης Τσαπόγας μιλά στον Α.Παπαδιονυσίου για όλες τις σύγχρονες ασθένειες.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά πιστοποίησης αναπηρίας για χορήγηση απαλλαγών-ελαφρύνσεων

Διαβάστε ποια είναι τα δικαιολογητικά για απαλλαγή/ελάφρυνση από το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ). Προσοχή: επισημαίνεται ότι ισχύουν οι αποφάσεις χορήγησης ποσοστών αναπηρίας των Α/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών που εκδόθηκαν πριν την 1/9/2011.

Έκοψαν επίδομα σε ανάπηρο που κουνάει μόνο τα μάτι

Κουνάει μόνο τα μάτια του, έχει ποσοστό αναπηρίας 90% κι όμως σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ δεν δικαιούται το επίδομα παραπληγίας! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση «μαίνεται» κατά των «ανάπηρων – μαϊμού» σηκώνοντας κουρνιαχτό προκειμένου να κρύψει τη δραματική πραγματικότητα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Η πραγματικότητα είναι πως τα άτομα με αναπηρία, όχι μόνο δεν έχουν κανένα όφελος από το κυνήγι των «μαϊμού» που οι μηχανισμοί των ίδιων των κυβερνήσεων δημιούργησαν, αντίθετα βιώνουν δραματικές περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, παροχές.

Πέφτουν οι τιμές στα απογευματινά ιατρεία.Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς!

Κίνητρα για να αυξηθεί τόσο η προσέλευση των ασθενών στα απογευματινά ιατρεία όσο και τα έσοδα των Δημοσίων νοσοκομείων δίνουν από κοινού τα υπουργεία οικονομικών και Υγείας.

Από τον Οκτώβριο το νέο σύστημα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες!