Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

2ο Φεστιβάλ Διεκδίκησης Ίσων Δικαιωμάτων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ομάδα Δράσης Νέων με Αναπηρία Καλαμαριάς, αποτελούμενη από μέλη του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Διεκδίκησης Ίσων Δικαιωμάτων.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 μετά τις 19:00, στην πλαζ Αρετσούς, δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Καλαμαριάς. Μουσική σκηνή με βαλκανικούς ρυθμούς με τους Balkan Colla και συνέχεια με Ελληνική Λαϊκή Ορχήστρα.
Σε μια εποχή που τα αυτονόητα δικαιώματα όλων καταπατώνται, η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής είναι ζητούμενο όλων μας. Το Φεστιβάλ Διεκδίκησης Ίσων Δικαιωμάτων στοχεύει στην μετάδοση του μηνύματος της συλλογικής προσπάθειας για την ανατροπή των διακρίσεων αλλά και μεταλαμπάδευση της ελπίδας για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3582752131776&set=o.172583000183&type=1&theater

Συναυλία με τον Σάκη Ρουβά

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας διοργανώνει συναυλία με τον Σάκη Ρουβά, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 10μ.μ. στο γήπεδο AEL FC Arena.

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2012

Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 20η Ιουνίου 2012 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2012.
Ως ημερομηνία λήξης ισχύος των δελτίων του έτους 2011 ορίζεται η 31η Ιουλίου 2012.

Ερευνα - έναυσμα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ποδοσφαιρικών γηπέδων

ΑΠΟ : Pwlina Papanikolaou
"Διατρέχοντας τα ποιοτικά στοιχεία – ευρήματα – συμπεράσματα της έρευνας, στεκόμαστε σε ένα σημείο που είναι αρκούντος αποκαλυπτικό. Απαντώντας κάποιοι διαχειριστές στο ερώτημα “γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει στοιχειώδεις έστω υποδομές προσβασιμότητας” ερμήνευσαν την αδιαφορία τους χρεώνοντάς την στο ότι “είναι απειροελάχιστοι οι άνθρωποι με αναπηρία που επισκέπτονται τα γήπεδα”. Η απάντηση παραπέμπει δυνητικά στην λογική του παραλόγου (διότι είναι παράλογο να γίνεται επίκληση της απουσίας αναπήρων από τα γήπεδα όταν δεν είναι δυνατή η ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτά), είναι όμως ταυτόχρονα και δηλωτική μιάς ευρύτερης παρωχημένης νοοτροπίας που αντιλαμβάνεται τον πολίτη με αναπηρία ως εξαρτημένο και απομονωμένο a-priori από την κοινωνική ζωή. Η έμπρακτη αλλαγή της παραπάνω νοοτροπίας αποτελεί το κλειδί του απαραίτητου σχεδιασμού για την άσκηση στην πράξη του δικαιώματος ανεμπόδιστης πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία στα γήπεδα και όχι μόνο."

Το μηχανογραφικό ειδικών κατηγοριών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, Αλλοδαποί – Αλλογενείς, Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις).

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι φαρμακοποιοί του νομού Αχαΐας.

Συγκεκριμένα στην κρίσιμη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, αποφασίστηκε με 105 υπέρ και 70 κατά να μη χορηγούνται φάρμακα του ΕΟΠΥΥ.
http://www.newsplus.gr/dytika/koinwnia/Synexizoyn_tis_kinitopoiiseis_oi_farmakopoioi_Axaias/?n=91920