Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΕΑΣΚΠ-ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.10.2015
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ
ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αγαπητά μας μέλη,

            Τα Προκλητά Δυναμικά όπως σίγουρα γνωρίζετε, είναι μια πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα εύκολη, μη επεμβατική, ανώδυνη και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος διαγνωστική μέθοδος, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην μελέτη της ΣΚΠ και άλλων νευρολογικών παθήσεων.
Δεν έχει όμως αναδειχθεί ιδιαίτερα η προγνωστική τους αξία στην πρόβλεψη επιπλοκών και της αποκατάστασης.
            Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Εργαστήριο Υγειοφυσικής του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος έτσι ώστε τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το ερευνητικό πρωτόκολλο, με στόχο τα προκλητά δυναμικά να αναδειχθούν ως διαγνωστική μέθοδος στην παρακολούθηση της εξέλιξης της ΣΚΠ και κυρίως της πρόληψης νέων ώσεων.
            Πιο ειδικά για λόγους διευκόλυνσης των συμμετεχόντων, ο απαραίτητος εξοπλισμός έχει μεταφερθεί στην έδρα της ΕΕΑΣΚΠ στην Πάτρα (Πλ. Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου, αρ. 2) και σε καθορισμένες συναντήσεις θα γίνονται καταγραφές (και επαναλήψεις τους) μετρήσεων στα μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια από την ομάδα του εργαστηρίου του ΤΕΙ, και τον υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος Επικ. καθηγητή Κων/νο Κουτσογιάννη Φυσικό Ιατρικής και Ηλεκτροφυσιολογίας με τους συνεργάτες του.
Για την καλύτερη λειτουργία της συνεργασίας μας θα πραγματοποιηθούν και ενημερωτικές εκδηλώσεις προς τα μέλη μας με ευρύτερη θεματολογία πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο.
            Τα διαγνωστικά στοιχεία θα είναι στην διάθεση των συμμετεχόντων και στην συνέχεια θα μελετηθούν ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, φιλοδοξούμε να οδηγήσουν προς την κατεύθυνση της χρήσης των προκλητών δυναμικών ως προγνωστικής μεθοδολογίας τόσο στην εξέλιξη της νόσου όσο και στην αποκατάστασή της με προφανή οφέλη για τους ασθενείς.
            Για το λόγο αυτό και κατόπιν συνεννόησης οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της ένωσής μας κάθε Τρίτη από 6:00 έως 8:00 μμ. αρχής γενομένης από την 13/10/2015.
            Περαιτέρω πληροφορίες από την Γραμματεία του Σωματείου (τηλ. 6936826400).

Με εκτίμηση     
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ