Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ-ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΗ ΚΑΚΟΥΡΗ


Η αγάπη της Φανής για τον άνθρωπο,  η καλοσύνη της ψυχής της και η θέληση για δημιουργία , την οδήγησε στα μονοπάτια της ΕΕΑΚΣΠ, όπου έδρασε με απαράμιλλη αφοσίωση στην αναδιαμόρφωση του Σωματείου.
Βοήθησε στην ανεύρεση στέγης, στην εύρυθμη λειτουργία του γραφείου, σε οργάνωση εκδηλώσεων του Σωματείου , στη στήριξη των μελών και  κυρίως η Φανή προς τιμήν της, πρεσβεύει  τις αρχές, τις αξίες, τους σκοπούς και τους στόχους της ΕΕΑΣΚΠ.
Αποτελεί εκλεκτή μας εθελόντρια, όπως είμαστε σίγουροι ότι και η ΕΕΑΣΚΠ έχει εκλεκτή θέση στην καρδιά της Φανής.
 Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαίρετη εθελοντική προσφορά της στο Σωματείο μας και της απονείμουμε  Ειδικό Βραβείο Εθελοντισμού .
Της ευχόμαστε ολόψυχα, να είναι πάντα χαμογελαστή , με υγεία και χαρά στη ζωή της.

Με   εκτίμηση                                                                                                                                                               Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ
Πάτρα 26 Ιανουαρίου 2013


ΕΕΑΣΚΠ- ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΟΥΛΤΣΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ


Η Ευαγγελία Βούλτσου, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στη Κυλλήνη Ηλείας .   
 Το έμφυτο παιδικό της ταλέντο, σαν μαθήτρια δημοτικού ακόμα, εξέλιξε παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής και χαλκογραφίας στο εργαστήρι του δήμου κάτω Παναγιάς ως τα εφηβικά της χρόνια και μετά παρακολούθησε  μαθήματα ζωγραφικής για 3 χρόνια στο εργαστήρι του δήμου Βαρθολομιού.                   
 Το εφηβικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα ! Σήμερα πλέον έχει στο ενεργητικό της 30 ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις με πιο σημαντικές στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, στο ίδρυμα Κακογιάννη με τον όμιλο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών της UNESCO, στο δημοτικό Λάτσιο μέγαρο Πύργου στην Ηλεία, στο μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, στο εθνογραφικό μουσείο της Τουρκίας, Κορίνθια 2012 και άλλα.   Πάνω από 1000 έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και σε μουσεία και πινακοθήκες . Το 2012 έγινε αποδεκτό έργο της στο μουσείο Μπενάκη, όπου και κοσμεί το χώρο της βιβλιοθήκης και ακόμη στη δημοτική πινακοθήκη Πατρών όπου και εκτίθεται.

Στον εικαστικό χώρο γίνεται πιο έντονη η παρουσία της με την φιλοτέχνηση του εξωφύλλου της δισκογραφικής δουλειάς των Μαργαρίτα Στάικου, Γιώργου Γαλανού «ο ίκαρος πετάει ακόμα» που κυκλοφορεί από την fm records και με την έκδοση του βιβλίου – ανθολογίου «σ’ αγαπάω εν λευκώ» με ποιητικά έργα, στίχους και κείμενα της. Βραβεύτηκε για το ποίημα της «άνθρωπε» από το ηλεκτρονικό περιοδικό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού e-Charity με εύφημο μνεία για την τρίτη θέση που κατέλαβε σε ποιητικό διαγωνισμό του περιοδικού σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 
Βραβεύτηκε από το δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο στην ομαδική έκθεση «η τέχνη ταξιδεύει στον Πειραιά» στην δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, το έργο της επιλέχτηκε για την έκθεση της Πανελλήνια έκθεση εικαστικών, τεχνών, λόγου και επιστημών της UNESCO στο ίδρυμα Κακογιάννη.

Εμείς στην ΕΕΑΣΚΠ, έχουμε την τύχη και το προνόμιο να είναι κυρίως φίλη μας  και έπειτα χορηγός μας.
 Η ατόφια ψυχή της και ο αδαμάντινος χαρακτήρας της αντικατοπτρίζεται στις θεσπέσιες πράξεις της. 
  Προσφέρει απλόχερα την αγάπη της και συνεισφέρει με το εξαίσιο έργο της στην επιτυχία των στόχων της ΕΕΑΣΚΠ.
Συνεχώς και αδιαλείπτως η ανοιχτόκαρδη και ταλαντούχα Ευαγγελία βοηθά προσφέροντας έργα της προς ενίσχυση του Σωματείου μας και διακοσμώντας το περσινό Ημερολόγιό μας με τα υπέροχα φωτεινά έργα ζωγραφικής της.
Την ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική και πολύτιμη προσφορά της  στο Σωματείο μας και την ανακηρύσσουμε Επίτιμο Μέλος της ΕΕΑΣΚΠ.
Της ευχόμαστε δε να έχει πάντα υγεία, ατομική και οικογενειακή Πρόοδο και άπειρες Επιτυχίες στην καριέρα της.

Με εκτίμηση                                                                                                                                                 Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ

Πάτρα 26 Ιανουαρίου 2013


ΑΠΟ : Ευαγγελία Βούλτσου-Evangelia Voultsou

 Κανένας δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να μην χρειάστηκε ποτέ του βοήθεια, κανείς μας δεν είναι τόσο φτωχός που να μην μπορεί να χαρίσει ένα χαμόγελο. Κάθε άνθρωπος έρχεται μια στιγμή που ανακαλύπτει την πραγματική δύναμη που έχει μέσα του και ποτέ ως τότε δεν γνώριζε γιατί δεν χρειάστηκε. Είναι όμως συνάνθρωποι μας που πέρα από την μάχη της επιβίωσης δίνουν και ένα συνεχή αγώνα να ξεπεράσουν μια πάθηση και να συνεχίζουν διεκδικώντας την ζωή που τους ανήκει. Εκεί δεν αρκεί μόνο η δύναμη θέλει μεγαλείο ψυχής καθημερινά ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που στα χρόνια που ζούμε βάζει ακόμα και αυτή η πολιτεία που στον βωμό του χρήματος ξεπουλάει υγεία και παιδεία και αναγκάζει τους πολίτες της σε μαρασμό. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να σταθούμε άνθρωποι για τον άνθρωπο και αρωγοί στην ανάγκη του, μα πάνω από όλα να αποδείξουμε ότι η ψυχή του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει και αδούλωτη μπορεί να αναγεννήσει ακόμα και από της στάχτες την γη των αθανάτων. Ένα κλαδί ελιάς αρκεί γνωρίζοντας το μεγαλείο του νικητή στην απονομή του, του νικητή που δεν νίκησε κανέναν άλλο από τον ίδιο του τον εαυτό και έφτασε στην κορυφή χαρίζοντας χαμόγελα σε όλους, μα πάνω από όλα τον εαυτό του στο κοινό καλό. Μαργαρίτα εσύ νικάς την ζωή κάθε μέρα και είσαι παράδειγμα προς μίμηση αν θέλουμε ο κόσμος μας να γίνει μια μέρα όχι απλά καλός, ούτε καλύτερος, αλλά ιδανικός.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Σύμφωνα με τα λεξικά, αλληλεγγύη είναι η σχέση αμοιβαίας (ηθικής και υλικής) στήριξης ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας ή κοινωνικής ομάδας ή τάξης, ή, πιο χαλαρά, η συμπαράσταση σε κάποιους που δοκιμάζονται ή αγωνίζονται.
http://sarantakos.wordpress.com/ 

Ποιοι δικαιουνται προσωρινη συνταξη ΟΑΕΕ με την αιτηση συνταξιοδοτησης

Με τη διάταξη του άρθρου 38 Ν. 3996/2011, καθιερώθηκε η υποχρέωση των Φορέων Κύριας Ασφάλισης να καταβάλλουν στους αιτούντες σύνταξη (Γήρατος, Αναπηρίας, Θανάτου), προσωρινή σύνταξη εντός 45 ημερών σε περίπτωση αυτοτελούς συνταξιοδότησης και 75 ημερών σε περίπτωση συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση από την υποβολή της αίτησης που συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 σχετικά με το χρόνο ασφάλισης στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία και την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr
Αλλαγες για τον ΟΑΕΔ 2013 τι προβλεπεται για κοινωνικο τουρισμο επιδομα ανεργιας

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

4 Φεβρουαρίου , Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου ! Η Πρόληψη και η Έγκαιρη Διάγνωση σώζουν ζωές !

http://www.neolaia.gr
Ημέρα Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού 2013
ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ , ΜΕΤΑ ΤΟ 18.30΄/.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

http://www.youtube.com 
ι Patrinistas έκοψαν το Σάββατο 2-2-2013 την πίτα τους και φέτος στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου & Παντανάσσης μακριά από επισημότητες με ζεστασιά και αγάπη, προσφέροντας σε εκατοντάδες συμπολίτες μας ένα κομμάτι πίτα, λίγη τεντούρα, λουλούδια και ευχές.

Ταυτόχρονα μάζεψαν ένα μεγάλο αριθμό από είδη που έχει ανάγκη η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ τα όποια ήδη παραδόθηκαν.

Υπενθυμίζουμε σε όσους δεν πρόλαβαν ότι μπορούν μέχρι 16/2 να παραδίνουν τα παρακάτω είδη (α) στα γραφεία της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας Βύρωνος 20Α 19.00 -21.00 καθημερινές και (β) στο cafeé Piccolo στο επάνω μέρος της Πλ. Γεώργιου. Σας περιμένουμε για να γεμίσουμε την Κιβωτό της Αγάπης με λίγη ανθρωπιά. Χρειαζόμαστε :

• ΖΑΧΑΡΗ

• ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ
(70-110 και 110-140 εκ. και παρεμφερείς)

• ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΦΟΡΜΕΣ

• ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΤΟΙΧΩΝ (ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΦΙΣΣΕΣ κλπ)

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις της πόλης μας:

ΑΦΟΙ ΔΑΣΟΥΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΟΗΣ για την προσφορά μιας νόστιμης πίτας

ΑΛΕΞ. ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ για τα πανέμορφα λουλούδια που έδωσαν χρώμα στην γιορτή μας

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ CHRIS ΑΕ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ για την μοναδικη τους τεντούρα και

ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ για την ανοχή της και την βοήθεια της την ώρα της εκδήλωσης μας
Και φυσικά τους εκατοντάδες Πατρινούς που γιόρτασαν μαζί μας και προσέφεραν από το υστέρημα τους.

Οι Patrinistas θα επανέλθουν στην Κιβωτό στις 17/2 (λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε σύντομα) για να ομορφύνουν τον χώρο με ζωγραφιές στους τοίχους και να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με διάφορα δρώμενα.


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...η καινούργια μας ιστοσελίδα είναι www.patrinistas.eu

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας σε προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που διοργανώνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στον πολυχώρο Πολιτεία ( Ακτή Δυμαίων 84, Πάτρα).
Σε προσκαλούμε να μας συντροφέψεις στη μουσική αυτή βραδιά παρέας και κεφιού.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Ομίλου

Τιμή πρόσκλησης:17 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται φαγητό και ποτό)
Ο.Ε.Κ.Κ «ΑγκαλιάΖω»: Κορίνθου 161 κ Βαλτετσίου, τηλ/fax: 2610226122,
email: omilospa@ otenet.gr

Ψυχολογικός Φάρος

http://www.psixologikosfaros.gr/
Ο ρόλος των ΜΚΟ ήταν και είναι να προωθήσουν τον εθελοντισμό και τη κοινωνική οικονομία στην ελληνική κοινωνία, μέσω των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνετε ο ρόλος των ΜΚΟ δεν είναι να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα, ούτε να υποκαταστήσουν τον ιδιωτικό τομέα, αλλά να δημιουργήσουν μέσω της μαθητείας των ωφελούμενων προϋποθέσεις επενδύσεων και δημιουργίας επιχειρήσεων, κατά συνέπεια είναι άδικο να κατηγορούμε τις ΜΚΟ για λάθη κεντρικής πολιτικής. http://www.socialactivism.gr/
Συμπερασματικά η μια καλή λύση σε αυτό το μείζον θέμα θα ήταν μόνο οι συντονισμένες προσπάθειες μαζί με τον διαχειριστή του προγράμματος και η συλλογική προσπάθεια όλων των εργαζομένων οργισμένων και μη, μιας και είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η πιο γρήγορη μισθοδοσία αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών. Τέλος κάτι ιδιαίτερα αποτελεσματικό θα ήταν πάντοτε η άμεση επίσκεψη και όχι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που καταλήγουν στα αζήτητα η σε κάποιο post-it που δεν επανέρχεται ποτέ στο προσκήνιο. Και μάλιστα η άμεση επίσκεψη όχι απαραίτητα σε υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα αλλά συνήθως στον αρμόδιο υπάλληλο που έχει χρεωθεί την υπόθεση. http://www.socialactivism.gr