Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ- ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΟΥΛΤΣΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ


Η Ευαγγελία Βούλτσου, γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στη Κυλλήνη Ηλείας .   
 Το έμφυτο παιδικό της ταλέντο, σαν μαθήτρια δημοτικού ακόμα, εξέλιξε παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής και χαλκογραφίας στο εργαστήρι του δήμου κάτω Παναγιάς ως τα εφηβικά της χρόνια και μετά παρακολούθησε  μαθήματα ζωγραφικής για 3 χρόνια στο εργαστήρι του δήμου Βαρθολομιού.                   
 Το εφηβικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα ! Σήμερα πλέον έχει στο ενεργητικό της 30 ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις με πιο σημαντικές στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, στο ίδρυμα Κακογιάννη με τον όμιλο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών της UNESCO, στο δημοτικό Λάτσιο μέγαρο Πύργου στην Ηλεία, στο μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, στο εθνογραφικό μουσείο της Τουρκίας, Κορίνθια 2012 και άλλα.   Πάνω από 1000 έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και σε μουσεία και πινακοθήκες . Το 2012 έγινε αποδεκτό έργο της στο μουσείο Μπενάκη, όπου και κοσμεί το χώρο της βιβλιοθήκης και ακόμη στη δημοτική πινακοθήκη Πατρών όπου και εκτίθεται.

Στον εικαστικό χώρο γίνεται πιο έντονη η παρουσία της με την φιλοτέχνηση του εξωφύλλου της δισκογραφικής δουλειάς των Μαργαρίτα Στάικου, Γιώργου Γαλανού «ο ίκαρος πετάει ακόμα» που κυκλοφορεί από την fm records και με την έκδοση του βιβλίου – ανθολογίου «σ’ αγαπάω εν λευκώ» με ποιητικά έργα, στίχους και κείμενα της. Βραβεύτηκε για το ποίημα της «άνθρωπε» από το ηλεκτρονικό περιοδικό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού e-Charity με εύφημο μνεία για την τρίτη θέση που κατέλαβε σε ποιητικό διαγωνισμό του περιοδικού σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 
Βραβεύτηκε από το δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο στην ομαδική έκθεση «η τέχνη ταξιδεύει στον Πειραιά» στην δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, το έργο της επιλέχτηκε για την έκθεση της Πανελλήνια έκθεση εικαστικών, τεχνών, λόγου και επιστημών της UNESCO στο ίδρυμα Κακογιάννη.

Εμείς στην ΕΕΑΣΚΠ, έχουμε την τύχη και το προνόμιο να είναι κυρίως φίλη μας  και έπειτα χορηγός μας.
 Η ατόφια ψυχή της και ο αδαμάντινος χαρακτήρας της αντικατοπτρίζεται στις θεσπέσιες πράξεις της. 
  Προσφέρει απλόχερα την αγάπη της και συνεισφέρει με το εξαίσιο έργο της στην επιτυχία των στόχων της ΕΕΑΣΚΠ.
Συνεχώς και αδιαλείπτως η ανοιχτόκαρδη και ταλαντούχα Ευαγγελία βοηθά προσφέροντας έργα της προς ενίσχυση του Σωματείου μας και διακοσμώντας το περσινό Ημερολόγιό μας με τα υπέροχα φωτεινά έργα ζωγραφικής της.
Την ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική και πολύτιμη προσφορά της  στο Σωματείο μας και την ανακηρύσσουμε Επίτιμο Μέλος της ΕΕΑΣΚΠ.
Της ευχόμαστε δε να έχει πάντα υγεία, ατομική και οικογενειακή Πρόοδο και άπειρες Επιτυχίες στην καριέρα της.

Με εκτίμηση                                                                                                                                                 Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ

Πάτρα 26 Ιανουαρίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου