Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Patients in Power 2014»

Η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power 2014», στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, το οποίο έλαβε χώρα στο Divani Caravel Hotel, με εκπροσώπους την Πρόεδρο κα Μαργαρίτα Καραγιώργου ,την Αντιπρόεδρο κα Ρούλα Λαζανά, τον Γ. Γραμματέα κ. Δημήτρη Μπάλλα και τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ από Αθήνα την κα Μαρίνα Ζεκάκου, τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον κ. Βασίλη Τσίτση.
Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: Στρατηγική Υγείας: Σχεδιάζοντας Μαζί με τους Ασθενείς
και τη δεύτερη ημέρα έγιναν Workshops για βιώσιμες οργανώσεις ασθενών σε εποχή οικονομικής κρίσης

Αναδείχθηκαν κοινά προβλήματα και έγιναν προτάσεις για την επίλυσή τους και έγιναν τοποθετήσεις για διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας.
Για ακόμη μία φορά η απουσία της πολιτείας ήταν αισθητή και μάλιστα προτάθηκε ότι στο επόμενο συνέδριο , οι καλεσμένοι πολιτικοί θα δεσμευτούν ότι θα παραμείνουν στη διάρκεια και θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα και όχι να παρευρεθούν μόνο για τον κλασικό ανούσιο χαιρετισμό και μετά να αποχωρούν από το χώρο, ειδάλλως να μην προσκληθούν.
Στο συνέδριο παρέμειναν εκπρόσωποι της Γ. Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διεύθυνσης Αναπηρίας της Εργασίας ,ΙΚΑ, όπου ακούστηκαν αρκετές ανακρίβειες και δε δόθηκαν καίριες απαντήσεις.
Αναμενόμενη στάση μιας ανύπαρκτης και ανάλγητης πολιτικής, που μας μεταφέρει το μήνυμα αδιαφορίας αλλά συνάμα μας δίνει και το έναυσμα να συνεχίσουμε με ελπίδα και δύναμη τον δίκαιο αγώνα μας και όλοι μαζί να κερδίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωσή μας και να λύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που μας ταλανίζουν με γνώμονα την ενότητα και την αλληλεγγύη.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.719493824839731.1073741881.100212106767909&type=1

Ανεπιθύμητοι και φέτος στο Μαραθώνιο: Οι αθλητές με αμαξίδια απαντούν!