Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιογραφία των πολιτών

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ…
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Οι πολίτες γίνονται ενεργοί πολίτες, όχι απλοί καταναλωτές των πληροφοριών αλλά και οι ίδιοι μπορούν να πληροφορήσουν και να σχολιάσουν. Ο πολίτης παύει να μένει αδιάφορος σε ότι ακούει, διαβάζει και βλέπει. Αυτό φέρνει μια ανατρεπτική καμπή στα τεκταινόμενα καθώς μπορεί η άποψη του να επηρεάσει και άλλους συμπολίτες να την υιοθετήσουν και να την αφουγκραστούν.

http://socialactivism.gr

ΙΚΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υποχρεώσεις της έναντι των ασφαλισμένων της και με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους, ανέλαβε πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος αναμονής για την διεκπεραίωση των συνταξιοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να επεκτείνει τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης σε ασφαλισμένους και υποψήφιους συνταξιούχους που προέρχονται από τα συγχωνευθέντα στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Ταμεία και να τροποποιήσει τη διαδικασία αναζήτησης ΠΑΗΕ.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Απαλλαγη απο Χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Απαλλάσσει - και μάλιστα αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 - τους πολύτεκνους και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που ήδη ισχύουν το υπουργείο περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής με ειδική Διάταξη που περιέλαβε στο σχέδιο Νόμου που κατατίθεται στη Βουλή «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις».

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ραντεβού με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ online

Ο Διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι σύντομα εκτός από τα πιλοτικά κέντρα για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ που έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους όπου το τηλεφώνημα έχει κόστος αστικής χρέωσης θα ξεκινήσει ένας κεντρικός τηλεφωνικός αριθμός για το κλείσιμο των ραντεβού του ΕΟΠΥΥ.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Προνοιακα Επιδόματα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2012

Στις αρχές του Φεβρουαρίου θα δοθούν τα Προνοιακά Επιδόματα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2012.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Προωθείται η συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης των ΑΜΕΑ κατά την αναμονή εξέτασής τους από το ΚΕ.Π.Α.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης αναγνώρισε ότι το χρονικό διάστημα αναμονής πιστοποίησης της αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. είναι δυσανάλογα μεγάλο, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι με αναπηρία να παραμένουν ανασφάλιστοι για το διάστημα αυτό, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας.

Αποδέχτηκε δε την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος που ανέδειξε η Βουλευτής και απάντησε ότι το όλο θέμα μελετάται από το Υπουργείο τόσο για την επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης της αναπηρίας, όσο και για την ασφαλιστική κάλυψη των ατόμων με αναπηρία, κατά την αναμονή πιστοποίησης της αναπηρίας τους από τα ΚΕ.Π.Α. http://www.newsitamea.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΛ.6946-861026-τηλ συλλογου 26410-24198

Το αναπηρικο κινημα Νομου Αιτωλοακαρνανιας διοργανωνει την μεγαλη ετησια γιορτη του το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Ιανουαριου 2013 στο κοσμικο κεντρο a m a r o στο αγρινιο. Βραδια γιορτης και αγαπης......βραδια αλληλεγγυης και αλληλοαποδοχης......καλεσμενοι καλιτεχνες οι μοναδικοι..... Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Γ Ε Ρ Ο Λ Υ Μ Α Τ Ο Σ και Θ Α Ν Α Σ Η Σ Κ Ο Μ Ν Η Ν Ο Σ ........Κατα την διαρκεια της εκδηλωσης θα βραβευτουν για το τεραστιο κοινωνικο τους εργο προς της ευπαθεις κοινωνικες ομαδες, προσωπικοτητες απο διαφορους χωρους. Μεταξυ αυτων και η Προεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαριτα Καραγιωργου.