Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.



Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ - Προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2014 http://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/1635-kinitopoiiseis-gia-tin-3i-dekembri-ethniki-imera-amea-proothoyme-ti-diakiryxi-tis-3is-dekembri-2014
Photo: Κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ - Προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2014 http://www.esamea.gr/pressoffice/announcements/1635-kinitopoiiseis-gia-tin-3i-dekembri-ethniki-imera-amea-proothoyme-ti-diakiryxi-tis-3is-dekembri-2014

Διακήρυξη ΕΣΑμεΑ 3η Δεκέμβρη 2014

Την διακήρυξή της για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προωθεί σήμερα η ΕΣΑμεΑ, με στόχο και ευχή να φτάσει το μήνυμά της σε όλη την επικράτεια. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους:
Πορευόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.
Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας.
Στην πλάστιγγα των διαπραγματεύσεων παίρνουμε θέση και δεν θα αφήσουμε να γίνουμε τα τραγικά θύματα ενός νέου Μεσαίωνα
ΕΣΑΕΑ - ΑΡΧΙΚΗ
www.esamea.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα»

Θέμα: Εναρκτήρια Εκδήλωση του έργου: «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα» στα πλαίσια του προγράμματος  «Είμαστε Όλοι Πολίτες» 

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00μμ. στην Αίθουσα Αίγλη (Πολυχώρος Veso Mare) θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια Εκδήλωση του προγράμματος με τίτλο: «Συνηγορία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα». Το πρόγραμμα  υλοποιείται από το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & ΑμεΑ «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ).
Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με σκοπό:
·         την προάσπιση των δικαιωμάτων των πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας  (ΣΚΠ) και ιδιαίτερα των ατόμων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία
·         τη διαμεσολάβηση σε φορείς και οργανισμούς της περιοχής με σκοπό την εξασφάλιση συνεργασίας για την υποστήριξη των ατόμων αυτών
·          την ευαισθητοποίηση/ενημέρωση της κοινότητας για ζητήματα που αφορούν την ασθένεια της ΣΚΠ και τα άτομα που την αντιμετωπίζουν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν:
·         Ο κος Μανωλέσος Γεώργιος, Ψυχίατρος, τ. Διευθυντής ΕΣΥ
·         Ο κος Θεοδωρόπουλος Δημήτριος,  Κοινωνικός Λειτουργός-Γενικός Γραμματέας «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».
·          Η κα Καραγιώργου Μαργαρίτα, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ
·          Η κα Τρεχλή Βασιλική, μέλος της ΕΕΑΣΚΠ και υπεύθυνη συντονισμού στην Αιγιαλεία
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου.
Τέλος, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου «Αίγλη» για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 29-11-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 29-11-2014
 
ΘΕΜΑ : ¨ Οι Εξελίξεις στην Αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο Αγρίνιο¨
 
  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση της ΕΕΑΣΚΠ με θέμα : ¨Εξελίξεις στην Αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης¨, στο Αγρίνιο. το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014,σε αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial. 
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό και ομιλία της Προέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Μαργαρίτας Καραγιώργου, όπου ενημέρωσε για τους στόχους και τις δράσεις του Σωματείου, για τη δημιουργία του Γραφείου Συνηγορίας για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στη Δυτική Ελλάδα, καθώς επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν τα ΑμΣΚΠ στο σήμερα κάτω από την πίεση της κρίσης , που ισοπεδώνουν το βιοτικό επίπεδο ζωής τους και ζήτησε να αντιληφθούν οι ιθύνοντες τις ευθύνες τους , να ακουστούν  τα αιτήματά τους και να σταματήσει το ανελέητο και κυνικό κυνηγητό εναντίον τους.   
  Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Αγρινίου κ. Καλατζής Κώστας, ο  Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδας κ. Κούστας Κώστας, ο  Γραμματέας  της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας κ. Γαλατάς Θανάσης και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ « Η Ελπίδα» κ. Θεόδωρος Μαδιάς, όπου υποσχέθηκαν όλοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν το έργο της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή.
  Ο Υπεύθυνος Συντονισμού και Ενημέρωσης μελών της ΕΕΑΣΚΠ  Αγρινίου και Περιχώρων κ.  Χρήστος Τζωρτζόπουλος χαιρέτησε την εκδήλωση και κάλεσε τους ΑμΣΚΠ της περιοχής να τον ενημερώσουν για ότι χρειάζονται.
  Ακολούθησε η βιωματική εμπειρία του μέλους του Σωματείου κ. Παναγιώτη Τάτση από το Αγρίνιο, ο οποίος εστίασε στο θέμα του ¨Ζώντας με την Πολλαπλή Σκλήρυνση¨ και τόνισε ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι θεραπευτικά μέσα κατά της νόσου.
  Κατόπιν έγινε επιστημονική ενημέρωση για τα «Νεώτερα δεδομένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας    Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννη Ελλούλ, όπου έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης .
  Η εισήγηση ήταν εμπεριστατωμένη και πολύ διευκρινιστική και κάλυψε πλήρως, μέσα από έναν ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο τους παρευρισκόμενους ΑμΣΚΠ.
 
  Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους πολλοί φίλοι και μέλη της ΕΕΑΣΚΠ. Παρευρέθηκαν επίσης, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Ρούλα Λαζανά, η εθελόντρια της ΕΕΑΣΚΠ κα Φρόσω Μπούρδου, ο φοιτητής ΑΤΕΙ Πάτρας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, που κάνει την Πρακτική εξάσκησή του στο Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ κ. Άγγελος Λεβέντης και ο Γ. Γραμματέας της ΕΕΑΣΚΠ  κ. Δημήτρης Μπάλλας, ο οποίος έκανε το συντονισμό της εκδήλωσης.
 
  Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ, ευχαριστεί θερμά τα μέλη, τους φίλους, τους εθελοντές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
 
Με εκτίμηση                                                                                                                        
Το Δ.Σ. της ΕΕΑΣΚΠ



          





“ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ'' Radio Spot: "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ"

“ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ''
Την Τετάρτη 3/12/2014 και ώρα 6.00μμ, ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών Με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου διοργανώνει εκδήλωση χορού και μουσικής με επαγγελματίες χορευτές...

Αξίζει να σημειωθεί ότι άτομα με κινητική αναπηρία θα παρουσιάσουν την παράστασή τους με τίτλο “ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ'' με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου έτσι ώστε να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Εισιτήρια διατίθενται στο βιβλιοπωλείο discover και στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγων Πατρών στην πλατεία Γεωργίου.
Play Video