Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΑΠΟ ΤΟ 2010-2012
https://www.facebook.com/photo 

Yπογραφή Ανθρωπιάς

Αγαπητέ φίλε, μπορείς να βοηθήσεις στο έργο αυτό!!!

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας για να μάθουν όλοι πως η ανίατη ασθένεια έχει ανακούφιση. Η υπογραφή σου για την ενίσχυση των σκοπών της εταιρείας θα κινητοποιήσει την κοινωνία και την πολιτεία στο πρόβλημα και θα κάνει γνωστούς τους σκοπούς και της δυνατότητες της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

http://www.gopetition.com/ 

Έξι συντάξεις θα παίρνουν όσοι συνταξιοδοτούνται

Συντάξιμες αποδοχές έξι μηνών (αντί τριών που ισχύει σήμερα) θα λαμβάνουν από το 2013 όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, ώστε να καλύπτουν τα βασικά έξοδα διαβίωσης, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
http://tvxs.gr/news 

Κυβέρνηση: Στόχος η κατάργηση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ

Ένα «Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΕΟΠΥΥ» παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, τη στιγμή που τα ελλείμματα και οι άγριες περικοπές στις παροχές θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του λαού. Στη διάρκεια της παρουσίασης ενός Σχεδίου που είναι δεδομένο πως όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει λύση αλλά θα επιδεινώσει την κατάσταση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σιαλμάς ανέφερε ότι το κράτος θα χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με 0,8 - 1 δισ. ευρώ, όταν το συνολικό έλλειμμα του Οργανισμού, σύμφωνα με στοιχεία, στο τέλος του 2012 θα εκτιναχτεί στα 6,5 δισ. ευρώ.http://www.902.gr/

Επανέρχεται το «184» στον ΕΟΠΥΥ

http://tvxs.gr/news/ellada/
Την επαναφορά του «184», ως τηλεφωνική γραμμή με χρέωση αστικής μονάδας για τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ,  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε τις 66 δράσεις και ενέργειες για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Απογοητευτική η παρουσία της πολιτείας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Για όσα πραγματοποιήθηκαν και ελέχθησαν στο συνέδριο και τις εντυπώσεις που αποκόμισε κάποιος από αυτό, θεωρούμε
ότι τα παρακάτω άρθρα από δημοσιογράφους της υγείας λένε όλα όσα συνέβησαν με λίγα λόγια:

Καλωσήλθατε στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας
Σας περιμένουμε στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6 με 8 και κάθε Σάββατο 10 με 12. Χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων για τη στήριξη και διεύρυνση του Ιατρείου αλλά και στον αγώνα ενάν
τια στην καταστροφή της υγείας και της κοινωνίας.

Για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, κανένας μόνος του στην κρίση.

Σε μια περίοδο που ο λαός αντιστέκεται στην πολιτική του μνημονίου, και πολλές φορές δοκιμάζεται από την καταστολή, το Κοινωνικό Ιατρείο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την 17 Νοέμβη, θα παρέχει ιατρική περίθαλψη και κάλυψη την ώρα της πορείας. Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στις πορείες! Σταθερό σημείο πρώτων βοηθειών θα βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, στον πεζόδρομο, ενώ μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου με διακριτικά θα βρίσκονται σε όλο το μήκος της πορείας.

Η εθελοντική ομάδα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Πάτρας

Τα κριτήρια για το Επίδομα Μακροχρόνια Ανέργων το 2014

Αλλάζουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων των 200 ευρώ .

Σήμερα το καθεστώς που ισχύει για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων έχουν σύμφωνα με τα κάτωθι:


Δικαίωμα για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων είναι άτομα από 45 έως 65 ετών.

Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών .

Το ΙΚΑ για τα Προβλήματα στην Στελέχωση των ΚΕΠΑ ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ο διοικητής του ΙΚΑ απαντώντας σε επιστολή του Ιατρικούς Συλλόγου Αθηνών που επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στην στελέχωση των ΚΕΠΑ ιδιαίτερα στην Περιφέρεια και την μεγάλη καθυστέρηση του υπάρχει στην πιστοποιήση αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ταμείων με αποτέλεσμα σε πολλούς ασφαλισμένους με αναπηρία να έχει διακοπεί η παροχή της αναπηρικής σύνταξης επισημαίνει ότι γίνετε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων με προγραμματισμό εκπαιδευσεων ιατρών για την Στελέχωση των ΚΕΠΑ αλλά και πάλι παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Τέλος το Ειδικό Καθεστώς Συνταξιοδότησης για Μητέρες Ανηλίκων

Μητέρες ανήλικων τέκνων με τουλάχιστον 5.500 ημέρες ασφάλισης είναι οι μεγάλες χαμένες των αλλαγών στο ασφαλιστικό, καθώς από το 2013 μπαίνει τέλος στο ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης.
http://www.dikaiologitika.gr/ 

"ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ"

http://www.frontidazois.gr/
Η κοινωνική φροντίδα ηλικιωμένων και ΑμεΑ, αποτελεί ένα ευρύ πεδίο έρευνας και εφαρμογής καινοτόμων δράσεων και ερευνητικών πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων, και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν το μέγιστο βαθμό αυτονομίας και ενεργούς συμμετοχής στη κοινωνία.
Η Φροντίδα Ζωής ως ερευνητικός φορέας αλλά και ως ιδιωτικός οργανισμός παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ’ οίκον, έχει την δυνατότητα να αναλύσει και να συνεισφέρει μέσα και από το δίκτυο των επωφελουμένων της, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καταγραφή των αναγκών των ηλικιωμένων και ΑμεΑ, και στην δοκιμή και επικύρωση των προτεινόμενων λύσεων, είτε πρόκειται για τεχνολογικές εφαρμογές υψηλής προστιθέμενης αξίας, είτε για κοινωνιολογικού χαρακτήρα αναλύσεις και προτάσεις.

Φιλανθρωπία ή Κοινωνικός Ακτιβισμός;

Ίσως, τελικά, στο αρχικό δίλημμα, Φιλανθρωπία ή Κοινωνικός Ακτιβισμός, ικανοποιητική απάντηση να έδινε η αντικατάσταση του διαζευκτικού «ή» με τον συμπλεκτικό σύνδεσμο «και», δηλαδή Φιλανθρωπία και Κοινωνικός Ακτιβισμός. Ίσως είναι πιο αναγκαίο και ωφελιμότερο να μη δοθεί έμφαση τόσο στα ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία όσο στη συμπληρωματικότητά τους. Άλλωστε, όταν η φιλανθρωπία συναντήσει τα κατάλληλα μέσα και αποκτήσει στοχευμένη δράση αυτό δεν συνεπάγεται κοινωνικό ακτιβισμό;
http://www.socialactivism.gr/