Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σε Συνάντηση Προσυνεδριακού Διαλόγου

Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ.
Πολυχώρος «ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ» - Δήμου Πατρέων

Ενόψει του 8ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ. οργανώνει προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 13 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. στον Πολυχώρο της «ΑΓΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΗ» - Δήμου Πατρέων (Αγίου Ανδρέα 14, Πάτρα).
Στην συνάντηση καλούνται όλοι οι φορείς των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι εκλεγμένοι Σύνεδροι για το 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των Σωματείων από τις περιοχές αυτές.

Την κεντρική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γιάννης Βαρδακαστάνης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

https://www.facebook.com/esamea.ncdp 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!

Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε;
Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε;...

Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε;
Η απάντηση είναι...
κοινή: βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας.
Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.
Της Ιουλίας Πιτσούλη

http://www.newsitamea.gr/ 

Ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων για γυναίκες με αναπηρία

Δημοσιεύθηκε στις 10/01/2013

Δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, από τις οποίες αναμένεται να ωφεληθούν 350.000 άτομα, προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων, που παρουσίασαν οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 13 προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης και για επτά νέες δράσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

http://news.disabled.gr/ 

Σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

Δημοσιεύθηκε στις 10/01/2013
Είναι καθημερινό το φαινόμενο παραπομπής των ασφαλισμένων με αναπηρία ξανά και ξανά στις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., από δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως από την εφορία! Οι υπάλληλοι αυτών των υπηρεσιών έχουν κάνει μόδα το να παραπέμπουν τους αναπήρους στα ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), χωρίς κανένα λόγο, φέρνοντας ένα σωρό εμπόδια και αμφισβητώντας παλιότερες γνωματεύσεις ακόμα και όταν εξακολουθούν να είναι σε ισχύ ή ισχύουν επ’αόριστο! Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε εγκύκλιο (Αριθ. πρωτ.: Φ80000/οίκ.410/18/7.1.2013) σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

http://www.disabled.gr 

Ενιαίο σύστημα για φάρμακα, ιατρικές πράξεις και εξετάσεις

Το «e-prescription», δηλαδή το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, επεκτείνεται για να καλύπτει στο εξής τα παραπεμπτικά τόσο για τις ιατρικές πράξεις όσο και για τις εξετάσεις, και θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
http://www.newsitamea.gr/ 

ΟΑΕΔ όλα τα ενεργά προγράμματα για την εργασία 2013

Σε αναμονή των νέων προγραμμάτων για την απασχόληση των ανέργων και την εξαγγελίας τους απο το υπουργείο Εργασίας το dikaiologitika.gr σας παρουσίαζει όλα τα ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ που είναι ανοικτά για αιτήσεις

Συγκεκριμένα υπάρχουν αυτή την στιγμή 9 ενεργά προγράμματα απο τον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση εργαζομένων αλλα και εργοδοτών για την ενίσχυση της αποσχόλησης και την αντιμετώπισης της ανεργίας.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Προωθείται η συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης των ατόμων με αναπηρία κατά την αναμονή εξέτασής τους από το ΚΕ.Π.Α.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης αναγνώρισε ότι το χρονικό διάστημα αναμονής πιστοποίησης της αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. είναι δυσανάλογα μεγάλο, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι με αναπηρία να παραμένουν ανασφάλιστοι για το διάστημα αυτό, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας.
Αποδέχτηκε δε την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος που ανέδειξε η Βουλευτής και απάντησε ότι το όλο θέμα μελετάται από το Υπουργείο τόσο για την επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης της αναπηρίας, όσο και για την ασφαλιστική κάλυψη των ατόμων με αναπηρία, κατά την αναμονή πιστοποίησης της αναπηρίας τους από τα ΚΕ.Π.Α.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υπουργού έχει ως εξής :
Απαντώντας στην ανωτέρω σχετική Ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τη βουλευτή κα. Φεβρωνία Πατριανάκου, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Αναγκαία προϋπόθεση για τη χορήγηση παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους ασφαλιστικών οργανισμών, είναι η ασφάλιση με την ιδιότητα του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου αυτού και η καταβολή των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών.
Επειδή πράγματι έχει παρατηρηθεί ότι είναι δυσανάλογα μεγάλο το χρονικό διάστημα αναμονής πιστοποίησης της αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α., με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι με αναπηρία να παραμένουν ανασφάλιστοι για το διάστημα αυτό δεδομένου ότι δε λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας, σας γνωρίζουμε ότι το όλο θέμα μελετάται από το Υπουργείο μας τόσο για την επίσπευση των διαδικασιών πιστοποίησης της αναπηρίας, όσο και της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

http://www.elladatv.gr/ 

Η ασθένειες μας μιλούν... ακούστε τες !

Η ασθένειες μας μιλούν... ακούστε τες !
Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής.
"Dr. Bach".

Πολλές φορές ...
http://www.i-diadromi.gr/


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Θέμα : Διαγωνισμός «Καινοτομίας – Επιχειρηματικής Ιδέας» για νέους 18-30 ετών.


Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, προκηρύσσει διαγωνισμό «Καινοτομίας–Επιχειρηματικής Ιδέας», (από 15 Δεκεμβρίου 2012 έως 20 Ιανουαρίου 2013), με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη διευκόλυνση της υλοποίησής τους.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας», πουεγκρίθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.