Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΜΑ: Η ΕΕΑΣΚΠ Δ. Ελλάδας συμμετείχε δυναμικά στο Συλλαλητήριο για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στην Πάτρα.


H Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο Συλλαλητήριο για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 στις 6.00 μ. μ. στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
 Στο συλλαλητήριο χαιρέτησαν εκπρόσωποι φορέων ανάμεσά τους και η Πρόεδρος της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, όπου αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΣΚΠ και γενικότερα τα ΑμεΑ στο χώρο της Υγείας, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία χρόνια το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.
Ενημέρωσε για την άδικη και απαράδεκτη στάση της πολιτείας, όσον αφορά τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, για τις περικοπές και μειώσεις των Ποσοστών Αναπηρίας με αποτέλεσμα κυρίως την γενιά των ανασφάλιστων πασχόντων με ΣΚΠ, αλλά και για τις συμμετοχές στην φαρμακευτική τους αγωγή και στις εργαστηριακές εξετάσεις, που είναι αναγκαίες για τη έγκαιρη  πρόληψη σε κάθε έναν που βιώνει σημαντικά προβλήματα στην υγεία του, καθώς και για τη διακοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος στους δικαιούχους, κατά τη διάρκεια νοσηλείας τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.  
Επίσης τόνισε να μην ιδιωτικοποιηθεί η Υγεία και να μην κλείσει κανένα Περιφερειακό Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης.
Τέλος έκλεισε το χαιρετισμό της, σημειώνοντας ότι για όλους τους παραπάνω λόγους, η ΕΕΑΣΚΠ και τα μέλη της, ως χρήστες των δομών Υγείας μιας ανάλγητης πολιτείας, θλίβεται και θυμώνει γιʼ αυτήν την αισχρή εξόντωση και συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, γιατί πιστεύει ότι όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε για να Κερδίσουμε Ενωμένοι την αξιοπρεπή διαβίωσή μας!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς                                                                              
Το Δ.Σ. ΕΕΑΣΚΠ Δ. Ελλάδας