Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!!!

Την Πέμπτη 6 του μήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Συντονιστικό των Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων και τα ταξικά Συνδικάτα για την κοινωνική ασφάλιση στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, προσυγκέντρωση για την ΣΕΑΑΝ 9:30 πμ στην Ομόνοια στα Hondos Center.

Κορυφαίες Θεραπείες: Τι θα έκανε ένας γιατρός στη θέση σας;

Διαβάστε τα μυστικά των ειδικών τα οποία εφαρμόζουν και οι ίδιοι για να γίνουν καλά ή να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους και όχι μόνο. Μάθετε τι κάνουν και αξιοποιήστε τα… κόλπα τους και στη δική σας περίπτωση.

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων 2013


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α’ και Β’) οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 22 Ιουνίου.

Σε ποιους δήμους θα γίνουν 4413 προσλήψεις το 2013

Προσλήψεις σε Δήμους το 2013 με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αίρεται η απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους και ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στους Δήμους το 2013.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr
Ο ΟAEE ανακοινώνει ότι, η χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2013 θα καταβληθεί με την σύνταξη του Ιουλίου, όπως είχε εξάλλου πληροφορήσει όλους όσους είχαν ενδιαφερθεί.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Μέσω ΚΕΠ ώς τις 31 Οκτωβρίου απογραφή και θεώρηση βιβλιαρίων για τον ΟΠΑΔ

Υπόχρεοι Απογραφής είναι όλοι οι συνταξιούχοι και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, ασχέτως αν τα βιβλιάριά τους φέρουν ενεργό θεώρηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Από την 1η Ιουνίου και έως την 31η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας και η απογραφή των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ μέσω ΚΕΠ.

Εκτακτη εισφορά του 2012 θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου


Την έκτακτη εισφορά για το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου αφού δεν είχε παρακρατηθεί από τις συντάξεις τους.

Αντιμέτωποι με εκπλήξεις θα βρεθούν 452.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα διαπιστώσουν πως σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά του 2012.

ΙΚΑ προθεσμία για δήλωση ΑΜΚΑ ΑΦΜ


Επίσης ήταν γνωστό από τις αρχές του έτους ότι όσοι δικαιούχοι δεν εκπληρώσουν αυτή την προϋπόθεση, δηλαδή τη γνωστοποίηση ΑΦΜ & ΑΜΚΑ, δεν θα μπορούσαν να λάβουν την σύνταξη του Ιουνίου μέσω τραπέζης.

Χωρίς να παραβλέπουμε την ταλαιπωρία των συνταξιούχων, που για διάφορους λόγους δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τους την υποχρέωση, και διαπίστωσαν ότι η σύνταξή τους δεν είχε καταβληθεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην τράπεζα, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διευκρινίζει για μία ακόμη φορά τα ακόλουθα:

Όσοι συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 7 Ιουνίου και υποβάλουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα λάβουν τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες θα τις λάβουν μέσω τραπεζών. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι από το σύνολο των 44.018 συνταξιούχων που δεν έλαβαν σύνταξη μέσω τράπεζας λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μέχρι σήμερα, 4 Ιουνίου και ώρα 13:30, έχουν καταβληθεί 29.016 συντάξεις μέσω των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, κατόπιν υποβολής των απαραίτητων στοιχείων. Έως τις 7 Ιουνίου αναμένεται, με ομαλή ροή, να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ οι εναπομείναντες δικαιούχοι σύνταξης.

Όσοι όμως συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταστήματα μετά τις 7 Ιουνίου για να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα λάβουν τη μεν σύνταξη Ιουνίου από τα υποκαταστήματα, αλλά η σύνταξη του Ιουλίου δεν θα καταβληθεί μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και θα πρέπει είτε να περιμένουν να τη λάβουν μέσω τραπέζης μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, είτε να προσέλθουν και πάλι τον Ιούλιο στα υποκαταστήματα και να τη λάβουν σε αυτά με χειρόγραφη διαδικασία.

Δωρεάν εξετάσεις για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Πρόσβαση σε μια σειρά από δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αρκεί να κλείσουν ραντεβού στις υγειονομικές μονάδες του Οργανισμού, στα δημόσια νοσοκομεία και στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές σύμφωνα με τα ΝΕΑ .


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Από το απόγευμα της Τετάρτης 05/06/2013, ή το αργότερο έως το πρωί της Πέμπτης, θα βρίσκεται στο TaxisNet το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων 2013, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι ,ηλεκτρονικά με τη φορολογική τους δήλωση .Το επίδομα τέκνων θα δίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών των αιτούντων για το επίδομα τέκνων ορίζεται ο ΟΓΑ.

Για πρώτη φορά το επίδομα τέκνων θα χορηγείται από το πρώτο παιδί με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Στο πολιτικό επίπεδο κατατάσσονται οι ασθένειας οι οποίες παράγονται από τις ισχύουσες δομές και τους διαφορετικούς δείκτες συμμετοχής των κοινωνικών ομάδων υπό το πρίσμα μίας άνισης κοινωνίας. Οι ασθένειες που προκύπτουν είναι το αποτέλεσμα της προβληματικής πρόσβασης στις υπηρεσίες και στην ανισονομία στην κατανομή των υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης, πρόνοιας κ.ο.κ

Οι PATRINISTAS συμμετεχουν σε σύμπραξη & δράση πολιτών ενάντια στην εξάπλωση του πλαστικού στη θάλασσα


Photo: Οι PATRINISTAS συμμετεχουν σε σύμπραξη & δράση πολιτών ενάντια στην εξάπλωση του πλαστικού στη θάλασσα

Η πλατφόρμα οικολογικών οργανώσεων, εθελοντικών κινήσεων και ναυταθλητικών ομίλων που ενεργοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τη στήριξη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» δηλώνει - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - έτοιμη για δράση σε πολλά μέτωπα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αντικείμενο της δραστηριοποίησης είναι η προσπάθεια ανάσχεσης του πλαστικού στις θάλασσες, το οποίο μέσω της διατροφικής αλυσίδας απειλεί την υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο.

Η ανοιχτή κεντρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 7:30μμ θα είναι ένα βιωματικό μίνι-σεμινάριο που θα συντονίσει κλιμάκιο επιστημόνων από το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», το οποίο θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Θα αναλυθούν τα στοιχεία αμμο-δειγματοληψίας που θα γίνει σε ακροθαλασσιές της περιοχής, προκειμένου να φανεί ο βαθμός συσσώρευσης μικροπλαστικών και μέσω αυτού το επίπεδο ρύπανσης. Για την περίσταση η αίθουσα «Αίγλη» της VESO MARE στην Πάτρα θα μετατραπεί σε επιστημονικό εργαστήριο με μικροσκόπιο που θα μεταδίδει εικόνα σε οθόνη για το κοινό που θα παρακολουθήσει. Οι ειδικοί επιστήμονες μας έχουν προϊδεάσει από καιρό, αναδεικνύοντας το γεγονός πως οι δειγματοληψίες σε βραχονησίδες του Αιγαίου δίνουν αποτελέσματα που δεν απέχουν από αυτά που εμφανίζουν οι ακτές της Αττικής.

Ανάμεσα στους άλλους τρόπους αντίδρασης, η σύμπραξη των ενεργών πολιτών για δράση και πληροφόρηση του κοινού δίνει εύλογο δικαίωμα για αισιοδοξία. Έτσι την επομένη, Κυριακή 9 Ιουνίου, θα αναπτυχθούν δραστηριότητες ενημέρωσης σε Αντίρριο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πάτρα και Ρίο, για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Στα χνάρια της πλατφόρμας «Κυανή Κοινωνία» που συστάθηκε το 2007 από τη ΓΕΦΥΡΑ, το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» και τους ναυταθλητικούς ομίλους της περιοχής, η διευρυμένη πλατφόρμα πολιτών αποτελείται από τις οργανώσεις Κοινοτοπία, ΟΙΚΙΠΑ (Οικολογική Κίνηση Πάτρας), Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει, Πολίτες Εν Δράσει Ναυπάκτου, ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ, τις εθελοντικές κινήσεις Antirriotistas, Gefyristas, Patrinistas και τους ιστιοπλοϊκούς-ναυτικούς ομίλους Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πάτρας, Ρίου.

Ειδικα για την ΠΑΤΡΑ οι εθελοντικές οργανώσεις Patrinistas, Oικολογική Κίνηση Πάτρας, Gefyristas και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου οργανωνουν ενημερωτικη δραση την Κυριακή 9-6-2013 ώρα 11.00 π.μ. Μια χαρούμενη παρέα από εθελοντές των οργανώσεων μας και επιστήμονες του Αρχιπελάγους θα εκδράμουν στην παράλια ΔΗΜΟΡΙΡΗ και σε διπλανές παραλίες μαζί με φουσκωτό σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και συζητώντας με τους λουόμενους. Πάρτε μαγιό πετσέτα και αντηλιακό και ελατε μαζί μας.s
Η πλατφόρμα οικολογικών οργανώσεων, εθελοντικών κινήσεων και ναυταθλητικών ομίλων που ενεργοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και τη στήριξη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» δηλώνει - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - έτοιμη για δράση σε πολλά μέτωπα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αντικείμενο της δραστηριοποίησης είναι η προσπάθεια ανάσχεσης του πλαστικού στις θάλασσες, το οποίο μέσω της διατροφικής αλυσίδας απειλεί την υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο.

Η ανοιχτή κεντρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 7:30μμ θα είναι ένα βιωματικό μίνι-σεμινάριο που θα συντονίσει κλιμάκιο επιστημόνων από το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», το οποίο θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Θα αναλυθούν τα στοιχεία αμμο-δειγματοληψίας που θα γίνει σε ακροθαλασσιές της περιοχής, προκειμένου να φανεί ο βαθμός συσσώρευσης μικροπλαστικών και μέσω αυτού το επίπεδο ρύπανσης. Για την περίσταση η αίθουσα «Αίγλη» της VESO MARE στην Πάτρα θα μετατραπεί σε επιστημονικό εργαστήριο με μικροσκόπιο που θα μεταδίδει εικόνα σε οθόνη για το κοινό που θα παρακολουθήσει. Οι ειδικοί επιστήμονες μας έχουν προϊδεάσει από καιρό, αναδεικνύοντας το γεγονός πως οι δειγματοληψίες σε βραχονησίδες του Αιγαίου δίνουν αποτελέσματα που δεν απέχουν από αυτά που εμφανίζουν οι ακτές της Αττικής.

Ανάμεσα στους άλλους τρόπους αντίδρασης, η σύμπραξη των ενεργών πολιτών για δράση και πληροφόρηση του κοινού δίνει εύλογο δικαίωμα για αισιοδοξία. Έτσι την επομένη, Κυριακή 9 Ιουνίου, θα αναπτυχθούν δραστηριότητες ενημέρωσης σε Αντίρριο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Πάτρα και Ρίο, για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Στα χνάρια της πλατφόρμας «Κυανή Κοινωνία» που συστάθηκε το 2007 από τη ΓΕΦΥΡΑ, το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» και τους ναυταθλητικούς ομίλους της περιοχής, η διευρυμένη πλατφόρμα πολιτών αποτελείται από τις οργανώσεις Κοινοτοπία, ΟΙΚΙΠΑ (Οικολογική Κίνηση Πάτρας), Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει, Πολίτες Εν Δράσει Ναυπάκτου, ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ, τις εθελοντικές κινήσεις Antirriotistas, Gefyristas, Patrinistas και τους ιστιοπλοϊκούς-ναυτικούς ομίλους Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πάτρας, Ρίου.

Ειδικα για την ΠΑΤΡΑ οι εθελοντικές οργανώσεις Patrinistas, Oικολογική Κίνηση Πάτρας, Gefyristas και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου οργανωνουν ενημερωτικη δραση την Κυριακή 9-6-2013 ώρα 11.00 π.μ. Μια χαρούμενη παρέα από εθελοντές των οργανώσεων μας και επιστήμονες του Αρχιπελάγους θα εκδράμουν στην παράλια ΔΗΜΟΡΙΡΗ και σε διπλανές παραλίες μαζί με φουσκωτό σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και συζητώντας με τους λουόμενους. Πάρτε μαγιό πετσέτα και αντηλιακό και ελατε μαζί μας.s

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
ΧΟΡΟΣ=ΕΚΦΡΑΣΗ=ΑΡΜΟΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ  https://www.facebook.com/pages/sportsamea
Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι- ΑΜΕΑ και άνεργους
ΟΓΑ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013

26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων

20 έως 23 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 Αίθουσα Α
08.30-10.00 ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ
10.00-11.30 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΠ

«ΑΜΕΑ η Φωνή Σου»

Στην εκπομπή παρουσιάζονται :Παιδικός καρκίνος , Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Νευρινωμάτωση

Καλεσμένος για τη ΣΚΠ :

Ο κος.Βασίλης Τσιτσής , Ασθενής με Σκλήρυνσης κατά Πλάκας .
Η ΣΚΠ εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται και καταστρέφει τη μυελίνη, το προστατευτικό περίβλημα των νευρικών ινών .

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών


Με αφορμή την επιθετικότητα του ισραηλινού στρατού κατά μεγάλο αριθμό παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής, ο ΟΗΕ αποφάσισε σε γενική του συνέλευση και καθιέρωσε από το 1983 την 4η Ιουνίου ως τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών.
Μια ημέρα που στόχο έχει να θυμίζει σε όλους ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν σταθεί τόσο τυχερά και που τα δικαιώματα τους συνεχώς και καθημερινά παραβιάζονται. Παιδιά που βιώνουν την επιθετικότητα σε πολλά επίπεδα, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και σεξουαλικά.
Αυτή η μέρα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές της υγείας μας

ΚΕΠΑ-ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Μέσω εντύπου η αίτηση πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας


Σε ενέργειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και τον εξορθολογισμό του χρόνου αναμονής των προς εξέταση περιστατικών προχωρά το ΙΚΑ.Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από 15/06/2013, (κατά εφαρμογή του Ν. 4144/2013 άρθρο 76 παρ. 3), καθίσταται υποχρεωτική η συνυποβολή με την αίτηση για πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ του ενιαίου εντύπου Ιατρικής Έκθεσης/Βεβαίωσης, με την ονομασία «Εισηγητικός Φάκελος Παροχών Αναπηρίας».

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές της ΝΔ για την αναμόρφωση του αντιρατσιστικού θεσμικού πλαισίου.

Στην επιστολή τονίζεται πως στην προσπάθεια αναμόρφωσης του ισχύοντος αντιρατσιστικού θεσμικού πλαισίου εκλείπει η συμπερίληψη δύο βασικών κατηγοριών της αναπηρίας και της ηλικίας, παρόλο που στο άρθρο 13 της συνθήκης του Άμστερνταμ και στο άρθρο 19 της συνθήκης της Λισαβόνας γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω αναπηρίας και ηλικίας.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, τα ΑμεΑ ήταν τα πρώτα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ενώ υπογραμμίζει πως οι απόψεις αυτές αναπαράγονται με την ίδια μορφή και κάτω από την ίδια λογική στη χώρα μας.

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2013


Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στις 3/6/2013 την επιχορήγηση Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 με ποσό 118.450.591,86 € για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2013.

Συγκεκριμένα, κατανέμεται από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», συνολικό ποσό 118.450.591,86 € στους Δήμους του συνημμένου πίνακα, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο έτους 2013.

Απίστευτες είναι οι αμέλειες από τη μεριά του υπουργείου Εργασίας και του κ. Γ. Βρούτση σε ό,τι αφορά στις πληρωμές των επιδομάτων τοκετού, ασθενείας ακόμα και …κηδείας σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Ακόμα περιμένουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας την καταβολή των επιδομάτων τοκετού, ασθενείας ή και κηδεία καθώς το υπουργείο Εργασίας τηρεί σιγήν ιχθύος.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω αργοπορίας – δραματικής ομολογουμένως – έκδοσης υπουργικής απόφασης και εκτύπωσης του ΦΕΚ από το Εθνικό τυπογραφείο, εδώ και επτά μήνες έχουν μείνει απλήρωτα επιδόματα σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας κι αυτό από δραματική αμέλεια.
Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να διευθετήσει τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών απαραίτητων για την ζωή της μικρής Μαρίας. Το δράμα της οικογένειας και τα λόγια του πατέρα στο NEWS 247

Ακόμα και το ανάλγητο κράτος θέλει φοβέρα. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται από το δράμα της μικρής Μαρίας Πλακουρτζή.

Επαναπροσδιορισμός όρων και ταυτότητας


Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της οικονομίας, της κοινωνίας και της ιστορίας, που επαναπροσδιορίζονται τα πάντα: Ανθρώπινοι ρόλοι, συστήματα (ασφαλιστικά, εκπαιδευτικά, υγείας), κοινωνικές ταυτότητες, δικαιώματα, υποχρεώσεις, συναλλαγές, πρότυπα, σχέσεις, εξαρτήσεις. Διεθνώς, έχουν αλλάξει πολλά και μεταξύ αυτών είναι και η ταυτότητα των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες. Αυτό που ξέραμε ως ΑμεΑ, ως παραπληγία ή ως τετραπληγία σε μεγάλο βαθμό δεν υπάρχει πλέον, αφού δεν υπάρχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο απέκτησε νόημα. Ομοίως, αμφιβάλλουμε για την ύπαρξη όρων και πρακτικών, όπως η «ανεξάρτητη διαβίωση», «αποκατάσταση», «παροχές», «κίνημα» κ.ο.κ., και κατά συνέπεια αμφιβάλλουμε για τους βασικούς κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς μας ρόλους.


 
 
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου) στην Πάτρα και ώρες 18.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:
«Μικροί καπεταναίοι με ασφάλεια, στου Διαδικτύου τ’ ακρογιάλια»
"Μικροί καπεταναίοι με ασφάλεια, στου Διαδικτύου τ’ ακρογιάλια"

Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

    6 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ.

Απονομή βραβείων στις νέες εθελόντριες του ΑγκαλιάΖω Πάτρας


Τελετή υποδοχής και απονομής βεβαιώσεων στους νέους εθελοντές του Ομίλου ΑγκαλιάΖω θα γίνει την επόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 8 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Στην απονομή θα βραβευθούν επίσης οι μεγάλοι χορηγοί του Ομίλου. Θα ακολουθήσει μουσική παρένθεση από τη χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη.

Στο κέντρο της Πάτρας συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου, η εκστρατεία του Δήμου Πατρέων για την Ανακύκλωση.