Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος η ταλαιπωρία για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Επ αόριστον απονομή της σύνταξης στους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα - μη αναστρέψιμες παθήσεις - μελετά το υπουργείο Εργασίας.
Μέχρι τώρα οι πολίτες με προβλήματα αναπηρίας έπρεπε να επανεξετάζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξης.
Το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί να τερματίσει στο σημερινό καθεστώς ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι. Με ποιό τρόπο; Με την παύση των επαναλαμβανόμενων αξιολογήσεων των μη αναστρέψιμων παθήσεων.
Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας επ' αόριστον.

http://news247.gr/eidiseis/ 

Οργή για τις νέες καθυστερήσεις στα προνοιακά!

Για πολλοστή φορά δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Πολιτείας, με τις νέες καθυστερήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους με αναπηρία.

Αιτία της νέας εμπλοκής στην ανωτέρω διαδικασία είναι ότι οι Επίτροποι δεν προχωρούν στην έγκριση της δαπάνης εάν δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει ο εγκριθεί ο προϋπολογισμός από τα Δημοτικό Συμβούλιο του οικείου Δήμου που είναι υπεύθυνος για την καταβολή των επιδομάτων.

 http://www.newsitamea.gr/

Πλήρη Σύνταξη στα 50 ποιούς γονείς αφορά

Με πλήρη σύνταξη από την ηλικία των 50 μέχρι των 60 ετών μπορούν να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι γονείς παιδιών που εργάζονται σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα και στις τράπεζες.
http://www.dikaiologitika.gr/
Ευκαιρία σε χιλιάδες άνεργες ή απολυμένες γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, δίνουν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ με καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό κεφαλαίου και με επιδότηση 100% του προϋπολογισμού της επιχείρησης έως 20.000 ευρώ.
Το ποσό επιδότησης ξεκινά από τα 10.000 ευρώ και φθάνει έως και 20.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που προσλάβουν στη νέα επιχείρηση άλλο άνεργο ή απολυμένο εργαζόμενο τότε θα επιδοτούνται με επιπλέον 12.000 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται με το ποσό των 40 εκ. ευρώ και αφορά τις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από την 1η μέχρι την 29η Μαρτίου 2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΕΠΑΕ.

http://gr.news.yahoo.com/ 

Πάτρα: Σε λειτουργία ταξί για ΑμεΑ

Ο Μεταφορικός - Τουριστικός Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Πάτρας 18300 ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός ειδικά διαμορφωμένου οχήματος, το οποίο ανήκει στον Σύλλογο Αναπήρων νομού Αχαΐας και το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

Οι μετακινήσεις των ΑμεΑ μπορούν να γίνονται μέσω ραντεβού που μπορούν να προγραμματιστούν από την προηγούμενη μέρα, είτε 3 ώρες πριν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 18300, ενώ υπάρχουν και δύο γραμμές για δωρεάν κλήσεις: 6977018300 και 6947018300. http://newsplus.gr/dytika/koinwnia/

ΙΚΑ-Δες εδώ τα ένσημά σου

http://www.enikos.gr/society/

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας

Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.

 http://gr.news.yahoo.com

Αυτά είναι τα 233 φάρμακα της νέας λίστας

Η έκδοση του καταλόγου αποτελεί τον προπομπό και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της λεγόμενης «θετικής λίστας φαρμάκων», η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για τον κατάλογο από τον οποίο συνταγογραφούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ταμείων. Ο νόμος 3816 του 2010 προβλέπει ότι ο κατάλογος με τα σκευάσματα για τις σοβαρές παθήσεις εγκρίνεται εφόσον αυτά περιέχονται στη «λίστα».
http://www.thebest.gr/ 
Τα ταξί ειδικης μισθωσης θα κυκλοφορήσουν χωρίς ταξίμετρο και οι οδηγοι θα αμείβονται βάσει τιμοκαταλόγου. Στην Περιφέρεια της Αττικής πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ. Συνολικά στην Αθήνα προβλέπονται 100 μίνι βαν, στην Θεσσαλονίκη 30 και 10 σε Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα. Τα ταξί αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τουριστικές πιάτσες και σε ξενοδοχεία.

ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2013 Ίδρυμα Ευγενίδου, 28 Φεβρουαρίου 2013Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2013 Ίδρυμα Ευγενίδου, 28 Φεβρουαρίου 2013


Νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ: Προϋποθέσεις και διαδικασία

http://www.disabled.gr
Θέμα: «Η Ε.Σ.ΑμεΑ καλεί σε Παράσταση Διαμαρτυρίας,
έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα οδό Νίκης 5 και Μητροπόλεως,
την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 10π.μ.
για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την προστασία μισθών και συντάξεων μας από τις νέες επώδυνες μειώσεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016» »

Read more: http://www.i-diadromi.gr/2013/02/blog-post_6757.html#ixzz2KggDevxU
Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011, στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία δόθηκαν ήδη από το γραφείο μας στους δικαιούχους του έτους 2012. Για τη νέα χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, από το μήνα Μάρτιο. http://oikopress.gr