Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εκπτωσεις για Ανεργους ΑΜΕΑ και πολυτέκνους με το νεο κοινωνικο τιμολόγιο

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.
http://www.newsitamea.gr 
Θέμα: Στήλη «Sex Talks» στο περιοδικό Αυτονομία
Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά
http://www.disabled.gr/forum/

Μετεξεταστέα η Ελλάδα στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ως ισότιμοι πολίτες, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) έχουν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, σε ίση μεταχείριση, σε αυτόνομη ζωή και σε πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία. Επίσης, η ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και την δια βίου μάθηση δίνει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα στην κοινωνία και να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Συνεπώς, τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιλογών και τον έλεγχο της καθημερινής τους ζωής, όπως και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Η «προσβασιμότητα», εκτός από την διάσταση της φυσικής πρόσβασης (μπορεί ένα άτομο να πάει εκεί πού θέλει;), περικλείει και τη διάσταση της λειτουργικότητας (μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ή το αγαθό που θέλει;), της επικοινωνίας (μπορεί να επικοινωνήσει και να πληροφορηθεί όπως όλοι;) και σχετίζεται άμεσα με την αυτονομία και την ασφάλεια, οι οποίες εντέλει είναι οι καθοριστικές παράμετροι που διασφαλίζουν σε κάθε άτομο την ελευθερία επιλογών σε κάθε στιγμή της ζωής του. Η προσβασιμότητα έχει ταυτισθεί με τα άτομα με αναπηρία, για τα οποία πράγματι αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη: αυτόνομης, ασφαλούς, αξιοπρεπούς διαβίωσης. http://www.newsitamea.gr/

Διοργανωτές: Alma Zois Patras

Σήμερα
6:30 μ.μ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΣΤΗΡ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ θα κόψουμε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας.
Άλλη μια χρονιά ξεκινά και θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας!!!!
Σας θέλουμε όλες και όλους κοντά μας αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά!!!!
Θέλουμε να γιορτάσουμε, να ευχηθούμε Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία, και να ευχαριστήσουμε ανθρώπους για την προσφορά τους.
Θα είναι ένα απόγευμα συνάντησης, ευχαριστιών, διασκέδασης και κεφιού. Σας περιμένουμε όλους!!!!
Για τις μουσικές της βραδιάς θα φροντίσει το Μικρό Μουσικό Σχήμα της Ιόνιας Ορχήστρας!!!!! 

https://www.facebook.com/events/