Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και δώρα - Στα 67 το όριο ηλικίας

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και δώρα .
Εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις και στα άτομα με βαριά αναπηρία (μέχρι τώρα εξαιρούνταν από τις μειώσεις). Εκτιμάται πως θα επηρεαστούν 30.000 άτομα.

http://www.ethnos.gr

ΕΑΠ Αιτήσεις Εισαγωγής για ΑΜΕΑ 2013 2014

ΕΑΠ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ 2013 - 2014

Το ΕΑΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009, της αριθ. Φ.151/122732/Β6 (ΦΕΚ 1612 Β’ 4/10/2010) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, και της υπ’ αριθ. Φ.253.1/86861/Β6 (ΦΕΚ 2219 Β’ 27-7-2

012) Υπουργικής Απόφασης, προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 5%, για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις ( ΑΜΕΑ ) και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

ΕΟΠΥΥ Αλλαγες στα κριτήρια χορήγησης Φυσικοθεραπείας

ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ.
Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ αλλαζει τα κριτήρια για την κάλυψη δαπανών για φυσικοθεραπεία από χρονίως πάσχοντες όπως στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Εκδήλωση της Ένωσης για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με θέμα:
« Έστω και τώρα κύριε Πρωθυπουργέ τηρείστε τις δεσμεύσεις σας.
Προστατεύστε στην πράξη
τα άτομα με αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αυτή την ανοιχτή επιστολή που σας απευθύνουμε, θέλουμε να σας εκφράσουμε με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία αλλά και τ
ην πλήρη απογοήτευση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους αναφορικά με τα προς κατάθεση μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργός της χώρας, απευθυνθήκαμε επανειλημμένως σε εσάς και τους Υπουργούς της κυβέρνησής σας με πολλούς τρόπους, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την σκληρή και επώδυνη κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα της κρίσης.

Σας θέσαμε από την αρχή 4 βασικά και ουσιαστικά αιτήματα του χώρου μας. Το πρώτο αφορούσε στη μη περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας. Το δεύτερο στη συνέχιση των εξαιρέσεων για τη μη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας, όπως έχει προβλεφθεί σε προηγούμενους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων. Το τρίτο στη μη περικοπή μισθών των εργαζόμενων με αναπηρία και των γονιών και κηδεμόνων αυτών που απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ και το τέταρτο στο να μη θιγούν οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι δε μένει τίποτα όρθιο για τις πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού. Η κατάσταση στην υγεία, στο φάρμακο, στις παροχές, κυρίως για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτο. Τα φυλακισμένα άτομα με αναπηρία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αυξάνονται συνεχώς και ήδη ξεπερνούν τις 70.000, με αποτέλεσμα συντάξεις, επιδόματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να αναστέλλονται ή να καταργούνται. Ο τομέας εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία, η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία, η γενικότερη και ειδικότερη κατάσταση σε όλους τους τομείς παροχής υπηρεσιών και στήριξης στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους παρουσιάζουν εικόνα διαρκούς και επιδεινωμένης αποσάθρωσης Ο προϋπολογισμός που κατάθεσε η κυβέρνησή σας για το 2013, επισφραγίζει ουσιαστικά την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα για την αναπηρία.

Όλα αυτά που αναφέραμε αλλά και άλλα πολύ σημαντικά θέματα τα παρουσιάσαμε στο Διευθυντή του γραφείου σας στις 29 Σεπτεμβρίου και στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.τ.λ. Όπως αναφέραμε πιο πάνω ζητήσαμε από εσάς και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβετε συγκεκριμένες και πρακτικές δεσμεύσεις σχετικά με τα 4 κεντρικά αιτήματα που παρουσιάσαμε πιο πάνω.

Η αλήθεια είναι πως σε ότι αφορά στα επιδόματα αναπηρίας εσείς προσωπικά με δημόσια δήλωσή σας, αλλά και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης επίσης με δημόσιες δηλώσεις τους, διευκρινίσατε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ζητούμε από εσάς να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνησή σας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η ενημέρωση που φτάνει σε εμάς από τα υπουργικά γραφεία και τα ΜΜΕ είναι ότι δεν θα συνεχιστούν οι εξαιρέσεις προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και τα επιδόματα του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Αυγούστου στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρούτση, ο κύριος Υπουργός δήλωσε στην αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας ότι οι εξαιρέσεις που έχουν θεσπιστεί θα συνεχιστούν. Το ίδιο επανέλαβε και ο Υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

Όμως, κύριε Πρωθυπουργέ, η πιο ηχηρή δέσμευση έγινε από το Διευθυντή του γραφείου σας σε εμάς στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τη μεγάλη κινητοποίηση του αναπηρικού κινήματος. Όχι μόνο στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με τον κ. Μπούρα αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μπούρας εκ μέρους σας με τον Πρόδερο της ΕΣΑμεΑ μας μετέφερε , αφού είδατε τα αιτήματα που είχε η επιστολή που σας καταθέσαμε μέσω του κ. Μπούρα, τη σαφή θέση σας ότι δεν θα θιγούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους από τα επικείμενα μέτρα. Όταν στην προαναφερθείσα συνάντηση ρωτήθηκε ο κ. Μπούρας αν μπορούμε να ενημερώσουμε ότι δεν θα θιγούν τα επιδόματα και οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, η απάντησή του ήταν ότι «ασφαλώς και μπορείτε να το πράξετε».

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι Υπουργοί σας έχουν επαναχωρήσει από αυτή η θέση. Από ότι μας λένε και με τη δική σας έγκριση.

Σας ζητούμε να τηρήσετε τις παρακάτω δεσμεύσεις σας:

1. Ρητή και κατηγορηματική εξαίρεση από τις μειώσεις και τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, δώρων και επιδομάτων του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τους νόμους: ν. 4024/2011 άρθρο 1 παρ. 10γ & άρθρο 2 παρ.1 εδαφ.4ο -5ο όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 25 του ν. 4038/2012 & το ν. 4051/12 άρθρα 1 και 6 και το ν.4075/12 άρθρο 26.
2. Οι ίδιες εξαιρέσεις να προβλεφθούν και για τους εργαζόμενους μα αναπηρία και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών που απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομές καις τις ΔΕΚΟ.
3. Να προστατευτούν οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τα στα άτομα με αναπηρία και τους γονείς και κηδεμόνες τους

Κύριε Πρωθυπουργέ,

είναι ζήτημα αξιοπιστίας να τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας Για τα άτομα με αναπηρία, για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους είναι ζήτημα επιβίωσης. Αναμένουμε έστω και τώρα με απόφασή σας να γίνουν οι αναγκαίες προβλέψεις στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου
Η ΕΕΑΣΚΠ λόγω της 20ετούς λειτουργίας της, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με επιστημονική ενημέρωση το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ" στην Πάτρα και το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τη χαρά να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να την τιμήσουν με την παρουσία τους.
http://www.palo.gr/

Εκδήλωση από την Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » ιδρύθηκε το 1992 , έχει έδρα την πόλη της Πάτρας και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο π
ιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και αυτό ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση καθώς και ώθηση να συνεχίσει το εθελοντικό της έργο.

Σκοποί της ΕΕΑΣΚΠ είναι η ενημέρωση για την Σ.Κ.Π., η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμΣΚΠ.

Στόχος της είναι η έγκριτη επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων ΑμΣΚΠ, ώστε να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

Απίστευτο: Κόβουν και τις φυσικοθεραπείες από τους χρονίως πάσχοντες!

Στο άρθρο 14 του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι με ΚΕΚ, σκλήρυνση κατά πλάκας, περιφερικές νευροπάθειες, νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, πρέπει να μην έχουν νοσηλευτεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή σε Κέντρο Αποκατάστασης και να μην έχουν κάνει κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δικαιούνται αποζημίωση για τις φυσικοθεραπείες τους.

Το οριστικό τέλος του κοινωνικού κράτους: Πετούν έξω από το ΕΣΥ τους ανασφάλιστους!

Σε ποιό μοντέλο κοινωνικού κράτους μπορούν να υπαχθούν αυτές οι πρακτικές; Μάλλον στο ''ανάλγητο" κράτος πρόνοιας. Στο κράτος πρόνοιας, που ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ως αντίβαρο στην κοινωνική και οικονομική κρίση λειτουργεί ως πηγή διόγκωσης των ήδη σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων...
http://andounis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2.html?spref=fb