Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από τα άτομα με αναπηρία Πηγή:www.capital.gr

Αδιανόητη και απάνθρωπη χαρακτηρίζουν τα άτομα με αναπηρία οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων και υποστηρίζουν πως εάν τελικά οδηγηθεί η κυβέρνηση στη λήψη τέτοιων αποφάσεων, τότε δημιουργούνται, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, οι προϋποθέσεις για ένα νέο φαινόμενο, αυτό της «κοινωνικής ευθανασίας» των ΑμεΑ και την οικογενειών τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ αποφάσισε και καλεί σε Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.12

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 27 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. , πλατεία Ομονοίας

Με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία περιγράφει την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Η επιστολή στον πρωθυπουργό με τα αιτήματα της αναπηρίας επισυνάπτεται. http://esaea.gr

Η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο επώδυνη για την ελληνική κοινωνία ενώ οι ειδήσεις γύρω από τα 72 νέα επώδυνα μέτρα που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όλες τις Ελληνίδες και τους ‘Έλληνες, που προσπαθούν με κόπο να ανταποκριθούν στις βιοποριστικές τους ανάγκες.
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ εκπρόσωπος των βαριά κινητικά αναπήρων 
(χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων ) της χώρας μας, κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλουμε πίσω την χαμένη μαςσαξιοπρέπεια!!!!Δεν επαιτούμε απαιτούμε!!

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί θα βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος ώστε να φωνάξει ένα ηχηρό ΟΧΙ στην πολιτική εξαθλίωσης των ανθρώπων με ΣΚΠ αλλά και συνολικά των Α. με Α. και των ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ.

Όλοι μαζί στο Σύνταγμα

Oμάδα : ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
Σας περιμένουμε στις 12-9-2012 στις 11:00 π. μ. στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί για όλα όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑμΕΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!
Σημείο συγκέντρωσης πάνω από την έξοδο του μετρό απέναντι από τη βουλή!
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12/9/2012 ΩΡΑ 11.Π.Μ

Φώναξαν για το δικαίωμα στη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..........Σιωπηλή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Κέρκυρας σύλλογοι καρκινοπαθών και νεφροπαθών.
Φώναξαν για το δικαίωμα στη ζωή

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012 σε ποσοστό 5%

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται
ότι, οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2012, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από 13 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού             www.minedu.gov.gr

Χρονοδιάγραμμα – Έτσι θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΠΥ

Tο χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τους φαρμακοποιούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας, το οποίο, όμως, θα τηρηθεί μόνο εάν αρθεί η αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στον αέρα το πακέτο μέτρων;

Θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων της τρόικας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις περικοπές δαπανών και το απόγευμα (19:30) της Τετάρτης, στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο των περικοπών.

Συνεχίζεται επ΄αόριστον η άρση της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς της Αχαΐας

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Αχαΐας, που συνήλθε χθες το βράδυ, αποφάσισε την επ’ αόριστον εξακολούθηση της άρσης πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κατά αυτόν τον τρόπο, οι εκατομμύρια ασφαλισμένοι Οργανισμού θα αναγκαστούν να συνεχίζουν να πληρώνουν για να πάρουν τα φάρμακά τους.