Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΑΦΙΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ World MS Day 2015 Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αγαπητοί κύριοι-ες
       Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ), ξεκινά για έβδομη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση-MS. Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.
       Η φετινή είναι η Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και επικεντρώνεται στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ των ΑμΣΚΠ σε όλα τα επίπεδα ζωής. Τα Άτομα με ΠΣ έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της πολιτείας. Αυτό περιλαμβάνει την ανεμπόδιστη, εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και την άρση των φραγμών σε όλες τις σφαίρες της ζωής.
       Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.
       Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν την ΠΣ. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η ΠΣ και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας (WORLD MS DAY 2015), το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση και σας καλεί την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 στις 12.00 μ.μ., όπου θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής, με την Πρόεδρο της ΕΕΑΣΚΠ κα Μαργαρίτα Καραγιώργου, την ψυχολόγο του προγράμματος «Συνηγορία για τη ΣΚΠ στη Δυτική Ελλάδα» - Πρόγραμμα ‘Είμαστε Όλοι Πολίτες’ κα. Μαριανή Παπανικολάου και την Κοινωνική Λειτουργό της ΕΕΑΣΚΠ κα Χριστίνα Χριστοπούλου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ) Μαιζώνος 200, Πάτρα.
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τη συνεχή και πολύτιμη συμβολή σας, στο εθελοντικό έργο του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ
 Σας εύχομαι ολόψυχα πάντα υγεία και χαρά στη ζωή σας!
Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου
Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ
Τηλ. : 6937234419