Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ!!

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΚΠ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ) : SUZUKI VITARA 1600 ΚΥΒΙΚΑ. ΥΝΡ-2934, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΗΛ. 6979244844
Είκοσι χρόνια λειτουργίας κλείνει η Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και το Σάββατο στις 10/11 η ΕΕΑΣΚΠ διοργανώνει επετειακή εκδήλωση επιστημονικού χαρακτήρα.
http://www.patrasevents.gr

Εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην επετειακή εκδήλωση της 20χρονης λειτουργίας της, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ. στο ξενοδοχείο “ΑΣΤΗΡ” (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα)
http://spastikoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

ΕΕΑΣΚΠ-1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ “PATIENTS IN POWER”


Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών "Patients in PowerΔιεκδικώντας ένα Καλύτερο Σύστημα Υγείας", με αντικείμενο τη επαφή, την ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση προτάσεων μεταξύ των οργανώσεων, κοινοτήτων και διαδικτυακών ομάδων ασθενών για το σύστημα υγείας, διοργανώθηκε την Παρασκευή στις 2 Νοεμβρίου 2012 στο Divani Caravel Hotel

Το συνέδριο
Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον, με εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, μείωση μισθών και συντάξεων μέχρι και 40-50% και με το εθνικό σύστημα υγείας να παραπαίει και τον ΕΟΠΥΥ να έχει κηρύξει στάση πληρωμών, όλες οι αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλιση υγείας και τις ασφαλιστικές παροχές υγείας, όλες οι αποφάσεις για τα επιβληθέντα μέτρα έχουν ληφθεί σε διαπραγμάτευση με όλους τους άλλους «εταίρους» της υγείας εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων, των ασθενών.
Μέχρι σήμερα, οι ασθενείς, είναι η μόνη ομάδα εταίρων στην υγειονομική περίθαλψη που δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στον προβληματισμό και τις προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες υγείας μειώνοντας το κόστος, αλλά και τα μέτρα περικοπών στην υγεία. Απλά υφίστανται πολιτικές που άλλες ομάδες ενδιαφερόντων έχουν προτείνει για λογαριασμό τους.
Εν όψει των σημαντικών αλλαγών και περικοπών στον προϋπολογισμό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και των προτάσεων για τη διάσωση του ΕΟΠΥΥ με τη διεύρυνση της χρηματοδότησης του από τους ασφαλισμένους, με τη μείωση της κρατικής συμμετοχής και των εργοδοτικών εισφορών, το συνέδριο θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για να ακουστούν εισηγήσεις εμπειρογνωμόνων και οι προτάσεις των ασθενών.
To ζητούμενο είναι ένα σύστημα υγείας, που θα παρέχει υγειονομική περίθαλψη βάσει των αρχών:
  • της ισότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας
  • του κοινωνικού χαρακτήρα της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης
  • της αναγνώρισης των ασθενών ως «ισότιμων εταίρων» με πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία για την συμμετοχή τους στη χάραξη, λήψη και υλοποίηση αποφάσεων για τις πολιτικές υγείας και ασφάλισης υγείας.
  • της άριστης άσκησης της ιατρικής (state of the art),
  • της ασφάλειας του ασθενούς κατά την με οποιοδήποτε τρόπο περίθαλψή του
  • της συμμετοχής των ασθενών στη λήψη ιατρικών αποφάσεων που τους αφορούν
  • της παροχής υγειονομικής περίθαλψης κοντά στη περιοχή κατοικίας του ασθενούς.
Στόχοι του Συνεδρίου ήταν:
1) Η ανάδειξη των κοινών προβλημάτων και προτάσεις για την επίλυσή τους,
2) Η διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία,
3)H θεσμοθέτηση της συμμετοχής των χρηστών υπηρεσιών υγείας στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των πολιτικών για την υγεία.

Το Πρόγραμμα, τους Ομιλητές και την Οργανωτική Επιτροπή, μέλος της οποίας ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε στο www.patientsinpower.gr.

Στην Ενότητα 3: Πολιτικές και χρηματοδότηση υγείας ήταν ομιλητής ο κ. Γιάννης Θεοδωράκης , Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ, όπου τον αντικατέστησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ κ. Βασίλης Τσιάρας, παρουσιάζοντας το θέμα :Κόστος υγειονομικής περίθαλψης από την πλευρά των ασθενών με εκτενή αναφορά για τα ΑμΣΚΠ.
Όσον αφορά την Ενότητα 4: «Διάλογος ασθενών με εκπροσώπους φορέων υγείας», όπου στην Ομάδα Εργασίας ήταν και η Β΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου, δυστυχώς απείχαν κύριοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, που ήταν καλεσμένοι όπως ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο Διοικητής του ΙΚΑ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.                                                      
   Εντοπίστηκαν και αναφέρθηκαν, πολλά προβλήματα Ατόμων  με χρόνιες παθήσεις και οι απαντήσεις των αρμοδίων δυστυχώς δεν ικανοποίησαν πλήρως τους ερωτηθέντες.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου από τους rapporteurs των Ομάδων Εργασίας θα αναρτηθούν όταν αποσταλούν από την διοργανώτρια εταιρία : http://patientsinpower.boussiasconferences.gr/default.asp?pid=1&la=1

Βασικός στόχος ήταν το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών να αποτελέσει μια ετήσια βάση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ όλων των οργανώσεων, κοινοτήτων και συλλογικοτήτων ασθενών για ανταλλαγή απόψεων με όλους τους άλλους «εταίρους στην υγεία» για τα κοινά και σημαντικά θέματα που τους απασχολούν αλλά και για τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του συστήματος υγείας.


 ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Συμμετοχή 10% στα φάρμακα για τους ασθενείς με σοβαρά και χρόνια νοσήματα

Συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων τους θα έχουν πλέον οι ασθενείς με σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Ειδικότερα όπως γράφει το ygeia360.gr με απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Εργασίας, που υπογράφουν οι Μάριος Σαλμάς και Γιάννης Βρούτσης,

οι πάσχοντες από επιληψία και λοιπές επιληπτικές καταστάσεις, αγγειοπάθεια BURGER, άνοια, νόσο Αλτσχάιμερ και νόσο Charcot (πολύ σοβαρή προοδευτική ασθένεια με σταδιακή αποδυνάμωση των μυών), θα έχουν πλέον συμμετοχή 10% στο κόστος των φαρμάκων τους, ενώ μέχρι σήμερα η συμμετοχή ήταν μηδενική.
http://tvxs.gr/news/ellada/symmetoxi-10-sta-farmaka-gia-toys-astheneis-me-sobara-kai-xronia-nosimata

SOS από τους φαρμακοποιούς των δημόσιων νοσοκομείων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Τις τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον γεν. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Π.Καλλίρη, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/11/1945-sos.html#more

Το οριστικό τέλος του κοινωνικού κράτους: Πετούν έξω από το ΕΣΥ τους ανασφάλιστους!

Σε ποιό μοντέλο κοινωνικού κράτους μπορούν να υπαχθούν αυτές οι πρακτικές; Μάλλον στο ''ανάλγητο" κράτος πρόνοιας. Στο κράτος πρόνοιας, που ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ως αντίβαρο στην κοινωνική και οικονομική κρίση λειτουργεί ως πηγή διόγκωσης των ήδη σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων...
http://andounis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_2.html?spref=fb

Κατάλογος παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου

Διαβάστε την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας [αριθμ. ΔΥΓ3(α) /οικ.104747], που δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2012, σχετικά με τον κατάλογο των παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή με μηδενικήσυμμετοχή του ασφαλισμένου.
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 0% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ :
19. Σκλήρυνση κατά πλάκας
Επισημαίνεται ότι η μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή αφορά αποκλειστικά και αυστηρά μόνο τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν τη θεραπεία και αντιμετώπιση των αντίστοιχων ως ανωτέρω συγκεκριμένων παθήσεων.
Δεν καταβάλλουν συμμετοχή για όλα τα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους, οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών, καθώς και οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί.
http://www.disabled.gr/lib/?p=48051

Παγώνει το δημόσιο σύστημα υγείας 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.

Παγώνει το δημόσιο σύστημα υγείας αφού οι γιατροί βλέποντας τα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές σε κάθε κομμάτι του τομέα της υγείας, προχωρούν σε τριήμερη απεργία.

Χωρίς να νοσοκομεία θα μείνει όλη η χώρα τη ερχόμενη Δευτέρα , Τρίτ
η και Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.

Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε κατάρρευση και τους εργαζόμενους στις εξάντληση.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/11/2120-5-6-7.html?spref=fb