Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Patients in power | 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών

Tην Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, στο οποίο, εκπρόσωποι φορέων ασθενών από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους εταίρους σ...την Υγεία.
Μέσω του συνεδρίου, ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις οικογένειές μας, παίρνοντας θέση απέναντι στο ζήτημα της εποχής: Πολιτικές Υγείας σε Καιρούς Ακραίας Οικονομικής Λιτότητας.
Στόχοι του συνεδρίου:
Η ανάδειξη των κοινών προβλημάτων και προτάσεις για την επίλυσή τους,
Η διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία,
H θεσμοθέτηση της συμμετοχής των χρηστών υπηρεσιών υγείας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την υγεία.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη θεματολογία και τους ομιλητές του συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσε λίδα www.patientsinpower.gr.
See More

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνδιοργανώνει με την Ομάδα Αλληλεγγύης ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας, δωρεάν, πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο των ασθενών με κα...τά πλάκας σκλήρυνση στο Κοινωνικό Ιατρείο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, οδός Καυτατζόγλου 35, Πατήσια-ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος.

*Τηλ. για ραντεβού: 2102013615 & 2110192839

www.kinimadenplirono.gr
See More
Leonidas Papadopoulos's photo.
Saturday, December 7 at 10:00am
Πατήσια, οδός Καυτατζόγλου 35 - ΗΣΑΠ Αγ.Ελευθέριος

Παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα νέοι μέθοδοι αντιμετώπισης για Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους επαγγελματίες

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους επαγγελματίες Ημέρα Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας με δωρεάν εξετάσεις για όλους τους ανασφάλιστους επαγγελματίες διοργανώνουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

www.dikaiologitika.gr

Εξετάσεις χωρίς πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς πίστωση θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι από τα διαγνωστικά κέντρα που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ και θα πληρώνουν τις εξετάσεις από την τσέπη τους αφού τα παραπάνω προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

www.dikaiologitika.gr

Υποβολή αιτήσεων για σπουδές στο ΕΑΠ για άτομα με σοβαρές παθήσεις 2014-2015

ΕΕΑΣΚΠ-ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΕΑΣΚΠ  
 
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες

  Σας ενημερώνουμε ότι  το Σωματείο μας με επωνυμία « Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » (ΕΕΑΣΚΠ), ιδρύθηκε το 1992 ,
έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια Νοτιοδυτικής  Ελλάδας.
  Το Σωματείο μας βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας, ως ο πιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο. Επίσης βραβεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2013 από τον Δήμο Πατρέων και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού για την εθελοντική προσφορά του στις δράσεις, κατά τα έτη 2011κ και 2012.
 Σκοποί του, είναι η ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς καθώς και με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές και διοργανώνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.
Το Σωματείο μας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) και προσπαθούμε από κοινού με άλλους  όμορους Συλλόγους για τη στήριξη των ΑμΣΚΠ.

Εκτός από το γραφείο στην έδρα μας, στην Πάτρα, να σας γνωστοποιήσουμε ότι λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή της Αιγιάλειας
Υπεύθυνη Συντονισμού είναι το μέλος της ΕΕΑΣΚΠ: η κα. Βασιλική  Τρεχλή .
Τα Άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη και εθελοντές στην περιοχή, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο κιν. : 6976070566.
 
Σας δηλώνουμε ότι έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε τα ΑμΣΚΠ, όπου μας χρειαστούν!
 Βιώνουμε το πρόβλημα της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να  ενημερώσουμε για κάθε τι.

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!
       Γιατί όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patient in Power

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patient in Power, Αθήνα 8 & 9 Νοεμβρίου 2013
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπρόσωποι φορέων ασθενών από όλη την Ελλάδα συναντιούνται με τους εταίρους στην Υγεία για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Pati...ents in Power, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Υπεύθυνος συντονισμού & διοργάνωσης συνεδρίου
Βασίλης Καφίρης (Boussias Communications), τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 132), fax: 210 6617 778, e-mail: vkafiris@boussias.com
See More

Αλλαγές στον Κώδικα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Αυξάνονται έμμεσα τα όρια ηλικίας για χιλιάδες ασφαλισμένους

Αυξάνονται έμμεσα τα όρια ηλικίας από 1 έως και 5 χρόνια για ασφαλισμένους σε ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών εκτός των ασφαλισμνέων του δημοσίου και του ΟΓΑ αφού στο τέλος του 2013 καταργείται η αναγνώριση των πλασματικών ετών όπως ίσχυαν για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδότηση εώς το 2010.

Ποια άτομα με αναπηρία δικαιούνται απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση!

 
 
 
ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι οι νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές! Ανέστειλαν την επίσχεση!
www.newsitamea.gr
 

ΟΑΕΕ: Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας

health voucher πως θα κάνετε αίτηση για την περίθαλψη σε ανασφάλιστους

Tο Πρόγραμμα health voucher του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ «Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» παρέχει περίθαλψη και δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Eνα εκατομμύριο δικαιούχοι στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων

Αναβάθμιση των ΚΕΠΑ υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας

Αναβάθμιση των ΚΕΠΑ υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Παράταση της καταβολής των αναπηρικών συντάξεων για τους μη κριθέντες ανάπηρους

«Υγείας...Θέματα»

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας» είναι το θέμα της ιατρικής εκπομπής της τηλεόρασης του Achaia «Υγείας...Θέματα» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στις 21.30 .
Προσκεκλημένοι της δημοσιογράφου Μαρίας Σιορώκου που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή... είναι ο καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Δ/ντης της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Ν.Π. κ. Παν. Παπαθανασόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου.See More

Εκπομπή για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας» είναι το θέμα που θα αναλυθεί στην διάρκεια της ιατρικής εκπομπής της τηλεόρασης του Achaia «Υγείας…Θέματα» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στις 21.30 αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Προσκεκλημένοι της δημοσι...ογράφου Μαρίας Σιορώκου που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή είναι ο καθηγητής νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Δ/ντης της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Ν.Π. κ. Παν. Παπαθανασόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Καραγιώργου. See More

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΤΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

 Στο σχέδιο νόμου
"Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις"

Θέμα: παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας στους εγκλωβισμένους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

''ΜΙΛΑ'' ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΟΝΤΖΟΓΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΕΛΕΝΗ - ΑμΣΚΠ, ΟΠΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΜΙΛΑ'' ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡ , ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΣΚΠ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΛ κ.ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΛ κ.ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΣΚΠ, ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ 43 ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΥ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑ...ΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑμΣΚΠ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΣΚΠ.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑμΣΚΠ.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες αναπηρίες που δεν θα περνούν επανέλεγχο από τα ΚΕΠΑ

Παν-Αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Εργασίας

Η ΕΕΑΣΚΠ, συμμετείχε στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα Άτομα με ΣΚΠ, που πάσχουν από χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσο που οδηγεί σε αναπηρίες ένωσαν τις φωνές τους μαζί με άλλους φορείς ΑμεΑ και έστειλαν το μήνυμα να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το έγκλημα της εξόντωσης των ΑμεΑ.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την παρουσία των μελών και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά για την προάσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΑμΣΚΠ
Όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

 

Παν - αναπηρικό Συλλαλητήριο ΕΣΑμεΑ 31.10.13

ΕΕΑΣΚΠ-Δ.Τ. Δυναμική παρουσία στο Παν-Αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ
 
ΘΕΜΑ : Δυναμική παρουσία της  ΕΕΑΣΚΠ, στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Εργασίας
 
Η ΕΕΑΣΚΠ, συμμετείχε δυναμικά στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Εργασίας την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.  
Τα Άτομα με ΣΚΠ, που πάσχουν από χρόνια, ανίατη και συνεχώς επιδεινούμενη νόσο που οδηγεί σε αναπηρίες ένωσαν τις φωνές τους μαζί με άλλους φορείς ΑμεΑ και έστειλαν το μήνυμα να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το έγκλημα της εξόντωσης των ΑμεΑ.
  Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά για την παρουσία των μελών και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται σθεναρά για την προάσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΑμΣΚΠ
                   Όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

                             Με εκτίμηση
                                 Το Δ.Σ.