Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το κράτος εκδικείται!

Αυτός ο λαός έχει πει πως «όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια». Φίλοι και φίλες, ποδάρια δεν έχετε, και την ύπαρξη του μυαλού θα πρέπει να την αποδείξετε εμπράκτως!
Νίκος Βουλγαρόπουλος,http://www.disabled.gr/ Αύγουστος 2012

Μέτρα σοκ στην Υγεία για τα 11,6 δις! Ποια επιδόματα κόβονται και τι αυξάνεται(Ιatropedia.gr)

Ένα κύμα δραματικών μέτρων στην Υγεία περιμένει τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα 11,6 δις που ζητά η τρόικα.
Αυξάνονται οι εισφορές, μειώνονται τα φάρμακα ενώ και τα επιδόματα για αναπήρους και πολύτεκνους δέχονται τα μεγαλύτερα χτυπήματα.

Τα φάρμακα που πληρώνουμε και η γέννηση μιας καινούριας υπόγειας βίας

Η αίσθηση ότι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους χωρίς να περιμένουν το παραμικρό από το Κράτος, γίνεται όλο και πιο έντονη τις τελευταίες ημέρες. Τώρα πρέπει να πληρώνουμε και τα φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και ίσως στο μέλλον τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε.

ΕΣΑμεΑ: Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά (αντί για σήμερα Παρασκευή) η συνάντηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.
Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας διεκδικούν ουσιαστική προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από την κρίση και τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που σχεδιάζονται και στο πλαίσιο αυτό ζητούν να μη γίνει καμία μείωση σε επιδόματα, κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Ζητούν επίσης, να υπάρξει πλήρης εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και των γονιών και κηδεμόνων αυτών από οποιαδήποτε μορφή εργασιακής εφεδρείας, καθώς και την εξαίρεση των τομέων που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (τομέας πρόνοιας, υγείας, εκπαίδευσης κ.τ.λ.), την τακτική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, την αποκατάσταση των απολεσθέντων εισοδημάτων των εργαζομένων ΑμεΑ και των μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους αποδεδειγμένα άτομα με βαριά αναπηρία και τέλος, τη συνέχιση των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής των καταργούμενων Οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

«Δεν θα μας οδηγήσουν στην κοινωνική ευθανασία»
Τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ώστε να παρουσιάσει την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές
τους, στην παρούσα σκληρή οικονομική συγκυρία.

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012

στην παρακάτω σελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ενημερώνεστε σχετικά με τους  αγώνες

http://www.paralympic.gr

επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της τηλεόρασης στην ΕΤ1 καθώς επίσης και μέσω internet live στην ακόλουθη σελίδα:

http://www.mediadesk.gr/ert-websport1/

Πάτρα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης

Άρχισε η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα οι ημέρες και ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ: 6-8 μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ: 6-8 μμ
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10-12 μμ
Το Κοινωνικό Ιατρεία δέχεται ανασφάλιστους.
Βρίσκεται πίσω από το sprinder (Νέου Δρόμου) στις παλιές εργατικές κατοικίες στην Πλατεία. ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 2610420763 

Για να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στην χώρα μας θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή πρόβλεψη για τα άτομα με αναπηρία


Ένα από τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι η αρνητική στάση και η προκατάληψη της κοινωνίας. Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο, οι αντιλήψεις για το τι σημαίνει να έχει ένα άτομο ειδικές ανάγκες παραμένουν βαθι
ά ριζωμένες στις εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές πρακτικές. Συνεπώς τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν περιορισμένες ευκαιρίες για εκπαίδευση, συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και ανάπτυξη των προσόντων. Πρέπει συνεπώς να γίνουν πολλά για να αλλάξουν τα στερεότυπα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ούτε η συμβολή τους στην κοινωνία.

Στο ΕΣΠΑ το κτίριο για το Κέντρο Ημέρας για 50 ψυχικά πάσχοντες

Στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ εντάχθηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, το έργο της αγοράς και διαμόρφωσης κτιρίου στην Πάτρα για την λειτουργία Κέντρου Ημέρας για 50 άτομα και μαζί δυο προστατευόμενων διαμερισμάτων των έξι ατόμων για ψυχικά πάσχοντες.
διαβάστε περισσότερα:
http://www.newsplus.gr
http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle

Άκαρπη η συνάντηση στο Υπ. Οικονομικών - Νέα κινητοποίηση τον Σεπτέμβριο

Συγκέντρωση στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών είχαν εκπρόσωποι οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία. Μετά την ένταση και τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν, η αντιπροσωπεία είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών , η οποία ωστόσο απέβη άκαρπη. Έτσι εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.08.12 Συνάντηση ΕΣΑμεΑ - υπουργείου Υγείας, Παρασκευή 31/8

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ - υπουργείου Υγείας, Παρασκευή 31/8

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά συναντάται αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 9 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Η συν
άντηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου, οδός Κηφισίας 39. Η αντιπροσωπεία θα συζητήσει με τον υφυπουργό τα καυτά θέματα των ελλήνων ατόμων με αναπηρία και θα καταθέσει ανάλογο υπόμνημα.

Το υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης

Πάτρα: Τον κρίνουν παραπληγικό αλλά δεν του εγκρίνουν το επίδομα! Ιστορίες «τρέλας» στα ΚΕΠΑ - Επί μήνες στις λίστες αναμονής των επιτροπών για να λάβουν επίδομα ή σύνταξη

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της αλλά και τον προβληματισμό της όσο αφορά στον σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας των Ενιαίων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ..

Τα νοσοκομεία που δέχονται ανασφάλιστους

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη αλυσίδα φροντίδας Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες που καθημερινά αυξάνουν ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2012/08/blog-post_7361.html#ixzz251I9lAoL