Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Μετακίνησης AMEA Άτομα με Αναπη­ρίες παραταση ισχυς

Με κοινη υπουργικη απόφαση που εκδοθηκε στις 31.12.2012 το υπουργείο Οικονομικων και το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνουν την παράταση της ισχύς για το Δελτίο Μετακίνησης ΑΜΕΑ ,μεχρι την επομενη υπουργική απόφαση που προβλέπεται να ανακοινωθεί μεσα στο 2013.
Επίσης καθορίζονται τα κριτήρια για το δελτιο μετακίνησης των ΑΜΕΑ

http://www.newsitamea.gr/ 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Καρόλου 8, Πάτρα

Έναρξη εκπαίδευσης Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας στον Ερυθρό Σταυρό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες 18 – 60 ετών, που επιθυμούν μέσα από την ομαδική δράση να κινητοποιηθούν και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις και τις προσωπικές τους ικανότητες.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη και Παρασκευή τις ώρες 17:00 – 19:30 στα γραφεία του Ε.Ε.Σ. (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού) Πάτρας. Μετά την παρακολούθησή τους προσφέρεται δραστηριότητα σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εθελοντών, με δράση σε προγράμματα κοινωνικής προστασίας και σε έκτακτες ανάγκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Ε.Ε.Σ. Πάτρας (Καρόλου 8 & Αγ. Ανδρέου, στον 1ο όροφο) στο τηλέφωνο 2610.620774 και ώρες 8:00 έως 14:00.

Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

https://www.facebook.com/events/ 

Σε διαθεσιμότητα εκ παραδρομής(!) εργαζόμενος με αναπηρία

Τι κι αν εξαιρούνται τα ΑΜΕΑ, τι κι αν όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης, στην Ελλάδα της αναλγησίας η διαθεσιμότητα είναι μια «μπίλια» και σε όποιον κάτσει, για να ξεκινήσει μετά έναν αγώνα για να αποδείξει τα αυτονόητα και να διεκδικήσει όσα άδικα δεν του αποδίδονται… Μια τέτοια περίπτωση είναι του κ. Παντελή Παπαναγιώτου πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας ΑΜΕΑ και νυν μέλους της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Δυτ. Ελλάδας, ο οποίος εργάζεται στο δήμο Ήλιδας. http://news.disabled.gr/

«Scarlet Road»: Το ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ για την εργασία του σεξ!

 http://www.disabled.gr   πηγή
Το ντοκιμαντέρ «Scarlet Road» καταγράφει με παραδειγματικό τρόπο την εντυπωσιακή δουλειά της Αυστραλής εργάτριας του σεξ από το Sydney, Rachel Wotton. Ευφυής, δυναμική και παθιασμένη με την ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης και με τα δικαιώματα των sex workers, εξειδικεύεται σε μια «παραμελημένη» πελατεία: τους ανθρώπους με αναπηρία.