Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Παρακαλούμε στηρίξτε με την ψήφο σας το πρόγραμμα της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Αγορά χώρου για δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, στήριξης και ψυχαγωγίας, και ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας .
Μπείτε στο link:https://www.facebook.com/EuroCharityGR/app_328997750532910
ή στον παρακάτω σύνδεσμο : http://polls.eurocharity.gr/index.php?pi=3&di=132759&st=ydff
ακολουθείστε τις οδηγίες , αναζητείστε και δώστε την ψήφο σας στην ΕΕΑΣΚΠ και προωθήστε το στους φίλους σας, καθώς και αυτοί στους δικούς τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά το (τικ) tik της ψήφου σας, κατεβαίνετε στο τέλος της σελίδας για να πάτε στο επόμενο βήμα. Θα σας σταλεί απαραίτητα ενημέρωση στο e-mail σας για επιβεβαίωση ψήφου. Επιβεβαιώστε για να είναι έγκυρη !
Δικαίωμα στη ψηφοφορία έχουν όλοι !
Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά και πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει τουλάχιστον δύο (2) ΜΚΟ.
Λήξη ψηφοφορίας: 23 Νοεμβρίου 2012.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας στο εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.
https://www.facebook.com/EuroCharityGR?sk=app_328997750532910&fb_source=message

Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία της υγείας

Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται τα κινητά στον τομέα της υγείας στην εποχή μας. Με αυτά μπορούμε να μετρήσουμε τον καρδιακό μας παλμό, να παρακολουθήσουμε το σάκχαρο στο.... αίμα μας, την εξάπλωση της εποχιακής γρίπης, ακόμα και να μετρήσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε κάθε μέρα.
http://newsitsamea.blogspot.gr/2012/10/0034_15.html?spref=fb

ΛΕΥΚΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί Παγκοσμίως ως Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, του εργαλείου συμβόλου και συμβολισμού της πληθυσμιακής ομάδας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.
http://anthrwpokentrika.wordpress.com

Σπυρόπουλος: Πλήρης αποζημίωση με τόκο για τις πλασματικές συντάξεις

Στο ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην υπόθεση πιστοποίησης αναπηρικών συντάξεων, ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα θα έχει επιλυθεί έως το τέλος του έτους, καθώς έχει δρομολογηθεί μία σειρά δράσεων, συμπληρώνοντας μάλιστα πως υπάρχει η κατεύθυνση να δίνεται προτεραιότητα στην αξιολόγηση ασφαλισμένων που κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τη σύνταξή τους.

Αναδρομικα θα ισχύσει η κατάργηση στις φοροαπαλλαγές από το 2012

Το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει την κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 για όλες τις εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές κ.λ.π.
Στην περίπτωση που οι φοροαπαλλαγές καταργηθούν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους εντός του 2013

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

«Ο νόμος και η ηθική επιβάλλουν τη διεκπεραίωση των φακέλων των υποψηφίων προς συνταξιοδότηση πολιτών, εκ μέρους της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τήρηση της σειράς προτεραιότητας. Η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού επί του θέματος αυτού είναι απόλυτη. Υπενθυμίζεται ότι η αδικαιολόγητη προώθηση νεότερων υποθέσεων εις βάρος παλαιοτέρων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο θα ελέγχεται ο υπάλληλος, σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1 περίπτ. ιδ’ του ισχύοντος Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007).

Χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα κινδυνεύουν να πεθάνουν

Κινδυνεύουν να πεθάνουν χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα επειδή «κόβονται» απαραίτητες θεραπείες που θα τους εξασφάλιζαν, όχι μόνο την επιβίωση αλλά και μια καλή ποιότητα ζωής.
Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

http://gr.news.yahoo.com 

Αποχή από τα καθήκοντα μας-Τετάρτη 17 Οκτωβρίου - συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών -ΙΣΑ

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια όλων των Ιατρικών Συλλόγων και όλων των Φορέων παρέχων και χρηστών Υγείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι γιατροί θα εργάζονται με αξιοπρέπεια και οι πολίτες θα λαμβάνουν την περίθαλψη που έχουν ανάγκη για να "επιβιώσουν" ισότιμα και ανθρώπινα.
http://newsitsamea.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αντώνη Χαροκόπο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων είχε στις 11-10-12, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, αφού ενημέρωσαν το Γενικό Γραμματέα για τις δράσεις των σωματείων της, καθώς και για τον αριθμό των ατόμων που τα απαρτίζουν, του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πιθανή ενοποίηση των κέντρων και των ιδρυμάτων τους με τα νοσοκομεία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τον ΕΟΠΥΥ και το ΚΕΠΑ.
Ο κ. Αγγελάκας διαβεβαίωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ότι θα μεσολαβήσει, άμεσα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας και να εκθέσουν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Πρότεινε δε, να δημιουργηθούν κοινές δράσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων.

Διαμαρτυρία την Τρίτη 23 Οκτώβρη στα ΚΕΠΑ όλης της χώρας

Δηλώνουμε συμμετοχή. Καταγράφουμε τις δικές μας εμπειρίες από το ΚΕΠΑ της περιοχής μας. Κανένας μόνος του, όλοι και όλες σε δυναμικές κινητοποιήσεις την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, έξω από τις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ της χώρας! 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις όλους τους φορείς μέλη της, όλα τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνιους πάσχοντες, τις οικογένειές τους, όλους τους πολίτες της χώρας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 11 το πρωί, έξω από τις Διευθύνσεις των ΚΕΠΑ της χώρας