Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η υφυπουργός Υγείας υποστήριξε το ανήκουστο!

 Οι ασθενείς -έστω και όσοι νοσηλεύονται σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας- να πρέπει να πληρώνουν για το αίμα που θα χρειαστούν!
Λες και δεν έχουν γίνει αγώνες στη χώρα για να φύγουμε από την αιμοδοσία επί πληρωμή ή για να τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας στα προϊόντα του αίματος, ώστε οι πολυμεταγγιζόμενοι ή οι θαλασσαιμικοί να μην μολύνονται με άλλες ασθένειες στην προσπάθειά τους με την απαιτούμενη μετάγγιση, να κρατηθούν στη ζωή.

Με αφορμή τις δηλώσεις Σκοπούλη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, υπογράμμισε πως αυτές «θέτουν μέγα ερώτημα σε ποιόν έχουμε εμπιστευτεί τη Δημόσια Υγεία. Οι δηλώσεις της μας τρόμαξαν ως ιατρικό σώμα και δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία. Θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να αποτελούν προσωπικές αποφάσεις κανενός, αλλά πρέπει να είναι αντικείμενο διαλόγου με τους επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς της κάθε χώρας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού».
Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος -μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες- φέρεται να έκανε λόγο για ανάγκη «να τελειώνουμε με τον εσωτερικό συνδικαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου