Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ» από ιδιωτικούς φορείς

Με ένα δελτίο Τύπου που έχει ως υπέρτιτλο «Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ», όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους π
ρος τον ΕΟΠΥΥ, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης- αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές, επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.
http://tvxs.gr/news/ellada/titloi-teloys-gia-ton-eopyy-apo-idiotikoys-foreis
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν τη σχετική δαπάνη από το ταμείο τους.

Η συντονιστική επιτροπή των ιδιωτικών φορέων προειδοποιεί σε ανακοίνωση της τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα προβεί στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος τους, καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού δικαιώματος.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ, επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, στην οποία γίνεται λόγος για κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και για αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ των άλλων, οι επερωτώντες βουλευτές ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει άμεσα μέτρα διασφάλισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών για επαρκή υγειονομική και φαρμακευτική κάλυψη με επαρκή έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου