Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΕΑΣΚΠ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΑΣΚΠ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013


Αγαπητά μέλη, φίλοι και εκλεκτοί καλεσμένοι μας, καλωσορίσατε και σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας την οποία θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι το γραφείο του Σωματείου  λειτουργεί καθημερινά από τις 9π.μ έως τις 9μ.μ. και έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωνικών επισκέψεων στήριξης και φροντίδας στο σπίτι ατόμων με ΣΚΠ που χρήζουν βοήθειας  που λειτουργεί με την εποπτεία της Αντιπροέδρου της ΕΕΑΣΚΠ κ. Ρούλα Λαζανά με την ομάδα των κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτριών που έχουν προσληφθεί στην ΕΕΑΣΚΠ, στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας.
Η ΕΕΑΣΚΠ έχει ενταχθεί από το 2011,  στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία δίνονται ήδη από το γραφείο μας στους νυν δικαιούχους του έτους 2012. Για τη νέα χρονιά 2013, θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών, από το μήνα Μάρτιο. Υπεύθυνη είναι η ταμίας της ΕΕΑΣΚΠ κ. Κωνσταντίνα Κουργιαλή.
Η ΕΕΑΣΚΠ έγινε μέλος στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης», το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 που πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των Πυλώνων Αλληλεγγύης, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στο Αντίρριο και  ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τους άλλους  Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και φιλοδοξεί συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
διαβάστε παρακάτω την συνέχεια

 Με χαρά  σας ανακοινώνω  τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα», όπου μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου¨Η Ελπίδα¨ τον κ. Θεόδωρο Μαδιά και με αποφάσεις των Δ.Σ., τα Άτομα με ΣΚΠ της περιοχής, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου «Η Ελπίδα» .
   Υπεύθυνες Συντονισμού, Μέλη της ΕΕΑΣΚΠ: η κα. Μαρία Κορακά, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικευμένη στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και η κα. Κωνσταντίνα Ιωακείμ, Νοσηλεύτρια.  
     Επίσης θα λειτουργήσει ΔΩΡΕΑΝΟμάδα Υποστήριξης μελών της ΕΕΑΣΚΠ, στο Αγρίνιο με την εποπτεία της  κα. Κορακά Μαρίας.
Στις αρχές Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα στο Αγρίνιο και θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε πιο άμεση επαφή με τα μέλη μας της εκεί περιοχής.
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και την έναρξη γραφείου Συντονισμού και Ενημέρωσης των ΑμΣΚΠ στον Πύργο και έπεται συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Δ. Περιφέρειας.

~~~

2013 : Σημαντική και αγωνιστική χρονιά για ουσιαστικά θέματα που αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα όπως της νόσου ΣΚΠ.
Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο εκρηκτική !
Πάσχοντες φυλακισμένοι μιας ανάλγητης πολιτικής του υποτιθέμενου κράτους πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης !
Η λέξη «ανάπτυξη» και «πρόνοια» έχουν μείνει μόνο στους τίτλους των αρμόδιων Υπουργείων, ενώ οι περισπούδαστες διαρθρωτικές αλλαγές στα λόγια, ως άλλοθι για την περικοπή κοινωνικών παροχών και γενικότερα υφεσιακής πολιτικής.
Σε αυτό το κλίμα, όλα τα Αμεα γίναμε αποδέκτες μιας  παράνοιας οριζόντιων και άδικων μέτρων σε όλους τους τομείς. Δε θα μακρηγορήσω στο θέμα γιατί πιστεύω πως όλοι γνωρίζετε  τι ακριβώς συμβαίνει !
Αυτό που θα ευχόμουν είναι να τους σταματήσει κάποιος, κάτι, γιατί δεν αντέχουμε άλλο !
Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας αλλά το σύστημα ηθικής εξόντωσής και οικονομικής εξαθλίωσής μας είναι ανελέητο και αισχρό !
 Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό γεγονός να βιώνει κάποιος μαζί με την αναπηρία του και την ένδεια και τη φτώχεια και τη δυστυχία ως αποτέλεσμα των εγκληματικών πράξεων των ιθυνόντων και παρακαλώ να μην το προσπερνάμε σφυρίζοντας αδιάφορα επειδή πιθανόν να μην έχει χτυπήσει ακόμα τη δική μας πόρτα !

Η ΕΕΑΣΚΠ υπόσχεται στα μέλη της ότι θα είναι δίπλα τους όπου τη χρειαστούν. Σε συνεργασία με την ΠΟΑμΣΚΠ , θα συνεχίσουμε με  δύναμη και ελπίδα να διεκδικούμε και να προασπίζουμε τα δικαιώματα των πασχόντων με ΣΚΠ. Αισιοδοξούμε να τα καταφέρουμε !
 Σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι υποχρέωσή μας να είμαστε ενωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στα μύρια προβλήματα που μας πολιορκούν !
Πιστεύω ότι με  Αληθινή Αγάπη, Ενότητα και Κοινωνική αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε !

~~~

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τους Πατέρες Σπυρίδων και Ιωάννη , που ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων και ευελπιστούμε στη στήριξή τους στα αιτήματα  διεκδίκησής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμΣΚΠ.
Ευχαριστούμε το επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ και υπεύθυνο της ψυχοκοινωνικής ομάδας του Σωματείου μας,  τον Ψυχίατρο κ. Γεώργιο Μανωλέσο για την αμέριστη στήριξή του στα μέλη μας, καθώς και την επιστημονική  ομάδα που τον πλαισιώνει.
Ευχαριστούμε το επίτιμο μέλος της ΕΕΑΣΚΠ, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Αχιλλέα Παπαδιονυσίου για τη συνεχή αρωγή του στο Σωματείο μας.                                                                                             Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς καλεσμένους μας και φυσικά τον επιφανή επιστήμονα ομιλητή μας Ψυχίατρο κ. Παναγιώτη Κακκαβά.                                                                                                                       Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Σωματείου, όλους τους φίλους και τους εθελοντές που στηρίζουν ανελλιπώς την ΕΕΑΣΚΠ, καθώς και τους υπαλλήλους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την προθυμία που επιδεικνύουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,                                                                      Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα τα μέλη πάσχοντες της ΕΕΑΣΚΠ, που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους συντελούν στην πραγματοποίηση των στόχων και σκοπών του Σωματείου μας.
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σταυρούλα
Παναγοπούλου- Νικολάου καθώς και την ομάδα εργαζομένων στο Ινστιτούτο για την άψογη συνεργασία και την σπουδαία ευκαιρία που δόθηκε στην ΕΕΑΣΚΠ της πρόσληψης ατόμων για εργασία στο χώρο του Σωματείου.
 Ευχαριστούμε την  Φαρμακευτική Εταιρία  TEVA για την ευγενική χορηγία της σημερινής εκδήλωσης ,              Ευχαριστούμε την Διεύθυνση του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ για την άψογη συνεργασία του στις εκάστοτε εκδηλώσεις της ΕΕΑΣΚΠ,                                                                                                                                    Ευχαριστούμε το Εμπορικό Επιμελητήριο Πατρών και όλους τους συμπολίτες επιχειρηματίες χορηγούς μας, για τη στήριξή τους σε Bazzar και λαχειοφόρους αγορές των ανάλογων εκδηλώσεων της ΕΕΕΑΣΚΠ.                                  
Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο κ. Άντυ Μαγνησαλή για τον συντονισμό της εκδήλωσης και τον κ. Σωτήρη Τερλέση με το σχήμα του, για τη μουσική επένδυση της βραδιάς.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους : Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Καρπέτα ,  τον  Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεράσιμο Φεσσιάν, τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρη Μασσαρά, τον  Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού και  Νευρολόγο, Διευθυντή του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν. Πατρών κ. Νικόλαο Μακρή, την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού κ. Μαρία Ρούβαλη, τη Δημοτική Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαριάννα Σταματιάδου, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Τασία Μανωλοπούλου , τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ.  Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, και την πολιτευτή Ν.Δ. κ. Νατάσα Ράγιου              

  Ευχαριστούμε θερμά, τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων της περιοχής μας,  που μας τιμούν με την παρουσία τους όπως την Πρόεδρο της ¨Φλόγας¨ κα Τασία Παπαϊωάννου, την ταμία του ¨Άλμα Ζωής¨ κα Σία Πασσά , την ταμία του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Αδαμαντία Δημοπούλου, την εκπρόσωπο από την ¨Αντικαρκινική Εταιρία¨ , την εκπρόσωπο από την ¨Ένωση Γυναικών Ελλάδος¨ και τονίζουμε,  ότι στους δύσκολους- χαλεπούς καιρούς που ζούμε σήμερα, θα είμαστε Ενωμένοι και Αλληλέγγυοι και θα προσπαθούμε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων μας ,  καθώς και για τη διεκδίκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων όλων μας, γιατί «ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

Εκ μέρους του Δ.Σ. να ενημερώσω ότι είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε οπουδήποτε μας χρειαστούν οι συμπάσχοντες και οι οικογένειές τους.
Είμαστε εθελοντές και συνάμα πάσχοντες και ενισχύουμε με την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη όλων μας  να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αξιοπρέπεια, με ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο.
Με λάβαρο και σημαία μας ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΡΑ ΖΩ> και ότι Όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ  , Ας είμαστε σίγουροι ότι  θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά  με Υγεία, Χαρά, Δύναμη και Αγάπη σε όλους !

Σας ευχαριστώ πολύ 

Με εκτίμηση                                                                                                                           Καραγιώργου Μαργαρίτα                                                                                                                           Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ                                                                                                                                  Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ

Πάτρα 26 Ιανουαρίου 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου