Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - NCDP

Άμεση παρέμβαση της Ε.Σ.ΑμεΑ. στη Βουλή για την προστασία συντάξεων και των ατόμων με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με επιστολή της προς τους Προέδρους και τα μέλη διαρκών επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ζητάει την προστασία των εργαζόμενων και συνταξιούχων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους από
τα νέα επώδυνα σκληρά οικονομικά μέτρα του σχετικού νομοσχεδίου για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016.

Σε αυτή τη επιστολή αναφέρει ότι οι επερχόμενες μειώσεις μισθών συντάξεων και οι καταργήσεις δώρων και εορτών έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων δικαιολογημένα από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας. Όμως οι μειώσεις αυτές ειδικά για τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους αποτελούν τη φυσική πλέον εξόντωσή τους.

Επισημαίνεται ότι η Συνομοσπονδία έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στον Πρωθυπουργό στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στο σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου ζητώντας την λήψη προστατευτικών μέτρων για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους και αυτή τη στιγμή αναμένει έμπρακτες ενέργειες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας για να μην ανοίξει κυριολεκτικά ο νέος Καιάδας για τους πολίτες με αναπηρία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου