Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και κάθε  ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00π.μ.-12.00π.μ., στην έδρα του [ Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ ],
Τηλέφωνο : 2610422655 ,
e-mail : eenosims@yahoo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λειτουργεί ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι σε  ΑμΣΚΠ που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου.


 - Λειτουργεί ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μαςομαδικής και ατομικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς  λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).
- Μέλη του Σωματείου μας, με συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας του Δήμου Πατρών, θα έχουν Δωρεάν φυσικοθεραπείες στα κέντρα ΚΑΠΗ Πάτρας και στο Πολυδύναμο Κέντρο Αναπηρίας.
- 'Εχουμε συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
- Ενόψει του Πάσχα και στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς, θα δοθούν Δωρεάν Τρόφιμα σε μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που είναι άπορα και με χαμηλά εισοδήματα προς ενίσχυσή τους, από την Τράπεζα Τροφίμων του Κοινωνικού Οργανισμού Υγείας του Δήμου Πατρών και από το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Πατρών.
- Την 19η, 20η, 21η και 22α Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα η 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ΕΕΑΣΚΠ μετά από πρόσκληση της  Αντιδημαρχίας  Εθελοντισμού θα συμμετέχει στην εκδήλωση με περίπτερο προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την δράση της, θα στηρίξει με προσφορά βιβλίων στη   συλλογή παιδικών βιβλίων, που θα διατεθούν για την δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης στο Παιδαγωγικό Κέντρο "ΜΕΡΙΜΝΑ", και επίσης θα προσπαθήσει να συμμετέχει με δράση για την ανακύκλωση μπαταριών και ηλεκτρικών μικροσυσκευών .
-Ενόψει της MS DAY, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στις 5.30 μ. μ. στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ», ενώ την Τετάρτη 30 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατ. Γεωργίου στην Πάτρα.
-Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 εκδρομή στο Ναύπλιο. Παρακαλούνται  τα μέλη και φίλοι να δηλώσουν συμμετοχή στο Δ.Σ. του Σωματείου.
-Σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών θα γίνει τμήμα σχολής για τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ¨ΙΑΣΩΝ¨ ειδική έκπτωση σε μαθήματα ιστιοπλοΐας για τα παιδιά των μελών του Σωματείου.
-  Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα εντάσσονται στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία ήδη δόθηκαν στους  δικαιούχους και έως τον Ιούνιο 2012 κατατίθενται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων για το έτος 2012.
- Το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του τμήματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, όπου εγκρίθηκαν για εμάς 10 θέσεις εργασίας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και γραμματείας).
 -Στα πλαίσια των δράσεων με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ΕΕΑΣΚΠ προσέφερε είδη ένδυσης και υπόδησης , στην Δημοτική Ιματιοθήκη της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού του Δήμου Πατρών. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΑΣΚΠ που στήριξαν τη συγκεκριμένη δράση του Σωματείου. Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες οι Άγιες ημέρες που έρχονται να φέρουν γαλήνη ,αγάπη και αισιοδοξία στις ψυχές τους και την δύναμη της ελπίδας σε όλους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΑμΣΚΠ

Η ΠΟΑμΣΚΠ εκδίδει μαζί με τον ΣΑμΣΚΠ, το τριμηνιαίο περιοδικό ¨ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ¨ με διάφορα επιστημονικά άρθρα για την ΣΚΠ, καθώς και τα νέα των κατά τόπους πρωτοβάθμιων Σωματείων, που είναι μέλη της.
 Αναζητήστε τα  τεύχη στον σύνδεσμο : http://www.msassociationhellas.org/index.php?c=86
Σήμερα είναι εγγεγραμμένα στους πρωτοβάθμιους συλλόγους 2.500 μέλη, ενώ οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην Ελλάδα υπολογίζονται πάνω από 10.000.
Η Ομοσπονδία συντονίζει τις δράσεις των συλλόγων για τα θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ.
Αυτά τα Σωματεία ιδρύθηκαν από ασθενείς με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη τους.
Στηρίζουν , ενημερώνουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στη ζωή μας.

ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ και ΕΓΚΥΡΑ !
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, "ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !"
"EΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ"

  
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ  ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, 
ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου