Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νεότερη Ενημέρωση: Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων παρενέβη για δεύτερη φορά σχετικά με το μείζον ζήτημα της χορήγησης υγειονομικών υλικών σε άτομο με βαριά αναπηρία που είναι απαραίτητα και ζωτικής σημασίας καθώς είναι κλινήρης και ανίκανο να αυτοεξυπηρετηθεί. Το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί μετά από διαμαρτυρία του πατέρα κου Νικολάου Πουλκουρτζή και η Παρέμβαση της Ομοσπονδίας ήταν άμεση.

Μετά από ενημέρωση που είχε η Ομοσπονδία από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω του εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) το υγειονομικό υλικό που χρειάζεται η ασφαλισμένη (υποσέντονα, γάζες, γάντια latex, χαρτοβάμβακα) είναι στη διάθεση του πατέρα που έχει ενημερωθεί και μπορεί να το παραλάβει από την Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Πάτρας (Γιαννιτσών 3).

Δεν έχει τελειώσει ο "Γολγοθάς" για την οικογένεια του Νίκου Πουλκουρτζή από την Πάτρα, ο οποίος βρίσκεται
έξω από το Υπουργείο Υγείας, μαζί με την τετραπληγική κόρη του Μαρία και είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει νέα απεργία πείνας.

Ο λόγος είναι ότι η εκτέλεση της απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για παροχή αναλώσιμων υγειονομικών υλικών που έχει ανάγκη η κόρη του, έχει μείνει στα χαρτιά από τις 6 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου