Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Δ.Τ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΚΠ 2013

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013    
   World MS Day 2013                                                                                                                                                                                                               
Η Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης θεσπίστηκε το 2009, από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και εορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή  είναι η Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και επικεντρώνεται στους νέους  οι οποίοι σε μια εποχή που αρχίζουν  καριέρα, σχέσεις και να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το να διαγνωσθούν με μια χρόνια και δυνητικά μη ιάσιμη νόσο, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση τους οδηγεί  να επαναπροσδιορίσουν και  να επαναξιολογήσουν τα σχέδια και τους στόχους στη ζωή τους.                                                                     
Πολλές ενέργειες και διάφορες εκδηλώσεις ετοιμάζονται στην Ελλάδα από τα κατά τόπους Σωματεία - Συλλόγους , σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ , καθώς επίσης και σε περισσότερες από 60 άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και τοποθετούν τη ΣΚΠ στο επίκεντρο ως την ασθένεια με τα 1000 πρόσωπα προσπαθώντας να προκαλέσουν την προσοχή των πολιτών και των φορέων και να φέρουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των ατόμων με ΣΚΠ, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη  και περίπου 10.000-12.000 στην Ελλάδα.
 Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας ΣΚΠ είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση  για τη νόσο και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πάσχοντες.
Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ΑμΣΚΠ που επηρεάζονται σημαντικά από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δε γνωρίζουν τη ΣΚΠ.                                                                                  
Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τι είναι η ΣΚΠ και η δημόσια κοινωνική στήριξη, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης και της εκπαίδευσης, καθώς και τον καθορισμό του εδάφους και της στρατηγικής για αλλαγή πολιτικής απέναντι στα ΑμΣΚΠ.
Η Παγκόσμια Ημέρα MS ξεκινά για πέμπτη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ' όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη να αναλάβει δράση!  

 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ MS DAY 2013

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ( WORLD MS DAY 2013), το Σωματείο «Ελληνική  Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις :
  • Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο «Patra Palace» στην Πάτρα στις 11.30 π. μ., θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα : “Σύγχρονη Αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης” με ομιλητές τους :
α) Νικόλαος Φάκας, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με θέμα : “Σύγχρονες και Μελλοντικές Θεραπείες στην Πολλαπλή Σκλήρυνση”

β) Στέργιος-Στυλιανός Δ. Γκατζώνης Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : “Η αντιμετώπιση των κινητικών διαταραχών στην Πολλαπλή Σκλήρυνση”

γ) Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ, Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ με θέμα : Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ

Συντονισμός : Ελένη Βασιλοπούλου, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της GENESIS pharma

  • Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 –Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ, θα λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα  στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου  από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ. και στις κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.  
Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων : Πατρών, Αγρινίου και Πύργου  και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ).


ΜΗΝΥΜΑ ΕΕΑΣΚΠ-ΠΟΑμΣΚΠ

Η ΣΚΠ δεν είναι μεταδοτική, ούτε κληρονομική ασθένεια, ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή.
Τα ΑμΣΚΠ θα πρέπει να μεταγγίζονται συνεχώς με Δύναμη Ψυχής και να αντιμετωπίζουν τη νέα κατάσταση με ρεαλισμό και ευελιξία.  
                                  
 Στην ΕΕΑΣΚΠ έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν τα ΑμΣΚΠ.
    Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους, που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας, ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.     
    Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στην παρέα μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ».


       Με εκτίμηση
Μαργαρίτα Καραγιώργου                                                                                                                               Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ                                                                                                                                     Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΑμΣΚΠ                                                        


ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ MS DAY 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου