Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την ισχύ των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.»
Το ΚΕ.Π.Α. δημιουργήθηκε για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης, όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι πλέον οι υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ είναι αρμόδιες για τον καθορισμό ποσοστού αναπηρίας, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους αιτούντες πολίτες είτε για χορήγηση σύνταξης, είτε για χορήγηση επιδόματος παρατετραπληγίας ή επιδόματος απόλυτης αναπηρίας, είτε για το χαρακτηρισμό τους ως ΑμεΑ καθώς και για όλες τις κοινωνικές και οικονομικές παροχές ή διευκολύνσεις, για τις οποίες απαιτείται γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας και τις οποίες δικαιούνται τα άτομα με αναπηρία.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρείται αυτονόητο ότι δεν παραπέμπονται εκ νέου στις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. ενδιαφερόμενοι οι οποίοι προσέρχονται σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, προσκομίζοντας γνωματεύσεις ΚΕ.Π.Α. των οποίων η ισχύς δεν έχει λήξει ή είναι επ' αόριστον, ζητώντας είτε σύνταξη (κύρια ή επικουρική), είτε επίδομα παρατετραπληγίας, ή επίδομα απόλυτης αναπηρίας είτε κάποια άλλη κοινωνική ή οικονομική παροχή ή διευκόλυνση. Οι ενδιαφερόμενοι θα παραπέμπονται στις ανωτέρω υγειονομικές επιτροπές μόνο μετά τη λήξη της ισχύος της γνωμάτευσής τους.http://www.taxheaven.gr/laws

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου