Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Μειώνεται η συμμετοχή ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική

Εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων
http://www.dealnews.gr/ellada
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εκφράστηκαν αντιρρήσεις είναι η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην αποζημίωση από την αγορά υγειονομικού υλικού για συγκεκριμένες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.

Πρόκειται για
τους παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι και για όσους κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ΗIV θετικούς ασθενείς.

Έως τώρα, οι παραπάνω πάσχοντες δεν έχουν συμμετοχή στο κόστος αγοράς υγειονομικού υλικού. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση αγοράζουν, μεταξύ άλλων, γάζες, οινόπνευμα, γάντια και πολλά άλλα υλικά το μηνιαίο κόστος των οποίων μπορεί να φθάνει τα 200 ευρώ.

Με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν συμμετοχή 25%, ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δεν θα έχουν 25% συμμετοχή «εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ποσό, το οποίο καθορίζεται με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου