Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΑΣΚΠ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Το γραφείο του Σωματείου, λειτουργεί κάθε ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 10.00π.μ.-12.00π.μ., στην έδρα του Πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου 7 , Τ.Κ.26441 ΠΑΤΡΑ       Τηλ. – Faχ : 2610422655     
 e-mail: eenosims@yahoo.gr
Ιστοσελίδα : http://eenosims.blogspot.gr/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Συντονισμού των μελών της ΕΕΑΣΚΠ στην περιοχή του Αγρινίου και Περιχώρων Ν. Αιτ/νίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Η Ελπίδα», όπου μετά από συνεννοήσεις των Προέδρων των Σωματείων ( ¨ΕΕΑΣΚΠ¨ :  κα Μαργαρίτα Καραγιώργου και ¨Η Ελπίδα¨ : κος Θεόδωρος Μαδιάς ) και με αποφάσεις των Δ.Σ.  , τα Άτομα με ΣΚΠ της περιοχής, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Σωματείου «Η Ελπίδα» στη διεύθυνση : Βαλτινού και Δεληγιώργη 25, Αγρίνιο. Τηλ.: 2641024198                                                                                                                                  Υπεύθυνη Συντονισμού : κα ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΚΑ Οικογενειακή Σύμβουλος - Θεραπεύτρια Οικογένειας, Μέλος της ΕΕΑΣΚΠ.
 • Το κύριο πρόβλημά λειτουργίας της ΕΕΑΣΚΠ στην έδρα της στην Πάτρα  είναι η στέγαση των γραφείων της και δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει. Το ήδη υπάρχον γραφείο μόλις 22 τ. μ. δε βοηθά στο να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται και να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες που διαθέτουν μέσα από τις δράσεις του Σωματείου.                                                                                  
 • Η ΕΕΑΣΚΠ αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό της EuroCharity  http://polls.eurocharity.gr/index.php?pi=3&di=132759&st=ydff               με το εξής Πρόγραμμα : Αγορά χώρου για δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, στήριξης και ψυχαγωγίας, και ανάπτυξης δραστηριοτήτων  για τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας , ελπίζοντας στην επιτυχία για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς παρακαλεί τα μέλη και όλους τους φίλους να στηρίξουν με την ψήφο τους την  προσπάθεια αυτή και  τους οποίους ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή τους .                           Εμείς θα παραμείνουμε προς το παρόν στα 22 τ. μ. και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούμε.
 • Το Σωματείο μας συμμετείχε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του τμήματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, όπου εγκρίθηκαν 10 θέσεις εργασίας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, νοσηλευτών και γραμματείας) και αναμένονται μετά από νέα ενημέρωση οι προσληπτέοι να ξεκινήσουν την εργασία τους τον Νοέμβριο 2012.
 •   Ξεκίνησαν οι κοινωνικές επισκέψεις σε ΑμΣΚΠ , που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Δ.Σ.. Με την πρόσληψη εντός του Νοεμβρίου, ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών και Νοσηλευτών στα πλαίσια της κοινωφελούς εργασίας, θα λειτουργήσει ομάδα επισκέψεων ψυχοκοινωνικής στήριξης και φροντίδας στο σπίτι , όλων των μελών  ΑμΣΚΠ.                                                                                          
 • Λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια, ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου  με ομάδα ειδικών. Η ομάδα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1-11-2012 και ώρα 4.00μ.μ. -5.00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών.
 •     Συνεχίζεται η συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.
 • Μέλη του Σωματείου  με χαμηλά εισοδήματα (Σύνολο : 40 Άτομα) εντάχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για Δωρεάν διανομή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν στους  δικαιούχους, όταν θα έχουμε νεώτερη ενημέρωση από την υπηρεσία του Υπουργείου.  
  • Καλούνται όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, στις 23 Οκτωβρίου 2012 στις 11.00 π. μ. έξω από τα ΚΕΠΑ των πόλεων της Πάτρας, Αγρινίου και Πύργου για να διαμαρτυρηθούμε,  μαζί με άλλους φορείς ΑμεΑ, για την απαράδεκτη κατάσταση και τη βαρβαρότητα, που επικρατεί στη λειτουργία και οργάνωσή τους. 
 • Η ΠΟΑμεΑ,  δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους ΑμεΑ, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας εύρεσης εργασίας στα πλαίσια του έργου «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων Δήμου Πατρέων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας»  Πληροφορίες στο τηλ. 2610362127, έως το τέλος Οκτωβρίου.

 •    Παρακαλούνται τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε ομάδες δραστηριοτήτων  να έρθουν  σε επαφή με το Σωματείο.
 •     Διευρύνεται η ομάδα εθελοντών της ΕΕΑΣΚΠ, και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία με το Σωματείο.
 • Παρακαλούνται, όλα τα μέλη (ασθενείς και φίλοι) αν τους περισσεύουν φάρμακα (ιντερφερόνες) ή και άλλα σκευάσματα , να τα φέρουν στο Σωματείο, γιατί βοηθάμε άλλους ασθενείς , επειδή καθυστερεί η δική τους  φαρμακευτική αγωγή ή αδυνατούν να τα προμηθευτούν.
 • Παρακαλούμε για όλες τις ενημερώσεις για τα προγράμματα, καθώς  και για όλες τις πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του γραφείου : 2610422655 . 

 Στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, η ΕΕΑΣΚΠ θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στήριξη .

Δηλώνουμε ότι :
Συνεχίζουμε με Δύναμη και Ελπίδα  για τη στήριξη των ΑμΣΚΠ, με γνώμονα την Αγάπη και την Αλληλεγγύη.  
Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να  στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν!
Από Εμάς και για Όλους μας , Όλοι Μαζί εθελοντικά θα προσπαθούμε ανελλιπώς να βελτιώνουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς μας !
Όλοι μαζί είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ !
Και  «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηρίζουν το εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ και τους ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Χαρά στη ζωή τους!


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου