Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Τα ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ)

πηγή:  http://www.newsbomb.gr
Άτομα με αναπηρία που διαδήλωναν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Τότε τα ΜΑΤ δεν δίστασαν αρχικά να βρίσουν και στη συνέχεια να απωθήσουν και να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους ανάπηρους.
Ο λόγος της έντασης;
Ότι τα ΑΜΕΑ ήθελαν να περάσουν και να επιδόσουν ψήφισμα στη Βουλή.
Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

 πηγή: http://www.koutipandoras.gr
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Υπερβάλλων ο ζήλος της αστυνομίας στη συγκέντρωση
Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τη στάση της ελληνικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των ατόμων με αναπηρία, εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν υπήρχε λόγος τα εμπόδια που προέβαλαν και για τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επέδειξαν οι αστυνομικές αρχές, επισημαίνοντας πως οι συγκεντρώσεις των ατόμων με αναπηρία είναι πάντα ειρηνικές.
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα. Ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να μην θιγούν επιδόματα και συντάξεις. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο κ. Μπούρας δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί πριν «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τους συγκεντρωμένους με τις ασπίδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου