Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Ενόψει της MS DAY 2012, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στις 6.00 μ. μ. στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» , ενώ την Τετάρτη 30 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ,θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατ. Γεωργίου στην Πάτρα,από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ. όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό στους πολίτες.
Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.    






-Η ΕΕΑΣΚΠ προγραμματίζει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 εκδρομή στο Ναύπλιο. Παρακαλούνται τα μέλη και φίλοι να δηλώσουν συμμετοχή στο Δ.Σ. του Σωματείου. Η συμμετοχή είναι 10 ευρώ έκαστος. 

 



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΕΑΣΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- Λειτουργεί ομάδα κοινωνικών επισκέψεων στο σπίτι σε ΑμΣΚΠ που χρήζουν στήριξης λόγω ειδικών καταστάσεων, από εθελοντές μέλη του Σωματείου.

- Λειτουργεί ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής και ατομικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).

- Σε συνεργασία με το ΙΕΚ Βέργη στο τμήμα Φυσιοθεραπείας της σχολής θα ενταχθούν μέλη της ΕΕΑΣΚΠ για Δωρεάν φυσιοθεραπευτικές πράξεις στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με την εποπτεία ειδικών.

- Μέλη του Σωματείου μας, με συνεργασία του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρών(ΚΟΔΗΠ), θα έχουν Δωρεάν φυσικοθεραπείες στα κέντρα ΚΑΠΗ Πάτρας και στο Πολυδύναμο Κέντρο Αναπηρίας.

- 'Εχουμε συνεργασία με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, ρεφλεξολόγους και ειδικούς για θεραπευτικό-χαλαρωτικό μασάζ , καθώς και διαιτολόγο-διατροφολόγο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ειδική τιμή για όλα τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ.

-Σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών θα γίνει τμήμα σχολής για τα μέλη της ΕΕΑΣΚΠ και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ¨ΙΑΣΩΝ¨ ειδική έκπτωση σε μαθήματα ιστιοπλοΐας για τα παιδιά των μελών του Σωματείου.

- Μέλη ΑμΣΚΠ, άπορα ή με χαμηλά εισοδήματα εντάσσονται στο μόνιμο πρόγραμμα διανομής ΔΩΡΕΑΝ τροφίμων της Τράπεζας Τροφίμων του ΚΟΔΗΠ και του Ε. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

- Το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ συμμετέχει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ του τμήματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο, όπου εγκρίθηκαν για εμάς 10 θέσεις εργασίας (κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και γραμματείας). Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη θέσεων.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΑμΣΚΠ

- Η ΠΟΑμΣΚΠ εκδίδει μαζί με τον ΣΑμΣΚΠ, το τριμηνιαίο περιοδικό ¨ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ¨ με διάφορα επιστημονικά άρθρα για την ΣΚΠ, καθώς και τα νέα των κατά τόπους πρωτοβάθμιων Σωματείων, που είναι μέλη της.

Αναζητήστε τα τεύχη στον σύνδεσμο : http://www.msassociationhellas.org/index.php?c=86

Σήμερα είναι εγγεγραμμένα στους πρωτοβάθμιους συλλόγους 2.500 μέλη, ενώ οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην Ελλάδα υπολογίζονται πάνω από 10.000.

Η Ομοσπονδία συντονίζει τις δράσεις των συλλόγων για τα θέματα που απασχολούν τα ΑμΣΚΠ.
Αυτά τα Σωματεία ιδρύθηκαν από ασθενείς με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη τους.
Στηρίζουν , ενημερώνουν και δραστηριοποιούνται εθελοντικά για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στη ζωή μας.


"EΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ"
ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ και ΕΓΚΥΡΑ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, "ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !"


ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ,
ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου